گاهی از دنیای کارآفرینی و استارتاپها در سراسر دنیا، خبرهایی از صاحبان کسبوکارهای سنتی به گوشمان میرسد که توانسته اند با ایجاد تغییرات بنیادین، آن را به تجارت بزرگی تبدیل کنند؛ همچنین افرادی که با کمک سرمایه به دست آمده در طول سالهای کاریشان شروع به راهاندازی استارتاپ موفق کردهاند.
این داستانها گرچه بسیار الهامبخشاند، الهامبخشتر از آنها افرادی هستند که با هیچ شروع کردهاند؛ افرادی که با رهبری موثر و درست، توانستهاند با حداقل امکانات کسبوکارشان را در مسیر درست قرار دهند. برای راهاندازی استارتاپ موفق و بزرگی در نقطه صفر تنها با انگیزه و شوق به موفقیت صاحبان ایده شکل گرفته و رشد کرده است.
تنها انگیزه است که شما را متقاعد میکند بدون هیچ امکاناتی و با وجود ریسک بالا از صفر شروع کنید. افراد بزرگی چون جف بزوس،لری پیج، بیل گیتس، وارن بافت و بسیاری دیگر نمونهای از این افراد هستند.
با شنیدن نام کمپانیهای بزرگی چون آمازون، اپل، دیزنی، گوگل و اچپی چه تصویری در ذهنتان نقش میبندد؟ دفترهای کار بزرگ و با امکانات بالا، چندصد نفر کارمندی که در جنبوجوشاند و محصولات و خدمات متنوع. تصور اینکه دفتر آمازون روزی در یک پارکینگ کوچک بوده برایتان مشکل است؟ بله حقیقت دارد.
یک کارآفرین میتواند از صفر شروع کند. باید باور کنید که کارآفرین شدن به همین سادگیها هم نیست، اما تا زمانی که برای سخت کار کردن آمادهاید و به ایده خود باور دارید و به ریسکهای موجود در مسیر رسیدن به هدفتان آگاه باشید، طی کردن این مسیر دشوار برایتان قابل تحمل و حتی لذتبخش خواهد بود.
در آخرین شماره هفتهنامه در سال ۹۸، از موفقیتهایی گفتیم که از هیچ به وجود آمدهاند؛ تا الهام بگیرید و اجازه ندهید کمبود منابع مالی و شرایط بد اقتصادی یا حتی بیتجربگیتان در راهاندازی استارتاپ موفق شما را از رسیدن به رویایتان بازدارد. دنیای راهاندازی استارتاپ موفق هنوز هم به جف بزوس و استیو جابزهای دیگری نیاز دارد. از محدودیتها نترسید.
آمازون (amazon)
راهاندازی استارتاپ موفق
در ۵ جولای ۱۹۹۴ آمازون متولد شد. جف بزوس و همسرش با ۱۰هزار دلار و در گاراژ خانهشان یک کتابفروشی آنلاین راهاندازی کردند که برای راهاندازی استارتاپ موفق شروع فوق العادهای بود.
ورود به صنعت موسیقی
آمازون فعالیتش را گسترش داد و به جز کتاب، CD و DVD نیز فروخت.
ورود به بازار بورس
آمازون با سهام ۹۶/۱ دلار به بازار بورس راه یافت. همچنین انبارهایی برای محصولات خود تهیه کرد. در ماههای بعد با افزایش میزان تقاضا، مراکز پخش دیگری نیز در شهرهای مختلف به راه افتاد.
جف بزوس روی جلد مجله تایم
مجله تایم به جف بزوس لقب «پادشاه تجارت الکترونیک» را داد.
Amazon China
آمازون ۷۵میلیون دلار برای خرید Joyo، بزرگترین فروشگاه آنلاین کتاب و لوازم الکترونیکی در چین پرداخت کرد. این فروشگاه به Amazon China تغییر نام پیدا کرد اما در نهایت توانست تنها ۷٪ خریدهای آنلاین را پوشش دهد که نسبت به پوشش ۲/۵۸درصدی علیبابا بسیار ناچیز بود.
خرید لباس از آمازون
آمازون فروش پوشاک را نیز به خدمات خود اضافه کرد. این کمپانی از همکاری با ۴۰۰ برند پوشاک خبر داد.
Amazon Prime
بزوس برنامهای را معرفی کرد که با پرداخت ۷۹دلار در سال، هر سفارشی را به طور رایگان در 2 روز به دست مشتریان میرساند. امروز سرویس Prime با بیش از ۱۰۰ میلیون عضو در سراسر دنیا یکی از باارزشترین داراییهای آمازون محسوب میشود.
تمرکز بیشتر
آمازون بازار اصلی خود را شهر سیاتل شناسایی کرد و تصمیم گرفت نیروی کار خود را در این نقطه متمرکز نماید. این دفتر مرکزی جدید با ۴۰هزار کارمند به فعالیت خود ادامه داد.
Audible در تسخیر آمازون
در ۳۱ ژانویه ۲۰۰۸ کمپانی کتاب صوتی Audible توسط آمازون به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار خریداری شد. اکنون Audible توانسته ۴۱درصد بازار کتابهای صوتی را از آن خود کند.
Zappos در تسخیر آمازون
آمازون فروشگاه آنلاین کفش Zappos را با ارزش تقریبی ۹۰۰میلیون دلار خریداری کرد. اما با وجود تلاشبرای تسخیر بازار کفش، چندان موفق نبود.
Kiva در تسخیر آمازون
کیوا سیستم، سازنده روباتهای انبار توسط آمازون با ۷۷۵ میلیون دلار خریداری شد. این قرارداد موجب بهبود وضعیت اتوماسیون انبارها شد.
واشنگتنپست و جف بزوس
بزوس ۲۵۰ میلیون دلار از سرمایه خود را صرف رفع مشکلات واشنگتن پست کرد. اکنون این روزنامه سودآور شده است. اما این اقدام چندان هم بیحاشیه نبود. دونالد ترامپ ادعا کرده است این اقدام تلاشی برای افزایش نفوذ بزوس در واشنگتن است.
رونمایی از اولین(و آخرین) گوشی هوشمند
آمازون با موبایل Fire خود به بازار تلفن همراه نیز وارد شد اما با شکست مواجه شد و به ناچار این پروژه را متوقف کرد.
افتتاح اولین مغازه کتابفروشی
آمازون در انتقاد به کاهش کتابفروشیها در آمریکا، اولین کتابفروشی را در دوم نوامبر افتتاح کرد. هماکنون آمازون دارای ۱۵ کتابفروشی در سرتاسر آمریکاست.
Whole Foods در تسخیر آمازون
آمازون پس از سالها تلاش در زمینه دلیوری مواد غذایی، ۴۷۱ فروشگاه Whole Foods را به ارزش ۷/۱۳ میلیارد دلار خریداری کرد.
ارزش بازار آمازون به یک تریلیون دلار رسید!
اشتیاق سرمایهگذاران به خرید سهام آمازون به دلیل سودده بودن، قیمت سهام این کمپانی را به یک تریلیون دلار رساند. بعد از اپل، آمازون دومین شرکتی است که توانسته به این ارزش برسد. تحلیلگران پیشبینی کردهاند در آینده نهچندان دور ارزش این کمپانی به ۲ تریلیون دلار نیز خواهد رسید.
۲۵سال فعالیت
در یک ربع قرن، آمازون دارای ۶۴۷،۵۰۰ کارمند و حدود ۸۸ میلیون مترمربع املاک و مستغلات بوده و تقریبا نیمی از خردهفروشیهای آنلاین را در بستر خود پوشش داده است.
اپل (Apple)
تولد یک کسبوکار
از گاراژ خانه استیو جابز شروع شد. جابز و استیو وزنیاک در آنجا برد کامپیوتر مونتاژ میکردند و آن را به فروشندگان کامپیوتر میفروختند. در همین روزها رونالد وین اولین لوگوی اپل را طراحی کرد و در ازای آن ۱۰٪ از سهام اپل را دریافت کرد و 12 روز بعد به دلیل ترس از ریسک مالی، این سهام را به قیمت 800دلار فروخت.
اولین محصول موفق
اپل از اولین محصول موفق خود رونمایی کرد؛ نسل دوم کامپیوترهای Apple II.
به من ملحق شو!
جابز توانست جان اسکالی، مدیر پپسیکولا را متقاعد کند تا به اپل بپیوندد. او با این سوال توانست اسکالی را متقاعد کند: «میخواهی تا آخر عمر آبقند بفروشی یا میخواهی به من ملحق شوی و دنیا را تغییر دهی؟»
آغاز متفاوت بودن
مکینتاش(Mac) به بازار آمد و هدف این بود که کار کردن با آن به سادگی کار کردن با یک تُستر باشد.
اخراج استیو جابز
بعد از یک شروع پرقدرت، فروش Mac افت کرد. درنتیجه جان اسکالی تمامی اختیارات اجرایی را از جابز گرفت. جابز پس از ترک اپل، شرکت NeXT را ایجاد کرد.
تمسخر اپل در سیمپسونها
تبلت ناموفق نیوتن ساخته شد. بازخورد از این تبلت چنان منفی بود که دستمایه طنزی در کارتون سیمپسونها شد. مایکل اسپیندلر جایگزین جان اسکالی شد.
بازگشت جابز به اپل
اپل شرکت NeXT را به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار خرید. در پی ضررهای مالی اپل در این سال، گیل املیو، مدیرعامل اپل اخراج و استیو جایگزین آن شد.
ورود اپل به صنعت موسیقی
در این سال توجه اپل به موسیقی جلب شد. جابز با شعار «یک هزار موسیقی در جیبتان»، دستگاهی سفید، کوچک و دوستداشتنی را با نام iPod معرفی کرد.
iMac، شروع تغییری بزرگ
iMAC به بازار آمد؛ کامپیوتری شخصی در رنگهای مختلف که موفقیت بزرگی در فروش بود که نهتنها صنعت کامپیوترهای شخصی را تکان داد، بلکه اپل را به دوران طلاییاش بازگرداند.
و بالاخره…iPhone
اپل به یک کمپانی بزرگ تبدیل شد و استیو جابز از اولین تلفن همراه هوشمند(iPhone)رونمایی کرد.
تبلتها پرطرفدار شدند
درحالیکه جابز مشغول درمان سرطان بود، iPod جدید را معرفی کرد. این محصول ناگهان با تقاضای زیادی مواجه شد و سایر رقبای اپل نیز تبلتهای برند خود را به بازار عرضه کردند.
مرگ تلخ کارآفرین بزرگ
جابز در ماه آگوست از سمت مدیریت استعفا داد و تیم کوک جایگزین او شد. در اکتبر 2011، یک روز بعد از معرفی iPhone 4S، استیو جابز به دلیل سرطان لوزالمعده در 56 سالگی درگذشت.
اپل بدون جابز از پای ننشست
با معرفی iPhone6 و iPhone6-Plus اپل توانست 10 میلیون گوشی را در 3 روز بفروشد. با فاصله کمی Apple Watch نیز معرفی شد.
اپل، پیشتاز در موفقیت
سود 3ماهه اپل به 12،4 میلیارد دلار رسید و توانست با این رقم رکورد جدیدی ثبت کند.
یک میلیارد کاربر فعال!
اپل اعلام کرد یک میلیارد کاربر فعال در سطح جهان دارد. با بزرگتر شدن این کمپانی به عنوان مسئولیت اجتماعی و درجهت حفظ محیط زیست، از لیام، روبات هوشمندی رونمایی شد که قادر است آیفونهای قدیمی یا خراب را بازیافت کند. یک میلیارد دلار روی استارتاپ حملونقل Didi سرمایهگذاری کرد و ناچار شد از اتهامات در خصوص نقض حقوق مالکیت معنوی دفاع کند.
برتری در صنعت موسیقی با خرید دیتا
اپل استارتاپ Shazam را به قیمت 400 میلیون دلار خریداری کرد.
بزرگترین شرکت بازرگانی آمریکا
اپل اولین شرکت بازرگانی در آمریکا شد که توانست به ارزش یک تریلیون دلار برسد.
گوگل (Google)
تولد گوگل
لری پیج و سرگئی برین، دانشجویان استنفورد پروژهای را برای ساماندهی بهتر نتایج جستجوهای اینترنتی آغاز کردند. آنها نام پروژه خود را Backrub گذاشتند اما به سرعت آن را به Google تغییر دادند.
تزریق اولین سرمایه
Andy Bechtolsheim، جذب ایده لری و سرگئی شد و ۱۰۰هزار دلار روی آن سرمایهگذاری کرد. جف بزوس، بنیانگذار آمازون هم از سرمایهگذاران اولیه این پروژه است. با این سرمایه، پیج و برین از استنفورد به اولین دفتر خود، گاراژ خانه دوستشان در کالیفرنیا نقل مکان کردند. همزمان دامنه Google.com خریداری شد.
کار در گاراژ کافی است
این شرکت در حال رشد ۸کارمند داشتند و دیگر گاراژ برایشان فضای کوچکی بود؛ پس دفتر کوچکی در کالیفرنیا خریدند و موفق شدند از یک VC مبلغ ۲۵ میلیون دلار سرمایه جذب کنند.
شکلگیری Google Ads
گوگل تصمیم داشت با ایجاد برنامه Google Ads تبلیغاتی را در موتور جستجویش قبول کند که در پی آن این فرصت به وبسایتها داده میشد تا با خرید کلمات کلیدی مرتبط، در کنار نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شوند. درآمد حاصل از این فروش گوگل را به یکی از ثروتمندترین شرکتهای جهان تبدیل کرد.
یک رهبر واقعی
اریک اشمیت مدیرعامل گوگل شد. اشمیت تجربه مدیریت و رهبری خوبی داشت که توانست کمک بزرگی به این کمپانی کند.
شکلگیری Gmail
گوگل سرویس پست الکترونیکی خود، Gmail را ایجاد کرد. در نهایت Gmail با ایجاد سرویس Google Docs مایکروسافت را به چالش کشید.
گوگل، فراتر از یک موتور جستجو
گوگل ابزاری را برای کمک به کاربران در مسیریابی ایجاد کرد. این کار در ابتدا با Google Maps آغاز کرد که از طریق تصاویر ماهوارهای به مسیریابی کاربران کمک میکند. اندکی پس از آن Google Earth به بازار آمد که یک تکنولوژی سهبعدی نقشه بود که به کاربران این امکان را میدهد تا مکانهای دور از دسترس را از مانیتور خود تماشا کنند.
ورود به حوزه تلفن همراه
گوگل با ۵۰ میلیون دلار یک شرکت نرمافزاری تلفن همراه به نام اندروید را خریداری کرد.
ورود به بازار چین
گوگل با نسخهسانسور شده خود که مطابق با قوانین چین بود وارد بازار این کشور شد. این اقدام مورد انتقادات شدیدی قرار گرفت. ۴ سال بعد گوگل فروشگاه خود را در چین بست. در همین سال این کمپانی با ۱.۶۵ میلیارد دلار Youtube را خرید.
تبلیغات در گوگل رونق گرفت
گوگل شرکت Doubleclick را به قیمت ۳.۱ میلیارد دلار خریداری کرد. این اقدام برای کمپانی این فرصت را فراهم کرد تا به سرعت عملکرد خود را در نتایج جستجوی هدفمند بهبود بخشد.
شکست یک پروژه
برای بهبود ابزارهای مسیریابی، گوگل دوربینهایی را به خودروها وصل کرده و برای فیلمبرداری به خیابانها میفرستد. این سرویس Google Street نام گرفت اما نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی باعث توقف این پروژه شد.
گوگل در مقابله با اپل و مایکروسافت
Google Chromeبه بازار میآید. یک مرورگر سبک، سریع و مینیمال که اینترنت اکسپلورر مایکروسافت و سافاری اپل را به چالش کشید و به سرعت در سراسر دنیا محبوبیت زیادی پیدا کرد.
اولین تلفن همراه
گوگل تلفن همراه خود را وارد بازار کرد. Nexus 1 به دلیل اندازه کوچک و دوربین قدرتمندش مورد توجه قرار گرفت. این محصول مشترک گوگل، HTC و T-Mobile بود.
اشمیت از مدیرعاملی کناره گرفت
در اقدامی غافلگیرانه، اریک اشمیت از مدیرعاملی کنارهگیری کرد و مدیراجرایی شرکت شد و لری پیج برای مدیرعاملی انتخاب شد. پس از این تغییر کمپانی گوگل اپلیکیشن Waze را با ۱.۳ میلیارد دلار خریداری کرد.
شکست عینکهای کامپیوتری
Google Glass هدستی با لنزهایی روی چشم بود که میتواند از پیامها گرفته تا نقشه را جلوی چشم کاربر نمایش دهد. این محصول برای گرفتن بازخورد از مخاطبان تولید شد اما با سروصدای بسیار و تمسخر فراوان همراه بود.
و اما اینترنت اشیاء
گوگل با Google Home وارد عرصه اینترنت اشیاء شد. این دستگاه رقیبی برای الکسای آمازون و بعدها Homepod اپل شد.
جریمه بزرگ
اتحادیه اروپا گوگل را به اتهام انحصار، ۲.۷ میلیارد دلار جریمه کرد. هرچند که این کمپانی این اتهام را رد کرد.
HTC از آنِ گوگل
گوگل برای دستیابی به دانش و تخصص گوشی هوشمند Nexus خود، HTC را به قیمت ۱.۱ میلیارد دلار خرید. این حرکت نشان از جدیت این کمپانی در ساخت تلفن همراه دارد.
جریمه پشت جریمه
درحالیکه Alphabet اعلام کرد برای اولین بار فروش سالانه این شرکت به بالای ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است، اتحادیه اروپا دوباره گوگل را متهم میکند. این بار برای فشار به کاربران برای استفاده از اپلیکیشنهایش ۵میلیارد دلار جریمه شد. در دسامبر همین سال گوگل اعلام کرد فضای کار بزرگتری رابرای ۷۰۰۰ کارمند به دفاتر خود اضافه خواهد کرد و برنامه دارد در شهرهای دیگر هم دفاتری را افتتاح نماید.
دیزنی (Disney)
تولد اسطوره دنیای کودکان
والت به همراه برادرش رُی دیزنی، اولین استودیو دیزنی را در پارکینگ خانه عمویشان راهاندازی کردند. بخشی از کارتون «آلیس در سرزمین عجایب» در همین پارکینگ تهیه شده است.
خلق معروفترین شخصیت دیزنی
والت، برادرش و دوست و همکارش Ub Iwerks شخصیت «میکیموس» را خلق کردند. در همین سال با میکیموس اولین کارتونی که به صورت همزمان صدادار نیز بود تولید شد.
توسعه دیزنی
«استودیو والت دیزنی» به «کمپانی دیزنی با مسئولیت محدود» تغییر نام پیدا کرد و ۳ شرکت دیگر هم شکل گرفت: شرکت دیزنی، کمپانی ضبط فیلم دیزنی و شرکت املاک و مستغلات دیزنی.
اُسکار در دستان والت دیزنی
در پنجمین دوره جوایز اسکار، والت دیزنی برای خلق میکیموس برنده جایزه افتخاری آکادمی شد. در همین سال والت برای بهبود کیفیت عملکرد انیماتورهای خود برای آنها منتورهایی استخدام کرد.
سفید برفی و هفت کوتوله
دیزنی استودیوی خود را به دوربینهای پیشرفتهتری مجهز کرد و با کمک آن «سفیدبرفی و هفت کوتوله»، نخستین انیمیشن بلند را تهیه کرد و توانست جایزه اسکار را از آن خود کند.
ادغام صورت گرفت
هر ۳ شرکت مجزای دیزنی با هم ادغام شدند.
خلاقیت اجباری در محدودیت
این کمپانی با کمبود بودجه مواجه شد و برای مقابله با آن، دست به بازنشر کارتون سفیدبرفی زد. این بار نه تنها درآمد لازم کسب شد، بلکه الگویی را در صنعت انیمیشن ایجاد کرد که میتوان کارتونهای قدیمی را بازنشر کرد.
ورود به بازار سهام
همزمان با پخش کارتون «پینوکیو» و کسب جایزه دیگر از اسکار، دیزنی ۶۰۰هزار سهم خود را با قیمت هر سهم ۵دلار وارد بازار کرد.
کمک برای ساخت یک ایده بزرگ
دیزنی با شبکه ABC قراردادی میبندد تا به ازای تهیه برنامهای یک ساعته برای این شبکه، ۵۰۰هزار دلار برای ساخت دیزنیلند سرمایه بگیرد.
شروع به کار دیزنیلند
دیزنیلند افتتاح شد و در ۲ ماه توانست یک میلیون بازدیدکننده داشته باشد.
مری پاپینز، اولین فیلم دیزنی
در این سال دیزنی «مری پاپینز» را تولید کرد که اولین فیلم این کمپانی بود و توانست ۵ جایزه اسکار را از آن خود کند.
مرگ اسطوره کودکان
والت دیزنی به سرطان ریه مبتلا شده و در ۱۵ دسامبر همان سال فوت کرد. میتوان گفت پس از مرگ دیزنی حتی تا سال ۱۹۸۷ این کمپانی بدون هیچ جهت مشخصی به کار خود ادامه میداد.
ورود به بازار توکیو
دیزنیلند توکیو نیز افتتاح و با استقبال فوقالعادهای مواجه شد.
ورود به بازار اروپا
اولین دیزنیلند اروپا در فرانسه با نام «یورو دیزنی» افتتاح شد.
افتخاری دیگر برای کمپانی دیزنی
«یورو دیزنی» فرانسه به دیزنیلند پاریس تغییر نام داد. در همین سال کارتون شیرشاه تولید شد و باز هم توانست جایزه اسکار را از آن خود کند.
از استودیو به شبکههای تلویزیونی
دیزنی شبکه Fox Family را به قیمت ۳میلیارد دلار خرید و نام آن را به ABC Family تغییر داد. در همین سال بود که «کارخانه هیولاها» نیز تولید شد و اسکار دیگری را برای دیزنی به ارمغان آورد.
ورود به صنعتی جدید
دیزنی با Kingdom Hearts وارد بازیهای ویدئویی شد.
دیزنی؛ مجهزتر از همیشه
دیزنی استودیو انیمیشن Pixar را با ۷میلیارد دلار خریداری کرد و با تجهیزات آن فیلم دزدان دریایی کارائیب را ساخت.
ورود به بازار چین
دیزنیلند دیگری این بار در شانگهای افتتاح شد. ایدهی ساخت دیزنیلند توانسته است نقش به سزایی در رشد این کمپانی داشته باشد
اچ پی (hp)
شکلگیری HP
بیل هولت و دیو پکارد، HP را در پارکینگ خانه پکارد با سرمایه اولیه ۵۳۸ دلار ایجاد کردند.
نقل مکان به دفتر بزرگتر
بعد از یک سال این کمپانی به جایی رسید که توانست از پارکینگ بیرون آمده و ساختمانی را در شهر پالوآلتو(واقع در سیلیکونولی امروزی) اجاره کند.
رشد منطقه = رشد HP
دهه ۵۰ دورهای بود که هم HP توانست رشد خوبی بکند و هم پالوآلتو. در طول این دهه جمعیت این شهر ۲برابر شد و باغهای میوه جایشان را به بزرگراهها، کسبوکارها و مدارس دادند. پالوآلتو در حال تبدیل شدن به مرکز تکنولوژیهای پیشرفته بود.
ورود به بازار سهام
HP سهام خود را وارد بازار عمومی کرد و قیمت هر سهم را ۱۶دلار قرار داد.
کمپانی F.L.Moseley در مالکیت HP
HPبرای اولین بار دست به خرید یک کمپانی زد؛ کمپانی F.L.Moseley که تولیدکننده گرافیک رکوردرهای باکیفیت بالا بود. با این اقدام پایه و اساس کار چاپ HP آغاز شد.
ورود به بازارهای جهانی
HP با تاسیس یک سازمان بازاریابی در ژنو و یک کارخانه تولیدی در بوبلینگن آلمان به یک کمپانی جهانی تبدیل شد.
ورود به حوزه پزشکی
مالکیت شرکت Sanborn از آن HP شد و با این کار این کمپانی به حوزه پزشکی قدم نهاد. تا پیش از برونسپاری این پروژه، تجهیزات پزشکی منبع درآمد مهمی برای HP محسوب میشدند.
YHP
HP با اولین سرمایهگذاری مشترکش تحت عنوان YHP ا (Yokogawa-Hewlett-Packard) در توکیو، به بازار آسیا ورود پیدا کرد.
جهانیشدن به معنای واقعی
این بار HP به معنای واقعی جهانی شد. در این سال برای اولینبار درآمد این کمپانی از کشورهایی غیر از آمریکا بیشتر از درآمدش از آمریکا شد و این به معنای پذیرفته شدن این برند توسط دنیا بود.
Kiva در تسخیر آمازون
با افتتاح نمایندگی HP چین، محصولات این شرکت در این کشور نیز عرضه شد.
تولد سیلیکونولی
در دهه ۷۰ کمکم خبرنگاران برای توصیف تعداد بیشماری از شرکتهای الکترونیکی، از نام «سیلیکونولی» استفاده میکردند. سیلیکونولی به یک منطقه مجزا تبدیل شد که پالوآلتو و البته HP در مرکز آن قرار میگرفت.
Kiva در تسخیر آمازون
با افتتاح نمایندگی HP چین، محصولات این شرکت در این کشور نیز عرضه شد.
مرگ پدر سیلیکونولی
دیو پکارد در ۸۳ سالگی درگذشت. از این مرد به عنوان «پدر پایهریزی سیلیکونولی» یاد میشود.
سوگواری HP
بیل هولت در ۸۷ سالگی درگذشت. کارمندان HP، رهبران این کسبوکار و دوستان او در سراسر جهان برای از دست دادن مردی که از پیشگامان حقیقی صنعت الکترونیک بود سوگواری کردند. در همین سال HP Services برای پشتیبانی راهاندازی شد.
ادغام دو شرکت
HP و Compaq با هم ادغام شدند. این شرکت جدید به بیش از یک میلیارد مشتری در ۱۶۲ کشور سرویس میدهد. پس از این ادغام نماد سهام HP به HPQ تغییر یافت.
HP مالک Snapfish و Scitex Vision
در آوریل سال ۲۰۰۵، HP کمپانی Snapfish که خدمات آنلاین عکس میداد را خریداری کرد. کمپانی دیگری که HP آن را خریداری کرد Scitex Vision بود. این کمپانی در پرینترهای با فرمتهای عریض رهبر بازار بود که کاربرد آن در بیلبوردها، بنرها و تبلیغات خیابانی بود.
خرید EDS
EDS یک شرکت خدمات تکنولوژی چند میلیاردی بود که با این اقدام HP به یکی از گستردهترین پورتفوهای محصولات و خدمات فناوری تبدیل شد.
خرید 3Com
این کمپانی ارائهدهنده راهکارهای امنیت شبکه، مسیریابی و سوئیچینگ است. استراتژی HP برای خرید این کمپانی ایجاد همگرایی میان سرورها، امکانات و خدماتش است.
۷۵ سال فعالیت
در این سال کمپانی HP، استارتاپی که از یک پارکینگ شروع شد، هفتادوپنجمین سالگرد تاسیسش را جشن گرفت.
میآیند، به ما میآموزند، میروند…
این ۵ کسبوکار روایتهای سادهای هستند. روایت راهاندازی استارتاپ موفق؛ روایت جوانانی که توانستهاند در شرایط سخت بجنگند و دوام بیاورند.
اما چطور توانستند اینگونه موثر عمل کنند و راهاندازی استارتاپ موفق کوچک خود را از هیچ به بزرگترین برندهای دنیا بدل کنند؟ چطور با شکست پروژههایشان همچنان ادامه دادند و پا پس نکشیدند؟
روی خودتان سرمایهگذاری کنید
قبل از سرمایهگذاری روی هر چیز دیگری، بر بهبود مهارتهای فردی خود متمرکز شوید. یک کارآفرین بیش از هر چیز بایستی روی مهارتهای ارتباطی و مدیریتی (Sof Skills) خود کار کند.
دنیای راهاندازی استارتاپ موفق و ارتباطات از گذشته تا به امروز به سمتی حرکت کرده است که فقط افرادی میتوانند در آن موفق شوند که علاوه بر داشتن مهارتهای سخت، دارای مهارتهای نرم قوی و موثری باشند. بدون سرمایهگذاری روی خودتان هرگز نخواهید توانست شروع به راهاندازی استارتاپ موفق کنید، چه برسد به آنکه امید داشته باشید آن کسبوکار موفق شود.
مدیریت خویشتن بر مدیریت راهاندازی استارتاپ موفق اولویت دارد
باید بدانید برای رهبری و مدیریت موثر در راهاندازی استارتاپ موفق، نخست باید از عهده رهبری و مدیریت خویشتن برآییم. باید بتوانیم به جای ملامتکردن اوضاع، شرایط یا اشخاص، مسئولیت اعمالمان را برعهده بگیریم.
تمامی کارآفرینان بزرگی که روند کارشان در اینجا مشخص شده است، رفتارشان حاصل تصمیمات و انتخاب آگاهانه خودشان است، نه ثمره اوضاع و شرایطشان. آنها توانستهاند به چنان تسلطی بر روی خودشان برسند که مستقل از مصائب و مشکلات، تصمیمهای به جا و درست را اتخاذ کنند.
اگر هنوز در هر اشتباهی به دنبال مقصری جز خودتان میگردید، به موفق شدنتان در دنیای راهاندازی استارتاپ موفق هم چندان امیدوار نباشید.
برای موفقیت تنها مدیر بودن کافی نیست، یک رهبر بزرگ باشید
به این مسئله آگاه باشید که مدیریت، رهبری نیست. مدیریت با این مسئله سروکار دارد که چه اموری را میخواهم به انجام برسانم، اما رهبری با این مسئله سروکار دارد که چگونه میتوان امور معینی را به بهترین شکل به انجام برسانم.
در واقع همانطور که پیتر دراکر سالیان پیش گفته است: «مدیریت، درست انجام دادن امور است و رهبری، انجام امور درست.» آیا میتوان روند راهاندازی استارتاپ موفق را که در یک پارکینگ کوچک پیشبینی نمود؟قطعا نه.
همه چیز در هالهای از ابهام قرار دارد و شما برای عبور از این ابهام و قرار گرفتن در مسیر درست باید رهبر خوبی برای تیمتان باشید. اما متاسفانه اغلب ما آنقدر به کاری که در دست داریم مشغولیم که حتی متوجه نمیشویم در مسیری اشتباه قرار گرفتهایم و به بیراهه میرویم.
مات و مبهوت امور اضطراری نشوید
از آنجایی که امور اضطراری غالبا کاملا مرئی و ملموساند، اقدامات فوری نیز میطلبند. در واقع ما دائما به امور اضطراری پیش آمده واکنش نشان میدهیم. تا جایی که به خودمان میآییم و میبینیم هر روز مشغول دستوپنجه نرم کردن با مشکلات هستیم.
در حالیکه امور مهم چون اضطراری نیستند، دیده نشدهاند. شاید هم چون برای انجامشان نیاز به ابتکار عمل و خلاقیت است، آنها را نادیده گرفتهایم و به تعویق انداختهایم.
آگاه باشید که همواره در یک کسبوکار شرایط اضطرار وجود دارد اما این شمایید که باید تیمتان را روشن کنید تا از عمور مهم اما غیر ضروری غافل نشوند.
گاهی جذب سرمایه شما را به جلو هُل میدهد
بله قطعا جذب سرمایه ریسکهایی را به همراه دارد، خصوصا زمانیکه این سرمایه صرف استارتاپی میشود که طبق آمار و ارقام احتمال موفقیت آن چندان هم بالا نیست. اما تزریق سرمایه تقریبا در همه این کارآفرینان بزرگ موفق موجب ایجاد حس خوب جنبوجوش و پیشرفت در کسبوکارهایشان شده است.
به دوردستها بنگرید
اکثر این کارآفرینان بهطور هوشمندانهای وارد بازاری شدهاند که از پیش وجود نداشته است.
آنها بازاری جدید خلق کردهاند و یا بازار موجود را گسترش دادهاند. بدانید که استراتژیهای آیندهنگر همواره موفقتر از استراتژیهای متمرکز بر وضعیت فعلی بازارند.