فرهنگ استارتاپ  یعنی چه؟

فاكتورهای موجود در فرهنگ استارتاپ‌ها

0

فرهنگ سازماني براي همه كسبوكارها مهم است ولي براي استارتاپها حياتي است. چرا؟ چون استارتاپها نسبت به ساير كسبوكارها خيلي سريعتر رشد ميكنند و نياز به تعهد بالاي تيمي دارند و چيزي كه ميتواند اين دو را در كنار هم به خوبي پيش ببرد، همان فرهنگ است.

اين فرهنگ است كه تعيين ميكند افراد تيم چه تصميماتي بگيرند و چه حسي به محيط كارشان داشته باشند. حالا اين فرهنگ كاري بايد چه ويژگيهايي داشته باشد؟

سايت نكسي ميگويد ۴ فاكتور بايد در فرهنگ استارتاپ ها وجود داشته باشد:

  • چابكي

در استارتاپها بايد اطلاعات و فرايند كسبوكار، به طور مداوم و بدونوقفه در جريان باشد و هر يك از اعضاي تيم، فرهنگ سازمان و سلسله مراتب را بهخوبي بشناسد و بداند كه وظيفهاش چيست و چه انتظاري از او ميرود.

  • چندوظيفگي

در استاراپها برخلاف شركتهاي بزرگ، تيم كاري كوچك است و سلسله مراتب چنداني وجود ندارد و ساختار آن مسطح است. پس در چنين ساختاري، هر يك از اعضاي تيم بايد بتواند چند كار را همزمان انجام دهد حتي اگر خارج از حوزه تخصصياش باشد

در محيط استارتاپي افراد بايد پذيراي تفاوتها باشند و اصلا بايد خودشان به دنبال ديدگاههاي متفاوت بوده و درباره آنها بحث و گفتوگو كنند. اينجا، تعارض ميتواند خوب و سازنده باشد به شرطي كه مسائل شخصي نشود و همكاري بر اساس اعتماد و امنيت شكل بگيرد. اعضاي تيم بايد براي ديگران در دسترس و قابل اعتماد باشند، از يكديگر نظرخواهي كرده و همه آنها در تصميمگيريها شركت كنند

  • اشتياق و خلاقيت

بيشتر استارتاپها اساسا بر پايه اين دو عامل شكل ميگيرند و تحقيقات نشان داده كه اين دو فاكتور، تاثير مستقيم بر رشد و موفقيت هر كسبوكاري دارد. علاقه به ايده خلاق اوليه است كه باعث ميشود تيمهاي استارتاپي بتوانند ساعتهاي متمادي و طولاني روي يك ايده كار كنند، از كار خسته نشوند و انگيزهشان را از دست ندهند.

اگر شما كارآفرين هستيد، بررسي كنيد كه آيا فرهنگ كاري شما اين ۴ عامل را در خود دارد؟ اگر پاسختان منفي است، با اين روشها مي توانيد فرهنگ بهتري بسازيد و به رشد كسبوكارتان كمك كنيد:

  • افراد درست را استخدام كنيد

از آنجايي كه تيم شما در ابتداي كار خيلي كوچك است، اهميت داشتن نيروهايي كه به دقت انتخاب شدهاند، بيشتر ميشود چون هر يك از آنها ميتواند در شكلگيري فرهنگ كاري نقش مهمي داشته باشد. يادتان باشد كه آدم درست، الزاما آن كسي نيست كه بهترين رزومه را دارد. سلامت روان و طرز فكر افراد، انگيزههاي آنها براي كاركردن و سازگاري آنها با ساير اعضاي تيم، از تحصيلات و سابقه مهمتر است. همچنين تيم شما بايد شامل افرادي با طرز فكرهاي متفاوت باشد چون بدون ديدگاههاي مختلف، خلاقيت و انعطاف در فرهنگ شما كم ميشود و نميتوانيد نياز مخاطبان مختلف را هم درك كنيد.

  • ارزش‌هاي خود را مشخص كنيد

از همان ابتداي كارتان بدانيد كه چه ارزشهايي داريد و آنها را به اعضاي تيم منتقل كنيد و از آنها بخواهيد كه به شما بگويند آيا اين ارزشها در محيط كار حاكم است يا نه. مدت زماني كه شما براي هر فعاليتي در كسبوكار خود صرف ميكنيد، به تيمتان نشان ميدهد كه چه چيزي واقعا براي كسبوكار شما، ارزش به شمار ميآيد.

  • دستاوردهاي افراد را به رسميت بشناسيد

خيلي از اعضاي تيم شما براي اينكه با انگيزه و انرژي به پيش بروند، به اين كار نياز دارند، پس موفقيتهاي آنها را به رسميت بشناسيد تا فرهنگ بهتري را شكل بدهيد. با اين كار، افراد تيم شما احساس ارزشمندي ميكنند و بازدهي آنها هم بيشتر ميشود. حواستان به نيازهاي كاركنان باشد، چون همانقدر كه شما به آنها اهميت ميدهيد، آنها هم به كار شما اهميت خواهند داد.

  • در ارتباطات خود شفاف باشيد

ساختار كوچك و مسطح كسبوكار شما اين اجازه را ميدهد كه در انتقال اطلاعات و ارتباط خود  با هر يك از اعضاي تيم، كاملا مستقيم و شفاف برخورد كنيد و آنها را در جريان پيشرفت كار يا موانع مسير قرار دهيد. براي شنيدن مسائل و مشكلات يا نظرات و بازخوردها، گوش شنوا داشته باشيد و با اعضاي تيم جلسات فردي ترتيب دهيد تا هر كس بداند كه صداي او شنيده ميشود.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.