اٌتیچر به نشانی oteacher.org بستری را فراهم کرده که کاربران میتوانند به صورت آنلاین و با حضور مدرسان در کلاس خصوصی مجازی در محل کار یا منزل خود در ساعتی از شبانهروز زبان را بیاموزند.
مجید مرتضوی، بنیانگذار استارتاپ اتیچر ۲۸ سال دارد و متولد گناباد است و ارشد بیوتکنولوژی از کشور فیلیپین دارد.
من بعد از اتمام تحصیل به ایران برگشتم و با استارتاپهای مختلفی همکاری داشتم و پس از مدتی نیازی را شناسایی کردم که ایده راهاندازی استارتاپ اتیچر را در ذهنم شکل داد.
نیازی که شناسایی کردم این بود که میدیدم در ایران بسیاری از افراد مشکل یادگیری زبان انگلیسی را دارند و به دلیل کمبود زمان و مشغله کاری نمیتوانند سر کلاس بروند و از طرف دیگر به اساتید خبره دسترسی ندارند. بر همین اساس تصمیم گرفتم بستری را فراهم کنم تا افراد بتوانند به صورت آنلاین زبان انگلیسی را یاد بگیرند.
اتیچر چهکار میکند
اتیچر یک پلتفرم است که زبانآموزان میتوانند با هر هدفی از تقویت مکالمه زبان انگلیسی تا آمادگی برای آزمونهای بینالمللی تافل و آیلتس بدون نیاز به حضور در کلاس به صورت زنده و تعاملی با اساتید در ارتباط باشند و زبان انگلیسی را فرا بگیرند.
کلاسها در اتیچر از قبل ضبط نشده است و به صورت زنده برگزار میشود. به این صورت که زبانآموز در داخل سایت، استاد مورد نظر خود را انتخاب میکند و زمانی را در تقویمی که استاد در سایت قرار داده است، رزرو میکند و سر ساعت در روز مقرر کلاس به صورت آنلاین با حضور زبانآموز و استاد برگزار میشود.
پس از آن در جلسه اول تعیین سطح توسط استاد انجام میشود و برنامه آموزشی به زبانآموز ارائه میشود. اگر زبانآموز از استاد و برنامه آموزشی راضی بود، میتواند با پرداخت هزینه کلاس را ادامه دهد در غیر این صورت بدون پرداخت هیچ هزینهای میتواند کلاس دیگری را انتخاب کند.
تقویم کلاسها در اتیچر بسیار انعطافپذیر است. از ۷ صبح تا ۱۲ شب برای زبانآموزان امکان برداشتن کلاس وجود دارد بدون اینکه نیاز باشد به صورت حضوری در محیط یک موسسه حضور یابند.
ما برای جذب اساتید فرآیندی داریم. به این صورت که هر معلمی که تمایل داشته باشد در اتیچر تدریس کند، در ابتدا در سایت اپلای میکند و ویدئوی معرفی از خود، عکس، رزومه و بیوگرافی و غیره را برای ما ارسال میکند. به طور کلی معلمها باید یک سری استانداردهای بینالمللی را که تمام موسسات برای تدریس از آنها درخواست دارند، داشته باشند.
پس از آن ما با بررسی رزومهها معلمها را گزینش میکنیم و با آنها مصاحبه انجام میدهیم و در نهایت افراد پذیرفتهشده یک دمو برگزار میکنند و در نهایت مدرس اتیچر میشوند.
از طرف دیگر زبانآموزان زمانی که وارد سایت میشوند، با کلیک روی دکمه جستوجو میتوانند لیست تمام اساتید را ببینند و براساس بیوگرافی، قیمت تدریس، رزومه و فیلم دموی اساتید و نظرات زبانآموزان قبلی در مورد استاد مورد نظر خود را انتخاب کنند و جلسه اول آزمایشی نیمساعته با استاد را به صورت رایگان رزرو کنند و در صورت رضایت از تمامی شرایط کلاس را ادامه دهند.
تاکنون موفق شدهایم حدود ۳۰۰۰ جلسه کلاس خصوصی بفروشیم و حدود ۳۰۰۰ پروفایل در سایت ساخته شده که حدود ۵۰۰ نفر از این تعداد کلاس ثبتنام کردهاند و به طور متوسط هرکدام ۱۰ جلسه کلاس داشتهاند
کلاس آنلاین زبان اتیچر
در اتیچر کلاسها به صورت انفرادی برگزار میشود و براساس نیازی که زبانآموز دارد، میتواند معلم مرتبط را انتخاب کند و استاد براساس نیازی که زبانآموز دارد، برنامه آموزشی را به زبانآموز ارائه میدهد تا به هدفی که دارد، برسد و برنامه از پیش تعیینشدهای برای کلاسها وجود ندارد.
در حال حاضر حدود ۲۰ مدرس با اتیچر همکاری میکنند که به نسبت نیازی که از طرف زبانآموزان در سایت وجود داشته باشد، به تعداد این مدرسان اضافه میشود.
ما در حال حاضر در مرحله اعتبارسنجی و ارزیابی بازار هستیم ولی با این وجود تاکنون موفق شدهایم حدود ۳۰۰۰ جلسه کلاس خصوصی بفروشیم و حدود ۳۰۰۰ پروفایل در سایت ساخته شده که حدود ۵۰۰ نفر از این تعداد کلاس ثبتنام کردهاند و به طور متوسط هرکدام ۱۰ جلسه کلاس داشتهاند.
معیار قیمتگذاری کلاسها در اتیچر براساس تجربه و فیلد کاری مدرسان مشخص میشود. علاوه بر اساتید ایرانی، چند استاد خارجی نیز در اتیچر تدریس میکنند. قیمتها در حال حاضر از جلسهای ۴۰ هزار تومان تا ۸۰ هزار تومان متغیر است.
قیمتهای ما نسبت به کلاسهای خصوصی که به صورت یک به یک در منزل یا در محیط موسسه برگزار میشود، بسیار رقابتی است. میانگین قیمت این کلاسها حدود ۱۰۰هزار تومان است در صورتی که میانگین قیمت ما در اتیچر حدود ۶۰ هزار تومان است.
درآمدزایی اتیچر
پلن درآمدزایی در اتیچر از طریق دریافت کارمزد بین ۱۵ تا ۲۰ درصد به ازای برگزاری هر جلسه از کلاس است.
مجید میگوید تاکنون به صورت بوتاسترپ کار اتیچر را دنبال کردهاند. از درآمد سیستم برای توسعه آن خرج میکنند و در حال حاضر در حال اعتبارسنجی بازار هستند. پیشبینی میکنند تا پایان سال تمام مراحل را اعتبارسنجی کنند و از اوایل سال آینده روی توسعه بازار و درآمدزایی مطلوب برسند.
بازار آموزش به خصوص بازار آموزش زبانهای خارجی بازار بزرگی است و مورد نیاز همه افراد جامعه است. مخاطبان ما عموما دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند که تمایل دارند تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه دهند یا مدیران بخش خصوصی و مهندسان هستند که فرصت شرکت در کلاسهای حضوری زبان را ندارند و اگر بتوانیم ۱۰ درصد این بازار را هم بهدست بیاوریم، موفق شدهایم.
مجید میگوید فعالان در حوزه زبان زیاد هستند ولی وبسایتی که به صورت تعاملی و زنده به برگزاری کلاسهای آموزش زبان بپردازد، تقریبا در ایران وجود ندارد و از این نظر رقیبی در بازار ندارند که این مزیت اصلی اتیچر نسبت به سایر فعالان در این حوزه است. البته آنها در این مسیر با چالشهای مختلفی هم روبهرو بودهاند.
ما با اساتیدی از خارج ایران هم همکاری میکنیم و یکی از چالشهای ما بخش فنی بود؛ اینکه سایت وقت محلی محل سکونت اساتید را بتواند به وقت محلی ایران تبدیل کند و در تقویم نمایش دهد. این مهمترین چالش ما بود که موفق به حل آن شدیم.
چالش دیگری که با آن روبهرو بودیم، بحث تیمسازی است که فکر میکنم اکثر استارتاپها هم با این موضوع درگیر هستند. این چالش همواره وجود داشته و به صورت شناور ادامه دارد.
2 Comments