ویدئوی کوتاه؛ شاه‌کلید ورود به قلب مشتری

موفقیت در بازاریابی ویدئویی از کانال ویدئوهای کوتاه تضمینی است

0

این روزها ویدئوهای کوتاه همه‌جا دیده می‌شوند و همانطور که پلتفرم‌هایی مانند تیک‌تاک، اینستاگرام، یوتیوب، لینکدین و پینترست امکانات نشر ویدئوهای کوتاه خود را گسترش می‌دهند، برندها نیز بیشتر از پیش تمرکزشان را بر تولید محتوای ویدئویی کوتاه قرار می‌دهند. براساس پژوهش‌های آکادمی هاب‌اسپات بر رویکردهای بازاریابی ۲۰۲۲، بیش از نیمی از بازاریابان (۵۱درصد) که از ویدئوی کوتاه استفاده می‌کنند، قصد افزایش سرمایه‌گذاری در این حیطه را دارند. در عین حال ۳۸‌درصد از بازاریابان نیز قصد ورود به گستره بازاریابی با ویدئوهای کوتاه را دارند.

نکته دیگر اینکه ویدئوی کوتاه دارای بالاترین نرخ بازگشت سرمایه در بین هر استراتژی بازاریابی دیگری در رسانه‌های اجتماعی است؛ چرا‌که ۳۰‌درصد از بازاریابان متمرکز بر رسانه‌های اجتماعی قصد دارند در سال‌۲۰۲۲ بیش از هر روند دیگری روی آن سرمایه‌گذاری کنند. در ادامه به این مسئله می‌پردازیم که چگونه می‌توان برای رشد کسب‌وکار از ویدئوهای کوتاه بهره برد؟ و ترندهای این تکنیک جدید بازاریابی ویدئویی در آینده چه خواهند بود؟

طبق تعاریف بازاریابان ویدئویی و متخصصان ویدئومارکتینگ، توافق عمومی بر این است که هر ویدئوی کمتر از ۶۰‌ثانیه به عنوان ویدئوی کوتاه در نظر گرفته می‌شود و طول بهینه آن بین ۳۱ تا ۶۰ ثانیه است. البته که چگونگی انتشار و نوع پلتفرم میزبان ویدئو نیز در جزئیات این تعریف تأثیرگذار است.

چگونه ویدئوهای کوتاه را در استراتژی تولید محتوای کسب‌وکار جای دهیم؟

طبق یک مطالعه در سال‌۲۰۲۰ افراد ویدئوها را با نرخی دو برابر بیشتر از هر نوع محتوای دیگری با دیگران به اشتراک می‌گذارند. همچنین مشخص شد که ۸۴‌درصد از مردم متقاعد شده‌اند که یک محصول یا خدمت را بر اساس ویدئوهای آن برند خریداری کنند.

پس واضح است که محتوای ویدئویی به طور فزاینده‌ای به بخش مهمی از استراتژی بازاریابی محتوا در هر برند تبدیل شده ‌است.

اما وقتی به طور ویژه به بررسی ویدئوهای کوتاه می‌پردازیم، داده‌ها ما را به نکات ارزشمندتری هدایت می‌کنند:

  •       ویدئوهای کوتاه، رتبه اول برای جلب توجه اولیه مخاطب و افزایش نرخ تعامل با کاربران را در میان دیگر انواع ویدئو در حیطه ویدئومارکتینگ دارند.
  •       بازاریابان در سال ‌۲۰۲۳ بیش از هر قالب محتوای دیگری روی ویدئوهای کوتاه تمرکز خواهند کرد.
  •       تقریبا نیمی (۴۷درصد) از بازاریابان معتقدند که شانس ویدئوهای کوتاه برای وایرال‌شدن و انتشار ویروسی بسیار بیشتر از انواع دیگر ویدئو است.
  •       ۸۵‌درصد از بازاریابان به این یقین رسیده‌اند که اثربخش‌ترین نوع محتوا در رسانه‌های اجتماعی ویدئوی کوتاه است.

باید به این نکته توجه داشت که رشد رسانه‌های اجتماعی باعث می‌شود که دامنه توجه انسان کوتاه‌ و کوتاه‌تر شود. بنابراین، استفاده از قدرت محتوای کوتاه به جذب هرچه بیشتر مخاطب کمک می‌کند و به شما این توانایی را می‌دهد تا در رقابت‌ تجاری‌تان از رقبا پیشی بگیرید. همچنین ویدئوهای کوتاه روشی خلاقانه را به سازندگان برای ارائه محتوایشان می‌دهند.

جدا از طول ویدئو، یکی از مواردی که ویدئوهای کوتاه را متمایز می‌کند، نحوه انتقال معنا در آن است. بدیهی است مانند هر روند یا پلتفرم جدیدی، سلیقه مخاطبان پلتفرم، در نوع و نحوه انتقال محتوا در آن پلتفرم تعیین‌کننده است. به عنوان مثال، مبنای محتوای تیک‌تاک چالش‌های حرکتی همراه با موزیک و صدا‌ست که نتیجه آن انتقال محتوای سرگرم‌کننده به مخاطب خواهد بود. پس حضور برندها در تیک‌تاک برای بازاریابی محصولات و خدماتشان نیز باید در قالب ارائه محتوای سرگرم‌کننده به مخاطبان باشد، آن هم در فرم ویدئوهای کوتاه.

این بدان معناست که اگرچه ویدئوهای کوتاه اغلب به خاطر ارزش سرگرمی‌شان شناخته می‌شوند، در عین حال می‌توان آنها را با لحن برند نیز هماهنگ کرد و در راستای پیشبرد اهداف برند، به‌درستی از آنان استفاده کرد.

ترندهای ویدئوی کوتاه که نباید از آنها چشم برداشت

  1. چالش‌های برندها

ویدئوهای کوتاه ابتدا از طریق محتوای ویروسی مبتنی بر رقص، آهنگ و صداها محبوبیت پیدا کردند، تا جایی‌که امروز، برندها می‌توانند صداها، موزیک‌ها، فیلترها و چالش‌های مختص به خود را ایجاد و وایرال کنند.

بر اساس گزارش هاب‌اسپات، ۴۲‌درصد از تیم‌های فروش و بازاریابی برندهای نام‌آشنا که از طریق ایجاد چالش، بر موج ویدئوهای کوتاه سوار شده‌اند، بیان کرده‌اند که نتیجه مثبت آن فراتر از چیزی بوده است که انتظار داشته‌اند.

به‌عنوان مثال، به مناسبت گرامیداشت مقام مادر، کولگیت(Colgate) چالشی با عنوان #MakeMomSmile را در تیک‌تاک راه‌اندازی کرد که کاربران سراسر جهان را تشویق می‌کرد، ویدئوهایی را به اشتراک بگذارند که می‌بایست در آن کار خاصی برای آوردن لبخند روی لبان مادران خود انجام داده‌ باشند. این کمپین تبلیغاتی موفق با هشتگی هوشمندانه که محصول را به احساسات مادر و فرزندی گره می‌زد، توانست در مدتی کوتاه توجه کاربران تیک‌تاک را به خود معطوف کند و نقش بسزایی در افزایش آگاهی برند و فروش این برند درسال‌۲۰۲۰ ایفا کند.

  1. اینفلوئنسر مارکتینگ

برندها سال‌هاست که از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده می‌کنند و این چیز جدیدی نیست. با این حال، با اقبال مخاطبان به ویدئوهای تبلیغاتی کوتاه، شاهد تمایل بیش از پیش برندها برای معرفی محصول یا خدماتشان از طریق افراد پرمخاطب در رسانه‌های اجتماعی هستیم. برندها می‌توانند از طریق محتوای ویدئویی کوتاه که به دور از اضافه‌گویی به تبلیغات جذاب کمک می‌کند، ویدئوهایی ایجاد کنند که احتمال بیشتری برای افزایش نرخ تبدیل داشته باشند.

پژوهش‌های هاب‌اسپات نشان می‌دهد که ۶۶درصد از شرکت‌های بازاریابی دنیا با اینفلوئنسرها در یوتیوب، تیک‌تاک و اینستاگرام همکاری برنامه‌ریزی شده‌ و سازمان‌یافته‌ای دارند. به عنوان مثال، اینفلوئنسر محبوب تیک‌تاک، توماس استریکر، سهم بسزایی در معرفی و تبلیغ محصولات جدید برندها و صنایع بزرگ غذایی انگلستان را به خود اختصاص داده است که هرگز از چشم بازاریابان دور نمی‌ماند. امثال این اینفلوئنسرها با گستره مخاطبی بسیار بالا و محبوبیت خاصشان، قسمت قابل‌توجهی از بودجه بازاریابی و تبلیغات برندها و کسب‌وکارهای گوناگون را به خود اختصاص می‌دهند.

  1. ویدئوی تبلیغاتی

به میانگین تبلیغاتی که می‌بینید، فکر کنید: معمولا بین ۶ثانیه تا ۶۰ثانیه است. اتفاقا این بازه، میانگین طول یک ویدئوی کوتاه است. به همین دلیل، برندها می‌توانند از پلتفرم‌های ویدئویی کوتاه برای تبلیغ محصولات خود به صورت ارگانیک استفاده کنند. این می‌تواند فوق‌العاده موثر باشد، چون به بودجه زیادی نیاز ندارد، پتانسیل ویروسی‌شدن را دارد و باعث ایجاد چشم‌انداز حول برند می‌شود.

برای تولید و انتشار یک ویدئوی تبلیغاتی استاندارد، هرچند کوتاه، بهتر است این کار را به فرد یا گروه متخصص آن بسپارید تا با در نظرگرفتن تمام جوانب ممکن در جذب مخاطب، در این زمان کوتاه یک ویدئوی اثرگذار به عنوان خروجی در اختیار شما قرار بدهند.

  1. ۴. محتوای تولید شده توسط کاربر (UGC)

مخاطبان برندها عموما محتوایی را که توسط کاربران و مشتریان برند تولید می‌شود، دوست دارند. در واقع، این نوع از محتوا به دلیل سادگی و قابلیت پذیرش بالا، بیشتر از محتوای تولید‌شده توسط برند یا اینفلوئنسرها، بر تصمیمات خرید آنها تأثیر می‌گذارد.

طبق گزارش هاب‌اسپات، یوجی‌سی نرخ بازگشت سرمایه بسیار خوبی را نیز تضمین می‌کند، به طوری که ۴۰درصد از بازاریابان مورد بررسی، این نوع از محتوا را با بازگشت سرمایه بسیار بالا در رسانه‌های اجتماعی رتبه‌بندی می‌کنند. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که این نوع محتوا در نسلz ، که بزرگ‌ترین جمعیت کاربر در تیک‌تاک را داراست، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است.

از دلایل دیگر برنده‌بودن محتوای تولید‌شده توسط کاربر در بازارهای رقابتی می‌توان به این نکته اشاره کرد که برندها بدون استفاده از منابع زیاد، می‌توانند ویدئوهایی را منتشر کنند که احساسات را برانگیزد و در نتیجه بسیار مقرون‌به‌صرفه است. یک مثال عالی برای این نوع از محتوا صفحه برند غذایی چیپوتلی در تیک‌تاک است که با نگاهی گذرا به آن متوجه می‌شویم که اکثر محتواهای آن، ویدئوهای کوتاه و جذابی هستند که مشتریان این برند تولید کرده و به اشتراک گذاشته‌اند. ویدئوهای ارزشمندی که تعداد زیادی از آنها در عین سادگی با بازدیدهای میلیونی بر این مطلب صحه می‌گذارند که محتواهای یوجی‌سی تا چه اندازه می‌توانند در بازاریابی و فروش به برند کمک کنند.

  1. ویدئوهای پشت صحنه

به طور معمول مشتریان از صداقت و شفافیت در برندها استقبال می‌کنند و یکی از ابزارهای برند برای ایجاد ارتباط صادقانه و شفاف با مخاطبان و مشتریان، از طریق همین ویدئوهای کوتاهی است که زمانی بیش از یک دقیقه برای انتقال معنای صداقت در اختیار شما نمی‌گذارند.

درست است که فرمول از پیش تعیین‌شده‌ای برای ایجاد این جنس رابطه صمیمانه مابین مشتری و برند وجود ندارد، اما مقابل چشم قراردادن آنچه که همیشه از چشم مصرف‌کننده پنهان بوده، می‌تواند تا حد زیادی صداقت برند را به مخاطب منتقل کند و به نوعی ناخودآگاه مشتری را در زمره اعضای خانواده برند قرار دهد. حالا چه محتوایی بهتر از یک ویدئو کوتاه از نمایش آن چیزی که همیشه ناپیدای برند بوده است، از پس این ماموریت مهم برخواهد آمد؟

با مخاطبان خودمانی‌تر باشید

در یک پروژه مطالعاتی مشخص شد که ۷۰‌درصد از مصرف‌کنندگان احساس می‌کنند با برندهایی که مدیرعامل آنها در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی فعال است، ارتباط بیشتری دارند. بنابراین، با وجود استقبال از ویدئوهای کوتاه، برندها باید پرده را کنار بزنند و در سطح شخصی‌تری، ولو بسیار کوتاه، با مخاطبان خود درگیر شوند.

همچنین نتایج این پروژه مطالعاتی نشان داد که ۳۶‌درصد از کارشناسان بازاریابی مورد بررسی، در حال حاضر از محتوای پشت صحنه در پلن‌های ویدئومارکتینگ خود استفاده می‌کنند که در پلتفرم‌های ویدئویی کوتاه مانند تیک‌تاک بسیار محبوب و نتیجه‌بخش بوده ‌و ۶۸‌درصد از بازاریابان بر این باورند که این محتوا، مؤثرترین محتوای ویدئویی تعاملی است که گاهی لبخند را نیز بر لبان مخاطبان برند می‌نشاند.

ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که استوری اینستاگرام یکی از بهترین فضاهایی است که می‌توان برای انتشار ویدئوهای پشت صحنه برند یا کسب‌وکار اختصاص داد؛ چرا‌که همه موارد لازم برای بالا بردن نرخ تعامل از طریق این نوع ویدئوها در آن فراهم است. پس اگر از امروز قصد به اشتراک‌گذاشتن پشت‌ صحنه کسب‌و‌کارتان با مخاطبان را دارید، از استوری صفحه اینستاگرام شروع کنید.

در انتها اگر قصد تولید ویدئوهای کوتاه و انتشار آنها برای کسب‌وکارتان را دارید، همواره به یاد داشته باشید که اگرچه میل به ترند بودن همیشه وسوسه‌انگیز است، اما این برندها و کسب‌وکارها هستند که می‌بایست با تحقیق و تأمل به این نتیجه برسند که آیا سوار بر ترند شدن با موضوعی خاص در درازمدت به سود برند است یا به ضرر آن.

پس ابتدا باید بر حفظ جایگاه برند و معتبر ماندن آن تمرکز کنید، سپس برای ورود به ذهن مشتریان از طریق ویدئوهای کوتاه برنامه‌ریزی کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.