بر اساس تجربیات بررسی شده ، عدم توجه به نکات قانونی تعهدات به عدم افشا اطلاعات و قرارداد عدم رقابت ، موجب خسارت های جبران ناپذیری به استارت آپ ها شده است. در این مقاله نکات مهمی در خصوص تعهد عدم رقابت و محرمانگی مطرح می کنیم که همگی با مشاوره حقوقی و تنظیم یک قرارداد خوب به بهترین شکل مانع مشکلات کسب و کارهای استارت آپی می شود.
در قرارداد محرمانگی و عدم افشا اطلاعات چه مواردی را رعایت کنیم؟
برای تنظیم قرارداد محرمانگی توجه به چند نکته اهمیت ویژه دارد .
۱-مصادیق اطلاعات محرمانه را با جزئیات مشخص کنید :
در زمانی که یکی از کارکنان ، افشا اطلاعات می کند ، یکی از موضوعاتی که در دادگاه بررسی می شود این است که آیا اطلاعات افشا شده بر اساس قرارداد طرفین ، محرمانه بوده است یا خیر؟
بنابراین می بایست اطلاعاتی که برای شما اهمیت دارد را با ذکر جزئیات ، روشن کنید.
۲-حوزه هایی که اطلاعات منحصرا دست متعهد هست را تعیین کنید :
اگر مجموعه اطلاعاتی در یک بخش مشخص ،تحت تسلط شخص خاصی است ،می توانید ، از او تعهد محرمانگی نسبت به کل اطلاعات آن بخش اخذ کنید.
۳-میزان خسارت را سنگین تعیین کنید :
با توجه به اینکه افشا کنندگان اطلاعات محرمانه ، در خیلی موارد می توانند از خود ردی به جای نگذارند و از سوی دیگر هدف از تعیین خسارت ، دریافت خسارت نیست ، بلکه ایجاد اقدامی پیشگیرانه است ، بنابراین میزان خسارت سنگین ، می تواند تا حدی خیال شما را برای حفظ اطلاعات ، راحت کند.
۴-برای تعهد مدت تعیین کنید :
برخی از حقوقدانان و دادگاه ها بر این باور هستند که اگر تعهدات دامنه وسیعی داشته باشند و بدون مدت داشته باشند ، اسقاط کلی حقوق است و باطل است .
از سوی دیگر اطلاعات بعد از چند سال مثلا ۱۰ سال ، اعتبار و حساسیت خود را از دست می دهد ، بنابراین توصیه می شود ، برای تعهد حفظ محرمانگی اطلاعات مدتی بین ۵ تا ۱۰ ساله تعیین کنید. در این خصوص ، مشورت وکیل متخصص می تواند ، راهگشا باشد.
ذکر این نکته ضروری است که حفظ اطلاعات محرمانه در کسب و کارهای داده محور با شدت بیشتری ضرورت دارد.
قرارداد عدم رقابت چگونه تنظیم شود ؟
نکات مهم تنظیم قرارداد عدم رقابت عبارتند از: