اهمیت منابع انسانی در سازمان ها و شرکت ها

0

کارکنان و البته کارجویان آینده مهم‌ترین منابع شرکت‌ها و تیم‌های منابع انسانی هستند. رفتار منصفانه با کارکنان و ارائه فرصت‌هایی برای رشد آنها به شما کمک می‌کند تا به اهداف خود برسید. همچنین شرکت و سازمان خود را در مسیر موفقیت قرار دهید. این چیزی است که منابع انسانی برای کمک به آن در شرکت‌ها حضور دارد. در واقع از مهم‌ترین کارهایی که تیم منابع انسانی انجام می‌دهد. همین مواردی است که عنوان کردیم.

منابع انسانی دقیقاً چیست؟

منابع انسانی (HR) اصطلاحی است که برای توصیف مدیریت و توسعه کارکنان در یک سازمان استفاده می‌شود. اما به طور کلی، تمام کارهای منابع انسانی و وظایف کارشناس منابع انسانی در شرکت‌ها و سازمان‌ها منجر به افزایش عملکرد کارکنان می‌شود.

به طور سنتی، منابع انسانی بر استخدام، اخراج و بررسی حقوق سالانه کارکنان تمرکز دارد. اما اخیراً HR و کار آن در سازمان‌ها تغییر یافته است و اکنون دامنه وظایف این تیم در شرکت‌ها بسیار گسترده‌تر شده است.

کارها و وظایف اصلی منابع انسانی در شرکت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • استخدام
  • آنبوردینگ
  • مدیریت حقوق و دستمزد
  • رسیدگی به کارمندان
  • مدیریت مرخصی‌ها
  • آموزش و توسعه کارکنان
  • رعایت قوانین کار
  • رعایت ایمنی در محل کار

علاوه بر این، منابع انسانی نقش به‌سزایی در توسعه فرهنگ کسب و کار و بهبود مشارکت و بهره‌وری کارکنان دارد. عملکرد منابع انسانی همچنین بر سلامت روان و پیشرفت فردی کارکنان تأثیر بسیار زیادی دارد. از این رو بسیاری از شرکت‌ها به دنبال این هستند که بهترین تیم منابع انسانی را در سازمان خود بسازند. با نگاهی به فرصت های شغلی برای استخدام منابع انسانی در سایت ایران تلنت می‌توانید به اهمیت منابع انسانی در میان شرکت‌های ایرانی پی ببرید.

چرا منابع انسانی اینقدر مهم است؟

چرا منابع انسانی اینقدر مهم است؟

بسیاری از شرکت‌ها چه بزرگ و چه کوچک نقش مهم و اساسی منابع انسانی را نادیده می‌گیرند. بسیاری از کارفرمایان، کسب و کار خود را سریع آغاز می‌کنند. اما با شروع شکوفایی کسب و کار، با عدم هماهنگی و عدم مدیریت نیروی کار مواجه می‌شوند.

مدیریت کارکنان به زمان و به مهارت‌های خاصی نیاز دارد. منابع انسانی تخصصی است که بسیاری از کسب و کارها از وجود آن بهره نمی‌برند و البته که ضرر می‌بینند.

صرف نظر از مهارت‌ها، ارزش منابع انسانی در هر کسب و کاری به سرعت نشان داده نمی‌شود و نیاز به زمان است که نتیجه کار تیم منابع انسانی نمایان شود. بسیاری از کسب و کارها و مدیران با استخدام کارمندان به این نتیجه گیری می‌رسند که تمام مراحل راه اندازی موفق کسب و کار را سپری کردند.

اما با رشد یک کسب و کار، کارفرمایان و مدیران به مرور متوجه می‌شوند که زمانی برای مدیریت و استخدام افراد ندارند و به همین خاطر تمرکز از استخدام افراد ماهر بازار کار برداشته می‌شود و حتی مدیریت تیم‌ها در شرکت نیز با مشکل مواجه می‌شود. این یک اشتباه پرهزینه است و می‌تواند بر رضایت کارکنان، فرهنگ سازمانی و موفقیت بلند مدت شرکت‌ها تأثیر بگذارد.

پیامدهای منابع انسانی ضعیف را در نظر بگیرید. کارکنان در کار خود احساس حمایت نمی‌کنند، در کار فرصت ابراز عقیده و نظر را پیدا نخواهند کرد، ساعت‌های طولانی کار می‌کنند و در نهایت، انگیزه آنها برای انجام وظایف تحت تأثیر این موارد قرار می‌گیرد.

اگر در حوزه منابع انسانی موفق و مؤثر عمل نکنید، تأثیر منفی آن را در روند کارهای شرکت و در نهایت رسیدن به اهداف مشاهده خواهید کرد. مردم، فرهنگ سازمانی و در نهایت موفقیت شرکت‌ها در کنار هم قرار دارند و با این سه عامل مهم است که می‌توان توقع بزرگ شدن کسب و کاری را داشت.

همچنین، اگر در سازمانی منابع انسانی آن سروصدای بسیاری کند بدون شک کارجویان آن شرکت را برای ارسال رزومه و همکاری انتخاب می‌کنند و این همان چیزی است که در برند کارفرمایی به دنبال آن باید باشید.

اهمیت حضور منابع انسانی در شرکت‌ها

اهمیت حضور منابع انسانی در شرکت‌ها

از دیگر مواردی که حضور منابع انسانی در شرکت‌ها را به باید تبدیل می‌کند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • مدیریت استراتژی: یکی از کارهای مهم در هر سازمان مدیریت استراتژی‌ها است و همچنین یکی از وظایف مهم منابع انسانی نیز به شمار می‌آید. مدیران منابع انسانی استراتژی‌هایی را برای اطمینان از دستیابی سازمان به اهداف خود و همچنین مشارکت قابل توجه کارکنان در فرایند تصمیم گیری‌های شرکت تدوین می‌کنند، که شامل ارزیابی کارکنان فعلی و پیش بینی برای استخدام کارکنان آینده بر اساس خواسته‌های کسب و کار می‌شود.
  • تجزیه و تحلیل مزایا: مدیران منابع انسانی به منظور کاهش هزینه‌ها، به عنوان مثال در زمان استخدام و حفظ کارکنان فعالیت خود را انجام می‌دهند. کارشناسان منابع انسانی برای انجام مذاکرات کارآمد با کارجویان آموزش دیده‌اند و همچنین می‌دانند که نگه داشت کارمندان عالی و کارآمد در شرکت چه مزایایی برای آنها دارد.
  • آموزش و توسعه: مدیران منابع انسانی نقش مهم و پررنگی در رشد و توسعه کارکنان دارند و با ارائه پیشنهادات آموزشی به کارکنان، رضایت و بهره‌وری را در آنها افزایش می‌دهند.
  • افزایش تعامل میان کارکنان: مدیران منابع انسانی مسئول انجام فعالیت‌ها، رویدادها و جشن‌ها در سازمان هستند و در این کارها به تیم‌های مختلف کمک می‌کنند. علاوه بر این، تعامل را در بین کارکنان افزایش می‌دهند و حس اعتماد و احترام را در بین تمام افراد درون شرکت ایجاد می‌کنند.
  • مدیریت کشمکش‌ها و درگیری‌ها: بخشی که کارکنان در صورت بروز هرگونه درگیری به آنجا مراجعه می‌کنند، منابع انسانی است. منابع انسانی است که مسائل و درگیری‌ها درون سازمانی را به طور مؤثر حل می‌کند، با نگرشی بی طرفانه به مسئله نگاه می‌کند و در نهایت کارکنان را برای رسیدن به راه حل مناسب حل راهنمایی و تشویق می‌کنند. علاوه بر این، آنها به کارکنان کمک می‌کنند تا راه‌های مختلف ایجاد روابط کاری مؤثر را به دست آورند و این موضوع را درک کنند که محل کار جایی برای قضاوت‌های شخصی نیست.
  • ساخت فرهنگ کار سالم: فرهنگ کار سالم نقش مهمی در بهبود روند کار در میان کارکنان دارد. مدیران منابع انسانی در ایجاد فرهنگ کاری سالم و دوستانه مشارکت قابل توجهی دارند که این امر به بازدهی بهتر کارکنان منجر می‌شود.
  • برآورده کردن نیازها: متخصصان منابع انسانی به عنوان یار و همراه کارکنان در شرکت عمل می‌کنند و با گوش دادن به مشکلات کارکنان سعی در رفع و اجابت درخواست‌های آنها دارند.

نتیجه گیری

استخدام یک متخصص منابع انسانی کاری لوکس در شرکت‌ها نیست، بلکه امری ضروری است. در بسیاری از شرکت‌ها مرسوم است که در آغاز کار اهمیتی به منابع انسانی داده نمی‌شود و خب بعدها می‌توانند نتیجه این کار را با ضررهایی که با آن مواجه می‌شوند، ببینند.

داشتن شخصی یا تیمی برای رسیدگی به امور مربوط به کارکنان، از مدیریت مرخصی گرفته تا سیاست‌های استخدام و فراتر از آن، مشاغل را سروسامان می‌دهد و نظم ایده‌آل را در سازمان حکم‌فرما می‌کند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.