اجباری شدن هویت آگهی‌دهنده خودرو و احراز وجود خودرو

پلت‌فرم‌های خرید و فروش خودرو به استفاده از سامانه امتا و سماوا محدود شدند

0

روز سه‌شنبه هفته گذشته، ۲۵ آبان ۱۴۰۰، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نامه‌ای با موضوع «ساماندهی آگهی‌های الکترونیکی خودرو» برای اتحادیه کسب و کارهای مجازی ارسال کرد. این نامه ازسوی اتحادیه به دیوار، شیپور و باما، پلتفرم‌های ثبت آگهی آنلاین ابلاغ شد.

روز سه‌شنبه هفته گذشته، ۲۵ آبان ۱۴۰۰، وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نامه‌ای با موضوع «ساماندهی آگهی‌های الکترونیکی خودرو» برای اتحادیه کسب و کارهای مجازی ارسال کرد. این نامه ازسوی اتحادیه به دیوار، شیپور و باما، پلتفرم‌های ثبت آگهی آنلاین ابلاغ شد.

به گزارش شنبه مگ، به نقل از زومیت در این نامه با اشاره به «تاثیرگذاری درج آگهی‌های غیر واقعی خودرو و قیمت‌سازی‌های صوری بر اذهان عمومی و… نگرانی عمومی از گران‌فروشی»، پلتفرم‌های درج آگهی خودرو موظف شده‌اند بسترهایی را برای احراز هویت آگهی‌دهنده و احراز وجود خود خودرو، تنها با استفاده از سامانه امتا و سماوا ایجاد کنند.

با وجود اینکه آگهی‌های مشکل‌دار در این پلت‌فرم‌ها با درصدی پایین و غیر قابل انکار است، اما به نظر می‌رسد، پلت‌فرم‌های خرید و فروش آنلاین خود و درج آگهی، بيشتر نگران تاثیر تصمیمات این چنینی،‌ با توجه به تجربه‌های قبلی هستند. همانطور پیش از این حذف قیمت خودرو از آگهی‌ها با هدف کنترل قیمت در بازار، نتیجه‌ای کاملا متفاوت داشت.


نیما اشرف‌زاده، مسئول ارتباطات شیپور با دولت، به زومیت می‌گوید هر سه پلتفرم درحال تنظیم نامه‌ای در واکنش به اتفاق هستند؛ به‌علاوه، قرار است اتحادیه کسب و کارهای مجازی و کمیسیون تجارت الکترونیک سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، جلسه‌ای با وزارت صمت برگزار کرده و درخصوص چرایی اتخاذ تصمیم‌های لحظه‌ای و بدون حضور پلتفرم‌ها و شنیدن نظرات تخصصی آن‌ها گفت‌وگو کنند؛ چرا که طبق قرار قبلی، بنا نبوده تا پس از تجربه‌های سال‌های اخیر، دوباره هم شاهد این موضوع باشیم.

هفته قبل، وزارت صمت ما را بدون اطلاع‌رسانی قبلی، به یک جلسه دعوت کرد و گفتند که معاون وزیر درخواست دیدار شما در یک جلسه دوستانه‌ را دارند. ما، یعنی دیوار، شیپور و باما هم به این جلسه رفتیم و صحبت‌های‌شان درمورد دو نگرانی را شنیدیم: موضوع اول، احراز هویت کاربر ثبت‌کننده آگهی و دیگری، احراز وجود خود خودرو بود. ما صحبت‌هایی کردیم و درنهایت اعلام کردیم متخصص تکنولوژی نیستیم و باید نظر متخصصان شرکت‌مان را بگیریم. آن‌ها هم گفتند روی این مسائل فکر کنید و نظرتان را به ما بگویید که آیا به‌کل قابل اجرا هست یا خیر و اینگه چقدر زمان برای انجام آن نیاز خواهید داشت.

هیچ صحبتی از اتخاذ تصمیمی نبود و کل جلسه، درخواست مشورت و هم‌فکری بود. اما روز بعد با تعجب زیادی متوجه ابلاغ نامه وزارتخانه به اتحادیه شدیم. متاسفانه این اولین برخورد ما با دولت جدید است که البته هنوز مسئولان قبلی مشغول به کار هستند و شاهد تکرار روال‌های شکست‌خورده و برخورد نامناسب و بی‌منطق با پلتفرم هستیم.»

علاوه بر این، این نگرانی وجود دارد که محدود کردن کسب و کارها به پلت‌فرم‌های دولتی مانند سامانه امتا و سماوا مشکلاتی در سرویس‌دهی این پلت‌فرم‌ها به مشتریانشان ایجاد کند و نتواند نیازهای مورد نظر آنها را تامین کند. 

اشرف‌زاده در این خصوص می‌گوید: «چه تضمینی برای سرویس‌دهی با کیفیت مورد نظر ما توسط این سامانه به پلتفرم‌های دیوار، شیپور و باما، با این حجم بالای کاربر و آگهی ثبتی وجود دارد؟ ازطرف دیگر، آن‌ها حاضر نمی‌شوند API (وب‌سرویس) دهند و اصرار دارند که کاربر باید روی پلتفرم خودشان در امتا بیاید و در آنجا احراز هویت انجام دهد. ما مخالف این روالیم؛ چرا کاربر ما باید از پلتفرم خارج شود؟ شاید مردم به امنیت این سامانه‌ها اعتماد نداشته باشند و نخواهند اطلاعات شخصی و هویتی‌شان را آنجا بارگذاری کنند.»

نکته عجيب ماجرا این است که طبق اعلام وزارت صمت، تنها یک هفته برای اعمال این تغییرات فرصت داده شده که با توجه به مسائل فنی، پیاده سازی، تست کاربری و عرضه، می‌توان گفت که این ضرب‌العجل کاملا غیرقابل اجرا است. 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.