دوست من‌سلام!

0

صنایع غذایی بهروز، که نام محصولاتش برای خانواده‌های ایرانی آشناست، از اولین تولیداتش قریب به ۴۰ سال می‌گذرد. برندی که در سال ۱۳۵۶ در حالی شروع به تولید اولین محصولاتش کرد، که بهروز فروتن جوان به همراه همسرش در خانه‌ای استیجاری، سالاد الویه درست می‌کردند و با ماشین ژیانشان آن‌ها را برای توزیع به بقالی‌های تهران می‌رساندند. اولین محصولات این برند علاوه بر سالاد الویه، ترشی، شله‌زرد و مربا بودند و بعدها سس به این تولیدات محدود اضافه شد و رنگ و بوی دیگری به پیشرفت این برند بخشید. چراکه در آن روزها تنها دیاموند و مهرام برندهای سس در ایران بودند و بهروز که در جایگاه سوم قرار می‌گرفت، توانست به این صنعت سرعت و قوام بیشتری بدهد. با شنیدن نام بهروز، همه ما به یاد شعار تبلیغاتی «دوست من سلام» می‌افتیم، که نخستین‌بار بهروز فروتن، موسس این شرکت، ایده آن را در تبلیغات تلویزیونی برندش مطرح کرد. کارآفرینی که در سال ۹۱ با بهروز خداحافظی کرد تا در آستانه ۷۰سالگی به دنبال تجربه‌های کشف‌نشده دیگری برود.

 بهروز در ماراتنی پابه‌پای رقبا

بهروز میوه‌ای است که برای رسیدن آن زمانی طولانی طی شده است. فروتن که پیش از راه‌اندازی برند بهروز، تجربه کارآفرینی نداشت و شغلش معلمی و بعد ریخته‌گری بود، بعد از دورانی که دچار فقر اقتصادی و مجبور به فروش خانه‌اش شد، تصمیم گرفت حرفه‌ای نو راه‌اندازی کند. او درباره روزهای آغازین تولید بهروز می‌گوید: «مواد اولیه تهیه غذاها را با ژیانی که داشتم تهیه می‌کردم و در زیرزمین منزل استیجاری‌ام پس از پخت، بسته‌بندی و در بین مغازه‌ها توزیع می‌کردیم. البته از همان شروع، کار را بزرگ دیدیم و تلاش کردیم فعالیت به‌درستی انجام گیرد. آن‌ها را به نام فرآورده‌های خانگی بهروز در بازار عرضه می‌کردیم. اما بعد دیدیم تولید خانگی هم با محدودیت‌های تامین مواد اولیه، پخت، بسته‌بندی و توزیع مواجه می‌شود که اگر «باید» نمی‌گفتم و اراده لازم را نداشتم شاید به شرایط فعلی نمی‌رسیدیم.»

بهروز در اوایل دهه شصت، زمانی که برندهای مطرحی چون مهرام، یک‌ویک و چین‌چین در عرصه محصولات غذایی فعالیت می‌کردند، پا به دنیای خوراکی‌های ایرانی گذاشت و شاید حضور همین رقبای جدی زمینه پیشرفت آن را فراهم کرد. هرچند در آن زمان بهروز فروتن جایی در بازار نداشت و عضویتش در سندیکای صنایع کنسرو چندان محتمل نبود، اما وقتی تعداد محصولات تولیدی‌اش را به ۶۰ قلم رساند، توانست وارد سندیکا شود و بخشی از بازار را به خود اختصاص دهد. تمام محصولات بهروز آن زمان در کارگاهی ۸۰۰ متری نزدیک اکباتان تولید می‌شد و خبری از کارخانه چندین هکتاری نبود. بهروز در اواسط دهه شصت، با تنها ۲۵ کارمند، روزی ۴۰۰ کارتن محصول تولید می‌کرد و کم‌کم توجه رقبا به حجم انبوه این تولیدات جلب شد.

 از ماشین ژیان تا کارخانه ۶۰ هزار متری

بهروز فروتن دهه ۷۰ را روزگار شکوفایی برند بهروز می‌داند، زمانی که استقبال از محصولات این برند افزایش یافت و تبلیغات تلویزیونی آن که محوریت فرهنگی داشتند، با شعار «دوست من سلام» در چشم مشتریان ایرانی دیده ‌شدند. صنایع غذایی بهروز که روزگاری با ۱۱ کارمند مشغول به کار بود، اکنون بیش از هزار و ۵۰۰ پرسنل دارد و اتاق ۱۲ متری تولیداتش امروز به کارخانه‌ای بیش از ۶۰ هزار متر ارتقا پیدا کرده است. بهروز فروتن که امروز نامش در کنار موفق‌ترین برندهای ایرانی ثبت شده، درباره کارآفرینی می‌گوید: «کارآفرین تا زمانی که خلق نکرده کارآفرین است و بعد از آن که خلق کرد، دیگر کارآفرین نیست. اکنون بهروز را واگذار کرده‌ام تا با تجربه امروزم کارهای جدیدی را به نتیجه برسانم. من تشخیص دادم که با توجه به سن شناسنامه‌ای و تجربه‌ام، می‌توانم کار جدیدی را شروع کنم.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.