فرایند طراحی سامانه آنلاین در شرکت نوژن

0

با شیوع ویروس کرونا و وضع فعلی جوامع، گرایش کسب و کارها به مدل آنلاین، منطقی ترین انتخاب است. فرایند آنلاین شدن کسب و کارها، عموما مسیری همراه با چالش و پرهزینه است. بعد از طی کردن مراحل انتخاب شرکت نرم افزاری و عقد قرارداد با آن شرکت مراحل توسعه شروع می‌شود. در این فاز شرکت‌های نرم افزاری دو روال متفاوت را پیش می‌برند. یا بر اساس رویکرد فازبندی کارفرما را در جریان پیشرفت پروژه قرار می‌دهند، یا در بازه ی زمانی مشخصی کل پروژه را به کارفرما تحویل می‌دهند.

در شرکت نرم افزاری نوژن رویکرد توسعه سامانه آنلاین بر اساس متدولوژی اسکرام و زمانبندی‌های مشخص می‌باشد. در این مقاله با هدف ارائه اطلاعاتی در مورد این رویکرد و توسعه اصولی پروژه های نرم افزاری، توضیحاتی در خصوص  فرایند طراحی اپلیکیشن موبایل،  برنامه زمان بندی و مفاهیم ریلیز ارائه می‌دهیم.

مروری بر مراحل طراحی اپلیکیشن

طراحی اپلیکیشن موبایل در شرکت آرمان پردازان نوژن با راهبری مدیر فنی و مدیر محصول و توسط تیم فنی اجرا می‌شود. پروسه طراحی اپلیکیشن شامل بخش‌های زیر می‌باشد:

  • طراحی هویت بصری اپلیکیشن

طراحی جذاب وکاربر پسند برای یک اپلیکیشن موبایل اهمیت زیادی دارد. وقتی شروع به استفاده از هر اپلیکیشن موبایل می‌کنید، UI و UX اولین چیزی است که به چشم می‌خورد.  طراحی رابط کاربری و ایجاد تجربه کاربری منطبق با هویت بصری به کسب و کار کمک می‌کند تا با استراتژی موفقی سوار بر موج ارتباط با مشتری و فروش شود.

بر اساس مدلسازی انجام شده برای سامانه و بعد از هماهنگی بین تیم‌های  Back-End، Front-End  و توسعه بازار درگیر در پروژه، نیازمندی‌های طراحی UI/UX شامل طراحی آیکون ها، رنگ بندی ها، قالب ها و مسیر تجربه کاربر به طراح محصول تحویل و طراح هویت بصری اپلیکیشن آغاز می‌شود.

  • توسعه زیرساخت اولیه بر اساس مدلسازی

توسعه یک اپلیکیشن همانند ساختن یک ساختمان نیاز به زیر ساخت اولیه دارد. آماده کردن سرور و طراحی وب سرویس‌ها و ستاپ کد بیس باعث سرعت بخشیدن به توسعه و ساختارمند شدن پروژه برای مراحل بعد خواهد شد.

  • ریلیز پلن و برنامه زمان بندی

در این مرحله تیم فنی با توجه به برنامه زمان بندی ضمیمه قرارداد و همچنین اولویت‌های کارفرما برای تحویل زیر سیستم‌ها، ریلیز پلن سامانه را تدوین می‌کنند.

هر پروژه به  نسبت اندازه از تعدادی ریلیز تشکیل شده است که در روند اجرا، به اسپرینت و سپس به تسک شکسته می‌شوند.

  • اجرای توسعه بر اساس برنامه زمان بندی و تحویل نهایی پروژه

خروجی فاز‌های ارائه به صورت گام به گام با کارفرما به اشتراک گذاشته می‌شود. بر اساس هر فاز، بازخورد کارفرما نیز دریافت و در ریلیز بعدی ترتیب اثر داده خواهد شد. در انتهای پروژه نسخه نهایی سامانه به مشتری ارائه می‌شود. سپس پروژه نرم افزاری وارد فاز پشتیبانی و گسترش می‌شود.

منظور از ریلیز، اسپرینت و تسک چیست؟

پروژه نرم افزاری از تعدادی ریلیز تشکیل شده که به معنی خروجی تحویل‌دادنی (Deliverable) به مشتری است. به عنوان مثال در یک سامانه فروشگاه آنلاین، اپلیکیشن کاربران و پنل مدیریت هر کدام یک ریلیز به شمار می‌روند. به همین دلیل ریلیز از نظر زمان، بازه‌ی طولانی‌‌تری را شامل می‌شود. این زمان حدود ۲ ماه یا بیشتر است که بر اساس میزان درشت دانه بودن تحویل‌دادنی ریلیز، متغیر است.

بر اساس ریلیز پلن، اسپرینت پلن تدوین می‌گردد. اسپرینت یک زیرمجموعه کوچک تر از هر ریلیز است. به عنوان مثال ماژول گزارش گیری پنل مدیریت و ماژول ثبت مدیریت می‌توانند اجزای یک اسپرینت باشند. در شرکت نوژن مدت زمان هر اسپرینت در حدود ۲ هفته است.

نهایتا با توجه به هدف گذاری اسپرینت و ماژول‌های آن، هر اسپرینت تبدیل به چندین تسک می‌شود که بازه زمانی آن بر اساس ساعات مورد نیاز جهت اجرا تعیین شده است. همچنین در تعریف آن می‌توان گفت که تسک، مفهومی است که نمی‌شود آن را به تسک کوچکتری شکست؛ مثلا پیاده‌سازی سرویس لغو سفارش یا مدلسازی موجودیت کاربر!

روند اجرای پروژه‌های نرم افزاری چگونه است؟

بعد از طراحی زیرساخت، مدلسازی و تدوین زمان‌بندی، تیم های درگیر طراحی، UI/UX نهایی پروژه را تحویل می‌دهند و بر اساس UI و UX ، تسک های به دست آمده در برنامه زمان بندی به تیم‌های فنی تحویل داده می‌شود. در این فاز، تیم Back-End و Front-End  به صورت موازی توسعه را انجام می‌دهند و در زمان بندی مشخص شده ریلیز ها ارائه خواهد شد.

طراحی سامانه آنلاین در شرکت نوژن

به طور کلی فرایند توسعه طبق یک چرخه تکرار پذیر به شرح زیر پیش می‌رود:

  • Develop
  • Test & Documentation
  • Release
  • Feedback

این چرخه تا زمان تحویل نهایی سیستم در هر فاز اجرا ادامه پیدا می‌کند و هدف آن ارائه یک ریلیز Stable (پایدار) است. مرحله توسعه، بسته به نوع پلتفرم، بک اند یا فرانت بودن آن و همچنین تکنولوژی توسعه انجام می‌شود.

در مرحه تست و مستندسازی، به موازات سامانه از نظر رفع ایرادات و کارآیی فیچرها تست شده و مستندات فنی تدوین و کلاسه بندی می‌شود.

بعد از تست و مستندسازی نوبت به ریلیز کردن یا ارائه سامانه یا اپلیکیشن می‌رسد. شرکت نرم افزاری موظف است یک خروجی قابل اجرا به شما ارائه دهد تا بتوانید آن را به صورت Pilot با جامعه هدف کوچک لانچ کنید.

پس از این مرحله کارفرما فیدبک‌هایی که از ریلیز اپلیکیشن گرفته به تیم اعلام می‌کند و توسعه دهندگان این فیدبک‌ها را در ریلیز بعدی توسعه ترتیب اثر خواهند داد.

چرا فازبندی یک رویکرد موفق در توسعه نرم افزار است؟

فلسفه تحویل فاز به فاز پروژه مبتنی بر دریافت خروجی ملموس، قابل لانچ و بر اساس ریلیزهای ذکر شده در قرارداد می‌باشد.

تحویل فاز به فاز با نگاه به تحول در نیازهای بازار باعث می‌ شود که تیم فنی بتواند نقطه نظرات و تغییرات کارفرما را در ریلیزهای بعدی لحاظ کرده و محصول  همیشه در راستای نیازهای بازار قابل توسعه باشد. با تحویل فاز به فاز پروژه، کارفرما در جریان پیشرفت پروژه قرار می‌گیرد و به موازات آن می‌تواند برنامه ریزی‌های تبلیغاتی خود را برای معرفی اپلیکیشن به کاربران انجام دهد.

رویکرد توسعه نرم افزار آنلاین در شرکت نرم افزاری نوژن

اولویت کارشناسان ما در مراحل پیش از طراحی اپلیکیشن موبایل ، طراحی سایت و پلتفرم های یکپارچه کسب و کار توجه به نیازمندی های کارفرما و ارائه یک طراحی اصولی از محصول است. در این مرحله از فرایند طراحی اپلیکیشن موبایل و سایت است که نوژن برنامه زمان بندی و فازبندی محصول را به طور کامل شکل داده و برای تایید زمان بندی های تحویل در اختیار کارفرما اقرار میدهد.

در گروه نوژن با تجربه و تکرار به این باور رسیده ایم که تحویل فاز به فاز پروژه و توسعه مبتنی بر تکرار، راه حل بهینه ای برای ارائه محصول حرفه‌ای به کارفرما و حفظ سرعت و کیفیت در فرایند لانچ محصول است.

برای دریافت اطلاعات در خصوص طراحی اپلیکیشن موبایل و دریافت مشاوره اختصاصی با شماره شرکت ۰۲۱۸۸۵۱۰۵۴۸  در ارتباط باشید و یا برای مطالعه بیشتر در خصوص هزینه طراحی اپلیکیشن و توسعه سامانه های آنلاین از وبسایت نوژن بازدید فرمایید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.