انتخاب سردبیر فناوری فین تک و بانکداری

فین‌تکی‌ها به دنبال بازار بچه‌ها

سهم روبه رشد برنامه‌های کاربردی فین‌تک

فین‌تک
آیا اولین گفت‌وگوی خود را با یک بزرگسال درباره پول به یاد دارید؟ آیا باور دارید که ممکن است برای بعضی افراد خیلی دیر اتفاق افتاده باشد؟ اگر کسی در اوایل زمانی که به سن درک و فهم مالی رسیدید با شما درباره پول صحبت می‌کرد، آیا مسیر زندگی‌تان متفاوت نمی‌شد و تصمیمات بهتری نمی‌گرفتید؟ اگر پاسخ مثبت است، زندگی بچه‌ای از این نسل را تصور کنید. آنها بدون دانستن اصول اولیه مفهوم پول در معرض مفاهیمی مانند NFT، بیت‌کوین، مخزن کوسه، تامین مالی و خیلی چیزهای دیگر قرار گرفته‌اند.

در مطالعه‌ای جدید آمده است که بیش از 70درصد خانوارهای هندی با وجود اینکه در طول زندگی خود با محصولات مالی مواجهند، مفاهیم اساسی مالی را درک نمی‌کنند. بر اساس گزارش مرکز ملی آموزش مالی، تنها 27 درصد هندی‌ها تحصیلات مالی دارند و هند کمترین سواد مالی را در بین کشورهای بریکس (BRICS) (نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور) دارد. علاوه بر این، طبق نظرسنجی جهانی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی از 20 کشور، از هر 4 کودک، یک کودک قادر به تصمیم‌گیری حتی ساده درباره هزینه‌های روزمره مانند صورتحساب بانکی نیست.

شفافیت‌های خدمات مالی که در جهان امروز شاهدشان هستیم، به‌سرعت نحوه درک و مدیریت مردم از امور مالی خود را تغییر می‌دهد. بنابراین شمول مالی نباید به‌خودی‌خود به‌مثابه هدف در نظر گرفته شود. با در دسترس قرارگرفتن راه‌حل‌های مالی، آموزش مالی نیز اهمیت بسزایی می‌یابد. ضرورت آموزش مالی از 10سالگی شروع می‌شود که احتمالا در این سن درک بهتری از مفهوم اساسی پول دارند و وقتی به سن بزرگسالی رسیدند، عادات مالی در آنها شکل گرفته است.

اکثر والدین برای فرزندانشان قلکی می‌خرند و پیشنهاد می‌دهند که در آن پول ماهیانه، پول تولد یا هدایای مالی اقوام/خانواده خود را در آن پس‌انداز کنند. این تصور به آنها در زمینه پس‌انداز کمک می‌کند. بااین‌حال، بازارهای مالی پیچیده و بسیار فراتر از ایده صرفا پس‌انداز هستند.

شاید بخواهید در مورد NFT بیشتر بدانید.

برنامه‌های فین‌تک با ارائه منابع هدفمند به دانش‌آموزان برای یادگیری حوزه امور مالی شخصی، شکاف‌های موجود را برطرف می‌کنند. یک اپلیکیشن فین‌تک می‌تواند دوره آموزشی مقدماتی درباره همه موارد از پس‌انداز، سرمایه‌گذاری، بدهی و وام‌های دانشجویی گرفته تا مبانی مالی ش.

برخی از اپلیکیشن‌های فین‌تک منابعی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند تا بخشی از فشار آموزشی را از دوش معلمان بردارند.

  • فناوری معانی کهنه را تغییر می‌دهد

برنامه‌هایی مانند فونگرو (Funngro) در هندوستان ایجاد شده‌ است که یادگیری را آسان و سرگرم‌کننده و به بچه‌ها کمک می‌کند بیشتر درگیر یادگیری درباره امور مالی شخصی بشوند. بسیاری از شرکت‌های فین‌تک به‌طور فزاینده‌ای از فناوری برای ابداع راه‌حل‌های جدید برای مشکلات چالش‌برانگیز پول استفاده می‌کنند تا فشاری را که روی والدین و فرزندان به خاطر مسائل مالی و پولی وجود دارد، کاهش بدهند.

استفاده از فناوری برای لذت‌بخش‌تر و ساده‌تر کردن فرآیند برنامه‌ریزی به تدریج الگوهای از پیش موجود را تغییر می‌دهد. برنامه‌های کاربردی فین‌تک برای بچه‌ها نه‌تنها مفاهیم مالی ارزشمندی مانند پس‌انداز، سرمایه‌گذاری و نرخ بهره را به آنها می‌آموزند، بلکه به آنها کمک می‌کنند تا با تعیین محدودیت‌ها و اهداف، پول و هزینه‌های خود را پیگیری کنند و از صرف بدون برنامه آنها بپرهیزند.

حدود 41درصد جمعیت کشور هند زیر 18سال دارند و همین امر موجب شده تا در این بازار جدید و عظیم، پتانسیل‌های دست‌نخورده زیادی وجود داشته باشد و به‌سرعت تبدیل می‌شوند به یک حوزه که توجه راه‌اندازی استارتاپ‌های مالی و پولی را به خود جلب می‌کنند.

  • راه‌اندازی استارتاپ روی بستر نیازهای مالی کودکان

آموزش هر آنچه به پول مربوط می‌شود، به بچه‌ها در سنین پایین بسیار مهم است. اما همه ما می‌دانیم که بچه‌ها اغلب بیشتر به بازی با دوستان خود یا تلفن‌شان علاقه‌مندند تا اینکه بنشینند و بخواهند در مورد مسائل مالی شخصی چیزی یاد بگیرند. اینجاست که برنامه‌های نوآور و اپلیکیشن‌ها به کمک خانواده‌ها و نظام آموزشی می‌آیند. این برنامه‌ها یادگیری را آسان و سرگرم‌کننده کرده و به بچه‌ها کمک می‌کنند تا بیشتر به یادگیری امور مالی شخصی تمایل نشان دهند. برای آموزش اهمیت پس‌انداز و سرمایه‌گذاری پول به فرزندان‌تان هرگز دیر نیست و آنها بعدا از شما تشکر خواهند کرد. ایجاد انگیزه در آموزش مالی از سنین پایین، کودکان را به سمت آینده‌ای ایمن از نظر مالی سوق می‌دهد.

هنگامی که جوانان این ایده را متوجه شوند، ممکن است با به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد ارزش پس‌انداز و انجام اقدامات لازم برای مدیریت صحیح پول خود بر خانواده خود تأثیر نیز بگذارند و این‌گونه حتی می‌توان اثرش را روی خانواده مشاهده کرد. در نتیجه، ارتقای سواد مالی و افزایش آگاهی مالی در میان جوانان بسیار سودمند است.

  • ظرفیت‌های بازار ایران

طبق آمار موجود، در ایران بیش از 13میلیون نفر دانش‌آموز داریم. جمعیت دانشجویان را هم می‌توان به این آمار اضافه کرد.

اگر حتی بازار 13میلیونی دانش‌آموزان را در نظر بگیریم، با یک بازار بزرگ مواجه هستیم که اعضای آن نیاز به کمک‌های بسیاری در زمینه‌های مالی و پولی دارند. بنابراین بستری بسیار عالی برای راه‌اندازی استارتاپ‌های فین‌تکی فراهم شده است.

توجه به این بستر هم تنوع کسب‌وکارها را به دنبال دارد و مانع از تکرار راه‌اندازی استارتاپ‌های مشابه می‌شود و هم استفاده از ظرفیت‌های این بازار دست‌نخورده را. بنابراین توجه افراد صاحب ایده و علاقه‌مند به حوزه مالی و پولی را به راه‌اندازی استارتاپ‌هایی جهت آموزش موارد مالی و پولی، چگونگی پس‌انداز، ارزش پول، کارکردن با سیستم‌های مالی و… به زبان ساده و مطابق با نیازهای نوجوانان جلب می‌کنیم. برای آشنایی با سهم بازار 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.