گفت‌و‌گو با امین پهلوان‌زاده مدیرعامل همراه مکانیک

همراه‌مکانیک؛ پلتفرم جذاب برای مالکان خودرو

0

در دوران حضور اینترنت، می‌توان تقریبا همه کارها را، حتی آنهایی را که تصور می‌کنیم باید حضوری انجام شود، به‌صورت آنلاین و در کمترین زمان ممکن انجام داد؛ اما تنها در صورتی که بتوان به پلتفرم ارائه‌دهنده آن خدمات اعتماد کرد.

خرید خودرو، از کارهایی است که شاید هرگز نمی‌توانستیم تصور کنیم به صورت اینترنتی بتوان انجام داد؛ اما همراه‌مکانیک چنین اتفاقی را ممکن کرده است و قصد دارد به بزرگ‌ترین پلتفرم خدمات خودرویی تبدیل شود. در گفت‌وگویی با مدیرعامل همراه‌مکانیک، امین پهلوان‌زاده، کمی با این مجموعه آشنا شدیم.

همراه‌مکانیک چیست و چه خدماتی را ارائه می‌دهد؟

همراه‌مکانیک، یک پلتفرم خریدوفروش خودروی دست‌دوم است که خودروی کارشناسی‌شده را به مشتریان ارائه می‌دهد. مخاطب خدمات همراه‌مکانیک، دو سمت از بازار است: از یک سو مالکان و فروشندگان خودرو و از سوی دیگر، خریداران خودرو.

درحقیقت، ما تلاش می‌کنیم که به‌عنوان یک واسطه، سلامت خودرو را بررسی کنیم، آن را منصفانه و منطقی قیمت‌گذاری کنیم و درنهایت، به خریدار کمک کنیم که خودرویی سالم و با قیمت مناسب خریداری کند و همچنین فروشنده نیز بتواند با حداقل دردسر، خودروی خود را به قیمت مناسبی بفروشد.

همراه مکانیک علاوه بر ایجاد اطمینان خاطر از نظر فنی و کارشناسی در تمام مراحل فرایند، از مبایعه‌نامه، تبادل مالی و مسائل حقوقی گرفته تا مواردی همچون انتقال مالکیت و تعویض پلاک در کنار هر دو طرف حضور دارد تا دغدغه‌ای نداشته باشند.

همراه‌مکانیک کار خود را از کجا آغاز کرده و طی سال‌های فعالیت خود چه دستاوردهایی داشته است؟

حدود ۶ سال است که همراه‌مکانیک کار خود را به‌عنوان استارتاپ آغاز کرده است. درحقیقت، ایده اولیه شکل‌گیری همراه‌مکانیک، نیاز به کارشناسی خودرو بود که توسط یکی از دوستان آقای سجاد باقری، بنیانگذار اصلی این استارتاپ مطرح شد. قبلا اگر کسی به کارشناسی خودرو احتیاج داشت، باید به مکانیکی یا نمایندگی خودروی مربوطه مراجعه می‌کرد و چنین خدماتی در محل ارائه نمی‌شد.

به همین دلیل، همراه‌مکانیک با ایده ارائه خدمات کارشناسی در محل شکل گرفت. قدم بعدی همراه‌مکانیک، این بود که ابزار استعلام قیمت را راه‌اندازی کرد تا ضمن قیمت‌گذاری خودروی دست‌دوم، مشخص کند که ایرادهای احتمالی خودرو همچون تعویض یا رنگ‌شدگی درب، چه تاثیری بر قیمت آن نسبت به یک خودروی سالم داشته است.

همراه‌مکانیک توانست این اطلاعات را جمع‌آوری کند و سایت آن به ابزاری برای قیمت‌گذاری خودروهای دست‌دوم تبدیل شد و ازآن‌جایی‌که چنین ابزاری تا آن زمان وجود نداشت، به‌مرور تبدیل به مرجع استعلام قیمت شد و بسیاری از افرادی که می‌خواهند خودروی دست‌دوم بخرند یا بفروشند، حدود قیمت را از ابزار قیمت همراه‌مکانیک دریافت می‌کنند.

همراه‌مکانیک به فعالیت خود ادامه داد تا اینکه وارد خریدوفروش شد و با افزودن امکان نقل‌وانتقال مالی، خود را به‌عنوان یک واسطه‌ فعال حوزه خودرو شناساند. در همین مسیر، خدمات جانبی همچون خرید اقساطی را نیز اضافه کرده‌ایم و اکنون به دنبال افزودن بیمه هستیم.

به‌مرور در همین حوزه خریدوفروش، خدمات خود را تخصصی‌تر کرده‌ایم و خریدوفروش سفارشی، معمولی و فوری اضافه شده است. به طور کلی، خدمات ما متنوع‌تر شده است و در آینده، قصد داریم همراه‌مکانیک را به یک پلتفرم جامع خدمات خودرویی تبدیل کنیم؛ به گونه‌ای که هر ایرانی مالک خودرو، بتواند از طریق همراه‌مکانیک تمام نیازهای خود را در این حوزه برطرف کند.

این خدمات شامل چه مواردی است؟

در ایران به طور میانگین، هر خودرو هر دو تا سه سال یک بار فروخته می‌شود. همراه‌مکانیک می‌خواهد از لحظه خرید خودرو تا فروش و تبدیل آن به احسن، در کنار هموطنان باشد؛ به‌طوری‌که فرد بتواند خودرو را بفروشد، خودروی جدید را بخرد و در این بازه زمانی که خودرو را در مالکیت دارد، خدمات دیگری را ازجمله بیمه، سرویس دورهای، کارواش، امداد خودرو و… از همراه‌مکانیک دریافت کند.

شما نسبت به رقبای خود چه مزیتی دارید و در بازار فروش آنلاین خودرو، خود را در چه رتبه‌ای می‌دانید؟ به‌عبارت دیگر، چه اندازه از سهم بازار در اختیار شما است؟

ما اولین تیمی بودیم که وارد این فضا شدیم. البته بعد از ما، شرکت‌های دیگری هم وارد حوزه کارشناسی خودرو شده‌اند و امروز، شاید حدود ۱۰ شرکت داریم که در این فضا مشغول به کار هستند؛ اما کمتر در حوزه نقل و انتقال مالی وارد شده‌اند. تاجایی‌که اطلاع دارم، اخیرا شرکت کارنامه خدمات نقل و انتقال را اضافه کرده است و ازآنجایی‌که این رقبا دیرتر وارد کار شده‌اند، طبیعتا از همراه‌مکانیک عقب‌تر هستند.

از این رو، به‌نوعی در بازار پیشرو هستیم؛ اما هنوز هم سهم قابل‌توجه بازار توسط خدمات‌دهنده‌های آنلاین گرفته نشده است و شاید در آینده، رقابت معنادارتر شود. در شرایط فعلی، چون تعداد شرکت‌های فعال کم است، رقابت چندان معنایی ندارد؛ زیرا سهم زیادی از بازار آفلاین به آنلاین منتقل نشده است و ما هنوز در ابتدای راه هستیم؛ اما هرچه جلوتر برویم، مسلما سهم بازار آنلاین بیشتر خواهد شد و در آن زمان، تقسیم سهم بازار بین رقبای آنلاین معنای بهتری پیدا خواهد کرد.

البته ازآنجایی‌که همراه‌مکانیک زودتر کار خود را آغاز کرده است، از همین بازار کوچک آنلاین هم سهم بزرگ‌تری را نسبت به رقبا در اختیار دارد.

درباره مزایا، می‌توان گفت هر محصول جدیدی که ماهیت استارتاپی دارد، برای جاانداختن محصول و خدمات خود، باید یک فرایند زمان‌بر را طی کند. درحقیقت، همزمان که باید محصول جا بیفتد و نیاز بازار و مشتریان را پوشش دهد، ساختار استارتاپ هم باید مسیر بلوغ خود را طی کرده و جایگاه خود را پیدا ‌کند.

همراه‌مکانیک نیز مانند هر استارتاپ جدیدی، در این مسیر با چالش‌های مختلفی مواجه است و دائما عملکرد خود را بهبود می‌بخشد؛ این بهبودی، هم شامل ارتقای محصول و ارائه خدمات متنوع‌تر متناسب با نیاز بازار است و هم به فراخور آن، تکمیل فرایندهای سازمان‌دهی داخلی و تیم‌سازی را دربرمی‌گیرد.

در همین راستا، می‌توانم بگویم مزیت ما این است که چند قدم جلوتر هستیم، تجربه بالاتری داریم و شاید بتوانیم ادعا کنیم که خواسته‌ مشتری را بیشتر درک می‌کنیم.

فرایندهای ما، سعی و خطای بیشتری داشته و توانسته است اصلاحات لازم را انجام دهد؛ از سوی دیگر، رقبا هم این شانس را دارند که یک تیم جلوی آنها وجود دارد که مسیر را برای اولین بار طی می‌کند و شاید آنها بتوانند با سعی و خطای کمتری این مسیر را طی کنند و با نگاهی به عملکرد شرکت پیشرو، با هزینه کمتری آن یادگیری را انجام دهند.

البته شرکت‌هایی از جنس همراه‌مکانیک، فقط بر اساس فناوری پیش نمی‌رود و بخش لجستیک و پیچیدگی‌های خاص آن را نیز به‌همراه دارد. برای همین، نمی‌توان مسیر را کوتاه کرد و هر شرکتی باید مسیر یادگیری خود را طی کند تا بزرگ شود. همراه‌مکانیک می‌تواند بگوید که چند قدمی از رقبای خود جلوتر است و ادعای ما این است که در این مقطع، نیاز مشتری را بهتر درک می‌کنیم و محصولات متنوع‌تری داریم.

بازار خودرو ویژگی‌های خاص خود را دارد و گاهی می‌توان رد پای تقلب را نیز در آن دید. آیا همراه‌مکانیک توانسته است خود را به‌عنوان یکی از معتمدان این بازار جا بیندازد؟

بازار خودرو، بازار بسیار بزرگی است و حدود هزار هزار میلیارد تومان گردش مالی در ایران دارد. طبیعتا این عدد برای هر کسب‌وکاری که بخواهد وارد این فضا شود، عدد بسیار بزرگ و وسوسه‌کننده‌ای است. این بازار بزرگ تا امروز به شکل سنتی اداره می‌شد و بخش‌های مختلفی ازجمله واسطه‌ها، نمایشگاه‌دارها، شرکت‌های خریدوفروش خودرو، واردکنندگان، تولیدکنندگان، شرکت‌های لیزینگ و… بودند که در بازار سنتی نقش خود را ایفا می‌کردند.

خود این بازیگران هم دسته‌بندی‌هایی درون خود دارند و به واحدهای کوچک‌تری تقسیم می‌شوند؛ به این صورت که از واسطه فردی و تیمی گرفته تا خریدهای پکیجی، جابه‌جایی‌های بین تهران و شهرستان و… در حال انجام است. برای مثال، خرید و تعمیر و فروش خودروهای تصادفی، یک بازار جدا و پررونق است.

خلاصه کلام اینکه این بازار، یک بازار بسیار بزرگ و پیچیده است؛ اما تاجایی‌که می‌دانم، در بازار سنتی ما هیچ سازمان یا مجموعه بزرگی شکل نگرفته است که بتوان ادعا کرد یک کسب‌وکار سنتی بزرگ وجود دارد که به‌مرور زمان رشد کرده، به بلوغ رسیده، زنجیره‌ای شده و توانسته است سهم بزرگی از بازار را بگیرد. اینجا، یک بازار چندتکه با بازیگران بی‌شمار و مستقل وجود دارد.

خود همین نکته برای همراه‌مکانیک و کسانی که می‌خواهند وارد این فضا شوند و مدیریت یکپارچه‌ای را در سطح ملی ایجاد کنند، فرصت خوبی است؛ زیرا در بازار سنتی، بازیگر بزرگی وجود ندارد و حتی بزرگ‌ترین بازیگران سنتی هم کوچک هستند. برای مثال، بزرگ‌ترین نمایشگاه تهران شاید حدود ۱۰۰خودرو در ماه خریدوفروش ‌کند. البته مدل‌های زنجیره‌ای در بخش واردکننده‌ها شکل گرفته‌اند؛ اما هیچ‌کدام موفق نشدند؛ چون با توقف واردات، آن شرکت‌ها هم عملا از فعالیت بازمانده‌اند.

به همین دلیل، فرصت خوبی برای شرکت‌های استارتاپی در این حوزه فراهم شده است تا بتوانند سهم خوبی از بازار را داشته باشند و احتمالا بازیگران سنتی نتوانند جلوی بازار آنلاین قد علم کنند؛ ضمن اینکه یک استارتاپ اگر خوب ساخته شود و محصولش را مناسب بازار خلق کند، حتما می‌تواند از حضور بازیگران سنتی نیز استفاده کند و درحقیقت، تلاش نمی‌کند آنها را به ورطه تعطیلی بکشاند.

برای مثال، هنگامی که اسنپ راه افتاد، شغل راننده تاکسی را عوض نکرد؛ صرفا مدل تقسیم و اجرای کار را از آژانس‌ها گرفت؛ اما بازیگران اصلی که همان رانندگان بودند، حتی قوی‌تر از قبل وارد بازی شدند و احتمالا درآمد بیشتری هم کسب کرده‌اند. ما هم اگر می‌خواهیم سهم بزرگ‌تری را از بازار داشته باشیم، قطعا باید محصول مناسب این بازیگران را طراحی کنیم و تعامل خوبی با آنها داشته باشیم و آنها را مجاب کنیم تا در زمین بازی ما فعالیت کنند.

زمین بازی شما کجاست؟

شفافیت و امنیت‌خاطر در خریدوفروش، عرصه فعالیت ماست. اگر واسطه‌ها و نمایشگاه‌دارها حاضر شوند در این زمین بازی کنند، طبیعتا همراه‌مکانیک هم می‌تواند با آنها همکاری خوبی داشته باشد.

لازمه‌ این امر، این است که بازیگران درست و به‌قاعده بازی کنند و طمع، کلاهبرداری و سوء‌استفاده از ناآگاهی مشتری نداشته باشند. همراه‌مکانیک باید آگاهی و امنیت‌خاطر را تضمین کند و بازیگران سنتی پشت همراه‌مکانیک قرار می‌گیرند.

از تمام پلتفرم‌هایی نیز که بار مسئولیت را برعهده می‌گیرند، چنین انتظاری می‌رود. به هر حال، مسئولیت خرید از دیجی‌کالا، برعهده دیجی‌کالاست و تفاوتی ندارد تامین‌کننده کیست. مردم انتظار پاسخگویی را از دیجی‌کالا دارند؛ درعمل، پلتفرم‌های بر پایه آگهی، مانند دیوار و شیپور نیز وجود دارند که هیچ مسئولیتی قبول نمی‌کنند و کسی هم از آنها انتظاری ندارد؛ اما مجموعه‌ای مانند همراه‌مکانیک، به‌عنوان پلتفرمی‌که بار مسئولیت را پذیرفته و تضمین کیفی را قبول کرده است، طبیعتا باید نظارت دقیق‌تری نیز بر کل فرایند داشته باشد و اطمینان دهد که سوء‌استفاده‌ای رخ نخواهد داد.

این موضوع، دلیل جذابیت پلتفرم‌هایی مانند همراه‌مکانیک است؛ درحالی‌که در بازار سنتی، شاید این مسائل چندان اهمیتی هم نداشت؛ مشتری گذری بود و اگر عدم شفافیتی هم وجود داشت، یا مشتری متوجه نمی‌شد یا نمی‌توانست اقدام خاصی علیه این موضوع انجام دهد و مشتریان جدید، جایگزین مشتری قبلی می‌شدند.

پلتفرمی مانند همراه‌مکانیک وقتی در فضای آنلاین حاضر می‌شود و خود را مطرح می‌کند، دیگر نمی‌تواند خطایی بکند؛ زیرا عرصه‌هایی مانند شبکه‌های اجتماعی که در ابتدا نقطه قوت است، به‌سرعت به دشمن تبدیل می‌شود و اعتبار کسب‌وکار را یک‌روزه از بین می‌برد. به همین دلیل، اعتماد مشتری بسیار مهم است و باید آن را تضمین کرد.

در توضیحات، اشاره کردید که یک نمایشگاه خودرو حدود شاید در ماه، ۱۰۰ خودرو را معامله کند. این آمار برای همراه‌مکانیک به چه میزان است؟

پلتفرم ما ماهانه بیش از ۳ هزار خودرو را پوشش می‌دهد. این عدد، مجموع خودروهای خریدوفروش‌شده و کارشناسی‌شده است که عدد رو‌به‌رشدی است و در آینده، بسیار بیشتر خواهد بود. چنین عددی در مجموعه‌های سنتی، قابل‌دستیابی نیست. مجموعه‌‌های سنتی که شاید به این عدد نزدیک شده‌اند، آنهایی بودند که به حالت زنجیره‌ای پیش رفتند و نمایندگی‌هایی در مناطق مختلف برپا کردند که البته آنها نیز نتوانستند دوام چندانی داشته باشند.

واردکنندگان برندهایی مانند کیا، هیوندای، ب‌ام‌و و بنز هم توانستند رشد کنند؛ اما در خریدوفروش، شبکه بزرگی از واسطه‌ها و نمایشگاه‌ها را داریم که به هم وصل نبودند و نمی‌توان آنها را کسب‌وکار بزرگ نامید. در بهترین حالت، ممکن است نمایشگاه‌های یک منطقه با هم همکاری‌هایی داشته باشند؛ اما یک مجموعه یکپارچه نیستند.

ما بازار بزرگ و پیچیده‌ای داریم؛ زیرا تنوع خودرو در آن زیاد است. علاوه بر این تنوع، مشکلات دیگری هم وجود دارد که شاید مختص ایران باشد. اول آنکه به دلیل تحریم‌ها، واردات خودرو در ایران به صورت حرفه‌ای و از طریق نمایندگی مستقیم شرکت‌ها انجام نمی‌شود.

برخی شرکت‌های واسطه وجود دارند که در امارات متحده عربی و جاهای دیگر، خودرو را بدون‌آپشن از نمایندگی می‌خرند و سپس آپشن‌ها را نصب کرده و به‌عنوان خودروی مدل بالاتر وارد می‌کنند. به دلیل اینکه افزودن آپشن‌ها به صورت استاندارد انجام نمی‌شود، تنوع در ایران بالاتر رفته است.

البته یک پیچیدگی دیگر هم در بازار ایران دیده می‌شود و آن، نوسان بسیار زیاد قیمت است. به فاصله چند روز، شاهدیم که قیمت یک خودرو به‌شدت تغییر می‌کند؛ زیرا خودروهای وارداتی به ارز وابسته هستند و با تغییرات شدید قیمت ارز، قیمت خودرو هم تغییر می‌کند. این عوامل، باعث پیچیدگی بازار شده‌اند و خریدار با دغدغه‌های فراوانی مواجه است که گاهی حتی نمی‌داند کدام اولویت بالاتری دارد.

به همین دلیل، وجود مرجعی مانند همراه‌مکانیک بسیار ضرورت دارد و دست‌کم در شرایط فعلی، همین خدماتی که همراه‌مکانیک و کسب‌و‌کارهای مشابه ارائه می‌دهند، باعث کمترشدن دغدغه‌های خریدار می‌شود؛ اما به هر حال هرچه جلوتر می‌رویم، هم انتظار مشتری بیشتر می‌شود و هم اینکه پلتفرم‌ها باید خود را ارتقا دهند.

برای مثال، در ابتدا اسنپ را با آژانس مقایسه می‌کردند؛ اما تپسی پس از ورود به بازار، دیگر با آژانس مقایسه نمی‌شد و کار سخت‌تری داشت؛ زیرا با اسنپ مقایسه می‌شد. از سوی دیگر در همان بازار، رقیب کنونی اسنپ، آژانس‌ها نیستند و این تپسی است که رقیب اسنپ به حساب می‌آید.

در همین یک سال اخیر، حاشیه‌های فراوانی در بازار خودرو دیده شده است؛ حتی شاهد بودیم که در مقاطعی، قیمت خودروها از روی سایت‌های فروش برداشته شد. همراه‌مکانیک با این نوع چالش‌ها چطور مواجه شده است؟

در این دوره که انسان‌ها به دنبال تسهیل امور هستند، برداشتن قیمت، صرفا زحمت را بیشتر می‌کند؛ زیرا برای استعلام تنها یک قیمت، مشتری باید تماس بگیرد و فروشنده پاسخ دهد؛ درحالی‌که اگر قیمت روی سایت ثبت شود و در حد توان خریدار باشد، برای معامله و ادامه مراحل تماس می‌گیرد و اگر در توانش نباشد، تماسی نخواهد گرفت.

همین اتفاق، باعث شد کار ما در حوزه لجستیک بیشتر شود؛ زیرا مشتری با ما تماس می‌گرفت تا قیمت بگیرد و حجم ورودی مرکز تماس ما، پنج تا ده برابر بیشتر شده بود. البته این دستور کماکان حاکم است؛ اما شرکت‌ها در یک اقدام جمعی، فعلا قیمت‌ها را بازگردانده‌اند. امیدواریم که مسئولان بیشتر از این کار را سخت نکنند و اجازه دهند هم مردم راحت باشند و هم ما که در این حوزه دارای کسب‌وکار هستیم.

متاسفانه چنین دستورهایی، روی اجرای کار و رضایت روانی پرسنل تاثیر منفی داشته است. به هر حال، خوشبختانه همراه‌مکانیک توانسته است از همه این چالش‌ها عبور کند و با وجود تمام داستان‌ها، از کرونا تا مسائل اقتصادی، پیش برود.

همین فضای ابهام، بزرگ‌ترین دشمن بازار خودرو، به‌خصوص بازار دست‌دوم است؛ زیرا مردم انجام معاملات را متوقف می‌کنند. هنگامی که نوسان قیمت تا این حد بالاست، فروشنده به این امید که قیمت بالا برود، دست نگه می‌دارد و خریدار هم منتظر پایین‌آمدن قیمت است. ثبات، هم برای کسب‌وکار و هم برای مردم بهتر است؛ اگر قرار است قیمت دلار بالا باشد و بالا بماند، کسب‌وکارها خود را با آن قیمت بالا تنظیم خواهند کرد و بالعکس.

به جز مسائل دلار و قیمت، آیا چالش دیگری هم داشته‌اید؟ به‌خصوص ‌که در بازاری فعالیت می‌کنید که سایه سنت شدیدا روی آن سنگینی دارد.

ساختن هر کسب‌وکار جدیدی، همواره با چالش مواجه است. در این خصوص، ابتدا با چالش‌های درونی مواجه هستیم؛ زیرا تجربه‌ اول است و از قبل نقشه راهی وجود ندارد. همه ما به‌عنوان استارتاپ، در حال کشف و شهود واقعیت‌های بازار، سلیقه، انتظارات و چالش‌های مردم هستیم تا پیشرفت کنیم.

پس از رسیدن به این شناخت‌ها، تبدیل آنها به محصول، خدمات، فرایندهای انسانی، سازماندهی و تیم‌سازی، چالش دیگری است. ما هم در حال آزمون و خطا و یادگیری هستیم؛ اصلاح می‌کنیم، ادامه می‌دهیم، اشتباه می‌کنیم و مجددا اصلاح می‌کنیم و این فرایند ادامه دارد.

از بین چالش‌های بیرونی، می‌توانم به گرایش مردم به فناوری اشاره کنم که نسبت به ۶ سال پیش بسیار بهتر شده است. گوشی‌های هوشمند و اینترنت همراه گسترده‌تر شده، میزان پرداخت آنلاین بالاتر رفته و به طور کلی، اعتماد بسیار بیشتر شده است. از این جهت، کار راحت‌تر است؛ اما قبلا به این آسانی نبود.

ضمن اینکه باید متوجه باشیم که بازار آنلاین، ظرفیت و سقف دارد و نمی‌توان تمام بازار آفلاین را به بازار آنلاین منتقل کرد. حتی استارتاپ‌های بزرگ دنیا مانند آمازون نیز نهایتا ۱۰ تا ۱۵ درصد از بازار آفلاین را تسخیر کرده‌اند.

به همین دلیل، ورود ما به معنی حذف‌شدن بخش آفلاین و سنتی نیست؛ اما بخشی از جامعه که پرسونای ما هستند و تسهیل کارها را دوست دارند و وقت کمتری دارند، از خدمات ما استقبال می‌کنند و می‌خواهند مجموعه‌ای باشد که بار را از روی دوش آنها بردارد و درمقابل، هزینه آن را هم می‌پردازند.

به طور کلی، بازار خودرو بازار پرریسکی برای سرمایه‌گذاری است. همراه‌مکانیک چطور توانسته است از حاشیه‌ها و ریسک‌های این بازار دور بماند؟

استارتاپ‌ها تا زمانی که محصولشان تثبیت شود و بتوانند سهمی در بازار پیدا کنند، سرمایه جذب می‌کنند. همراه‌مکانیک نیز از این قاعده مستثنی نیست و در چند مرحله توانسته است سرمایه‌هایی را جذب کند و در ادامه، سهمی از بازار را به خود اختصاص دهد. این مسیری است که در آن قدم می‌زنیم.

درحقیقت، همراه‌مکانیک صرفا وظیفه نقل ‌و انتقال و خدمات تکمیلی را برعهده گرفته است. خریدار و فروشنده حاضر هستند و همراه‌مکانیک به‌عنوان واسطه، خدمات کارشناسی، پیگیری، امور اداری و حقوقی را ارائه می‌دهد که این فرایند را تسهیل کند. همچنین در صورت نیاز، می‌توانیم فروش اقساطی را نیز امکان‌پذیر کنیم.

دردسری که به‌خصوص در این سال خیلی به چشم ‌آمد، اضطراب در معاملات بود. مالک قصد دارد خودروی خود را بفروشد و یک خودروی گران‌تر بخرد و قطعا نگران است که اگر در این بازار پرنوسان، خودرو را بفروشد شاید نتواند خودروی مورد نظر خود را بخرد و این موضوع، باعث می‌شود تا تصمیمش را عقب بیندازد یا با تحمل چالش و فشار بالایی به سراغ اجرای آن برود.

همراه‌مکانیک برای حل این مشکل، خدمتی به نام «کلیدبه‌کلید» را طراحی کرده است. در این خدمت، همراه‌مکانیک خودروی موجود را می‌فروشد و همزمان ماشین مطلوب را پیدا می‌کند و سعی دارد این دو رویداد همزمان رخ دهند تا آن چالش و دغدغه رفع شود یا در مورد دیگر، اگر بودجه‌ مشتری کم است، همراه‌مکانیک می‌تواند از طریق لیزینگ‌ها کمبود مالی را رفع کند تا مشتری بتواند خودروی مناسب‌تری را بخرد.

تفاوت همراه‌مکانیک با بازار سنتی در قیمت‌گذاری، این است که ما در جریان معاملات روز هستیم و بر پایه کارشناسی و مطالعات صورت‌گرفته، می‌دانیم که برای مثال، تعویض درب یک مدل خودرو چه تاثیری بر قیمت نهایی دارد؛ به همین دلیل، قیمت‌‌های اعلام‌شده، مبتنی بر معاملات واقعی است که همه‌روزه در همراه‌مکانیک در حال انجام است

همراه‌مکانیک چه آینده‌ای را برای خود تصور می‌کند و چه برنامه‌هایی برای توسعه دارد؟

همراه‌مکانیک قصد دارد به بزرگ‌ترین پلتفرم خدمات خودرویی کشور تبدیل شود و هر ایرانی مالک خودرو برای انجام کارهای مرتبط با خودرو، اول به همراه‌مکانیک سر بزند. این البته به آن معنی نیست که فقط ما حضور داشته باشیم و هیچ کسب‌وکار دیگری در این حوزه حاضر نباشد.

مسلما بازیگران دیگری هم می‌آیند و با تنوع محصولات خود، در رقابت با ما خواهند بود و طبیعتا بخشی از بازار، جذب ما و بخشی هم جذب دیگران می‌شود؛ اما ما می‌خواهیم به‌عنوان اولین کسب‌وکار در این حوزه، سهم قابل‌توجهی از بازار را داشته باشیم. درمجموع، می‌خواهیم بزرگ‌ترین سوپراپلیکیشن خدمات خودرویی کشور باشیم و هر ایرانی مالک خودرو، این اپلیکیشن را روی گوشی خود داشته باشد و از امکانات آن استفاده کند.

چه محصولاتی را به‌تازگی ارائه داده‌اید و چه محصولاتی را در شرف ارائه دارید؟

در راستای توسعه، خدمات فروش اقساطی را از حدود ۳ ماه پیش راه‌اندازی کرده‌ایم که رشد خوبی هم داشته است؛ خدمت کلیدبه‌کلید را داریم که خودروی فعلی شما را می‌فروشد و خودروی مطلوب شما را می‌خرد و کمبود احتمالی بودجه را با فروش اقساطی تکمیل می‌کند؛ همچنین در حال بررسی نحوه همکاری با نمایشگاه‌دارها هستیم که بتوانیم آنها را نیز وارد بازار آنلاین کنیم؛ در ادامه، در حال بررسی خدماتی شبیه گارانتی و وارانتی در خریدوفروش خودرو نیز هستیم؛ این خدمت، شبیه خرید خودروی صفرکیلومتر است و مشتریان، تجربه‌ای نزدیک به آن را خواهند داشت.

ایده‌آل ما این است که فرد بتواند با خیالی راحت و حتی بدون بازدید، خودروی موردنظر خود را از نمایشگاه همراه‌مکانیک خریداری و استفاده کند و اگر مشکلی داشت، برای رفع مشکل مراجعه کند یا حتی عودت دهد. ازآنجایی‌که خودرو کالایی سرمایه‌ای است و مراحل حقوقی برای انتقال سند مالکیت و تغییر پلاک وجود دارد، این کار آسان نیست؛ اما ایده‌آل ماست و تلاش می‌کنیم در این مسیر گام بر‌داریم.

ساز و کار قیمت‌گذاری خودرو

تفاوت همراه‌مکانیک با بازار سنتی در قیمت‌گذاری، این است که ما در جریان معاملات روز هستیم و بر پایه کارشناسی و مطالعات صورت‌گرفته، می‌دانیم که ربرای مثال، تعویض درب یک مدل خودرو چه تاثیری بر قیمت نهایی دارد؛ به همین دلیل، قیمت‌‌های اعلام‌شده، مبتنی بر معاملات واقعی است که همه‌روزه در همراه‌مکانیک در حال انجام است.

همراه‌مکانیک طی سال‌ها تجربه‌ای که کسب کرده، توانسته است این سازوکار را فرمول‌بندی کند و بر مبنای مدل‌سازی و داده‌های معاملات واقعی، قیمت به‌روز را ارائه دهد. به دلیل وجود انواع مدل خودرو در کشور، به‌روزنگه‌داشتن قیمت آنها با این نوسان‌ها، کار بسیار سخت، زمان‌بر و پرهزینه‌ای است؛ به‌ویژه امسال که با نوسان‌های قیمت شدیدی مواجه بوده‌ایم.

سال‌های گذشته، بین ۳ تا ۶ ماه یک بار، قیمت‌ها تغییر می‌کرد؛ اما امسال، قیمت‌ها عملا هر هفته کم و زیاد می‌شد که طبیعتا منشأ آن، تغییرات شدید قیمت ارز بود. به همین دلیل، علی‌رغم تمام دشواری‌ها، همراه‌مکانیک سعی کرده است قیمت‌هایی به‌روز، منطقی و متناسب با واقعیت‌های بازار را ارائه دهد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.