تا دیر نشده باید به فکر راه‌اندازی پادکستی برای کسب‌و‌کار خود باشید

چرا باید پادکست داشته باشید

0

ساخت پادکست‌ها، قبل از همه‌گیری ویروس کرونا نیز رو به افزایش بود. برای مثال، تنها در آمریکا هر هفته ۶۰‌میلیون آمریکایی پادکست گوش می‌کردند. در فوریه سال ۲۰۲۰، پژوهشی انجام شد و در آن از‌ بیش از هزار نفر سوالاتی کردند.  
۵۶‌درصد پاسخ‌دهندگان افراد بالغ بودند و گفتند در طول سال حداقل چندین‌بار به پادکست گوش می‌کنند. اما تنها یک ماه مانده به همه‌گیری ویروس کرونا میزان اقبال مردم آمریکا به پادکست تا ماه جولای رشدی ۱۸‌درصدی را تجربه کرد. 
اسپاتیفای هم اعلام کرد که شنوندگان پادکست‌هایش دو برابر شده است. به‌رغم اینکه آمد و شد مردم کمتر شده، اما همچنان اقبال به پادکست‌ها در حال افزایش است‌ و حال دیگر زمانی فرا‌رسیده که داشتن پادکست برای شرکت‌ها و برندها به یک ضرورت تبدیل شده است. 
در واقع پادکست‌ها نه‌تنها روش روی‌آوردن مشتری‌ها به رسانه‌ها را تغییر داده‌اند، بلکه نحوه دسترسی موثر شرکت‌ها به مخاطبان و مشتریانشان را نیز عوض کرده است. 

شاید اینطور به نظر برسد که همین حالا میلیون‌ها پادکست منتشر می‌شود اما چه باور بکنید یا نکنید، جریان پادکست هنوز در ابتدای راه خود است. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تعداد شنوندگان پادکست‌ها در آمریکا تا سال‌۲۰۳۰ به ۱۶۰‌میلیون نفر خواهد رسید‌ و مسلما این موج به سرعت در حال جهانی‌شدن است.

به همین دلیل است که تا دیر نشده باید به فکر راه‌اندازی برای کسب‌و‌کار خود باشید. درست همانطور به سراغ اینستاگرام، توییتر و فیس‌بوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی رفتید. در زیر ۴دلیل قانع‌کننده ذکر شده است که شما را وادار خواهد کرد به سمت ساخت پادکست بروید:

پادکست یک رسانه در اختیار است. در حوزه روابط عمومی رسانه‌ها به سه رده، دسته‌بندی می‌شوند؛ نخست‌ رسانه‌های پولی، دوم رسانه‌های در اختیار و سوم رسانه‌های به‌دست‌آوردنی.‌ از میان این سه رده، تنها نوع وسطی است که شما کنترل تام و تمامی بر آن دارید.

در بقیه انواع رسانه‌ها شما روی خط خبری و خط گزارش یا داستان کنترلی ندارید. اما با برخورداری از رسانه در اختیار شما می‌‌توانید پیام‌تان به مخاطب را هر طور که می‌خواهید تهیه کنید و هر طور که می‌خواهید به او منتقل کنید.

با پادکست خیلی بهتر می‌توانید با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. خواندن پست‌های شما در شبکه‌های اجتماعی ممکن است چند ثانیه وقت مخاطب را بگیرد. اگر بخواهند آن پست را به اشتراک بگذارند و یا لایک کنند، ممکن است مجبور شوند یکی دو ثانیه بیشتر وقت بگذارند. اما گوش‌کردن به پادکست نیازمند این است که شنونده وقت بیشتر بگذارد. وانگهی جذب دنبال‌کننده بسیار آسان‌تر از جذب شنونده است.

اما روی دیگر سکه این است که شنوندگانی که شما برای پادکستان به‌دست می‌آورید، تعهد بیشتری به برند و خدمات شما خواهند داشت تا دنبال‌کننده‌هایی که در دیگر شبکه‌های اجتماعی دارید. چرا؟ چون آنها تصمیم گرفته‌اند با محتوای تولیدی شما ارتباط برقرار کنند، شما را بشناسند و بدانند حرف حسابتان چیست.

تا دیر نشده باید به فکر راه‌اندازی پادکستی برای کسب‌و‌کار خود باشید

احتمال اینکه پادکست درآمدزا باشد، بیشتر است. قبل از اینکه بتوانید برای پادکست خود آگهی بگیرید، باید مجموعه‌ای از شنونده را به خود جلب کنید. اما وقتی موفق به این کار شدید، خود آن پادکست نیز می‌‌تواند به منبع درآمد شما تبدیل شود. برخی مطالعات نشان داده است که تا پایان سال جاری میلادی، هزینه‌هایی که شرکت‌های آمریکایی برای تبلیغ خودشان در پادکست‌ها در نظر خواهند گرفت، چیزی بیش از یک میلیارد دلار خواهد بود.

اگر باور نمی‌کنید، پس بدانید که در سال‌۲۰۱۹ پادکست‌سازان درآمدی برابر ۷۰۸‌میلیون دلار از محل پخش آگاهی به‌دست آوردند. حال به این فکر کنید که درآمدی که می‌توانید از طریق ساخت پادکست برای برند خودتان به‌دست آورید، چقدر خواهد بود.

ساخت پادکست به برند شما اعتبار و شخصیت می‌بخشد و اعتماد مشتری را جلب می‌کند. برخی مطالعات نشان داده که کسب‌و‌کارها در سراسر جهان در مقایسه با ان‌جی‌اوها، دولت‌ها و رسانه‌ها بیشتر مورد اعتماد مردم قرار دارند. شما می‌توانید از همین نکته استفاده کرده و این روند را دنبال کنید.

داستان‌گویی یکی از بهترین راه‌های جلب اعتماد مردم است و پادکست‌ها یکی از بهترین ابزار‌ها برای داستان‌گویی هستند. بنابراین برای بازگو‌کردن داستان برند خودتان هم که شده پادکست بسازید.

شاید بد نباشد آن‌دسته از شرکت‌ها و سازمان‌هایی که قصد ساخت پادکست دارند، بدانند که شنوندگان پادکست‌ها به سه ویژگی بسیار اهمیت می‌دهند:

نخست انتشار منظم و بی‌وقفه پادکست؛ مثلا هفته‌ای یک‌بار یا ماهی یک‌بار

مدت زمان کم پادکست؛ یعنی چیزی بین ۱۶ تا ۳۰‌دقیقه

سرگرم‌کننده‌بودن پادکست؛ به این معنا که ‌در پادکست داستان‌های ارزشمند و آموزنده گفته شود.

علاوه بر این، باید به خاطر داشته باشید که پادکست شما باید شخصیتی داشته باشد که انتظار دارید برندتان داشته باشد. اگر کسب‌و‌کارتان خیلی بزرگ نیست، شاید بد نباشد که سراغ پادکست‌هایی بروید که همین حالا در حال انتشار هستند و سعی کنید به صورت مصاحبه یا آگهی در آن پادکست‌ها حضور داشته باشید.

تحقیقات نشان داده ۵۵‌درصد شنوندگان پادکست از برند‌هایی که تبلیغ‌شان را در پادکست‌ها شنیده‌‌اند، خرید کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: هک رشد چیست

پادکست پریسکوپ

نگاهی دیگر به رخدادهای جهان

حال که صحبت از پادکست شد، به شما پیشنهاد می‌کنم با پادکستی که نگارنده این مطلب، در تهیه آن دست  دارد، آشنا شوید. ایده ساخت پادکست پریسکوپ چندان پیچیده نبود. از آنجایی که احساس شد در جهان فعلی، تحولات و روابط بین‌ کشورها ارتباط ناگسستنی با یکدیگر دارند و دیگر ممکن نیست مثل دوران جنگ سرد و حتی دوره بیست ساله پس از جنگ سرد، روابط بین‌ کشورها را در چارچوب پدیده‌های مجزا از هم نگریست، بنابراین طبیعی است که این نیاز احساس شود که همگان باید تا حدودی بدانند چه در جهان می‌گذرد و چرا رخدادهای دیگر نقاط جهان بر سرنوشت همگان تاثیرگذار است.

از این جهت بود پادکست پریسکوپ با هدف شناساندن پشت پرده تحولات جهان و چیستی و چرایی آنها متولد شد. روندهای جهانی گاهی اوقات آنقدرها هم پیچیده نیستند. گویی روابط بین کشورها به روابط میان اعضای یک خانواده و یا یک تیم کاری در قالب یک شرکت می‌مانند. گویی جهان مجموعه‌ای از یک خانواده با اعضای کوچک و بزرگ است و هر یک برای مدیریت رابطه‌شان با دیگری، براساس خلق و خو و منش و روشی که دارند، رویکردی خاص را انتخاب می‌کنند.

هدف پادکست پریسکوپ این است که این روابط را به همین شکلی که توصیف شد ساده‌سازی کند تا فهم آن برای همگان ممکن باشد.  در نخستین سری از اپیزود‌های پادکست پریسکوپ نیز سعی شده به داستان سیاست خارجی آمریکا به عنوان ابرقدرت فعالی جهان پرداخته شودص. این سری پادکست که براساس کتاب «گفت‌وگوهای پشت پرده» نوشته ویلیام برنز، معاون اسبق وزیر خارجه آمریکا در دوران اوباما و رئیس فعلی سازمان سیا ساخته شده، سعی دارد نقبی بزند به دالان‌های دستگاه سیاست‌خارجی آمریکا.

این سری پادکست قصد دارد به شنوندگانش بگوید دولت آمریکا چه نگاهی به جهان دارد و سیاست‌‌اش برای تعامل، رویارویی و مدیریت روابط با دیگر کشورها را چطور تنظیم و تدوین می‌کند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.