آنها دوربینی از بازار میخرند که لنزش قلابی از کار درمیآید. همین اتفاق ناخوشایند جرقهای میشود تا به این فکر کنند که سایتی راه بیندازند و به مخاطبان اطلاعات و آگاهی بدهند و بعد هم جنس اصل بفروشند.
با هفت نفر (هفتی که در فرهنگ ما مقدس است و رازآلود) کار را شروع کردند. قدرت CONTENT و خوشنامی و استعداد آنها باعث شد سرمایهگذاران نه بر روی سایت که بر روی برادران محمدی سرمایهگذاری کنند و دیجی کالا روزبهروز توسعه پیدا کرد. توسعهای با نرخ رشد ۲۰۰ درصدی. امروز آن جمع ۷ نفره به 1200 و اندی رسیده که اکثرشان جوانان ۲۶ تا ۲۷ سالهای هستند که در حال تجربه اولین فرصت شغلیشان هستند اما باانگیزه فراوان. انگیزهای که ۸۵ درصد سهم بازار خردهفروشی آنلاین ایران را به دست آورده است.
اگرچه سالانه باید 800 هزار شغل در کشور ایجاد شود و ۱۲۰۰ نفر در مقایسه با این آمار، چشمنواز نیست اما وقتی سخنان آقای وزیر را بخوانیم متوجه بزرگی این کار میشویم. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد رقمی که دولت باید برای ایجاد یک شغل هزینه کند، میگوید: «برای ایجاد یک شغل در پالایشگاه حدود 12 میلیارد تومان هزینه نیاز است. در پتروشیمی نیز برای ایجاد 700 شغل به 3 هزار و 500 میلیارد تومان نیاز است و هزینه ایجاد شغل در بنگاههای میانی نیز 500 میلیون تومان است.»
حالا اگر ۱۲۰۰ شغلی را که با راهاندازی دیجی کالا به وجود آمده با در نظر گرفتن اینکه دیجی کالا یک بنگاه میانی است، ضرب در رقم مبنای آقای وزیر ۵۰۰ میلیون تومان کنیم، میشود 600 میلیارد تومان. این در حالی است که کل بودجه دولت برای یک سال اشتغالزایی 4 هزار میلیارد تومان است. به عبارتی دیجی کالا بهتنهایی بدون محاسبه اشتغالزایی دیگر استارتآپهای موفق در ایران و بدون دریافت پولی از دولت با اشتغالزایی برای ۱۲۰۰ نفر ۱۵ درصد از تعهدات دولت را در حوزه ایجاد اشتغال عملی کرده است.
صرف نظر از اینکه این تعداد نیروهای مستقیم دیجی کالا هستند و نیروهای بسیار دیگری هم به صورت غیرمستقیم از این فروشگاه ارتزاق میکنند که آنها هم بعد از دیجی کالا به گردونه بازار کار پیوستهاند.
بسیاری از مردم و جوانانی که میخواهند یکشبه پولدار شوند گمان میبرند دیجی کالا یک سایت است که با اختصاص چند میلیون میتوانند دیجی ۲ را راه بیندازند. و افراد متمولی نیز گمان میبرند با صرف داشتن پول زیاد میشود چنین کرد. اما دیجی کالا یک سایت نیست بلکه یک ایده و یک عزم بزرگ و مجموعه عظیمی است با گردش کاری و تولید کانتنت انبوه که روزانه چندین هزار کالا از نقاط مختلف کشور خریداری و جابجا میشود. به گفته مدیران این سایت روزانه یک میلیون بار به صفحات آن مراجعه و هزاران کالا خریداری میشود. ما با یک استارتآپ واقعی مثل آمازون روبرو هستیم که اتفاق بزرگی است و با بودنش سبک زندگی ما در حال تغییر و دگردیسی است. با فشار دادن دکمه کلیک تنها خرید نمیکنیم کاهش تردد در شهر روی میدهد و بعد هم ترافیک کاهش پیدا میکند و به تبع آن آلودگی هوا کمتر میشود و صرفهجویی در منابع ملی کشور مثل بنزین صورت میگیرد و…