محتوای برند اخبار استارتاپی استارتاپ‌های ایرانی

نوآوری، نتیجه گفت و گوی مشترک

تلاونگ
در واقع رویداد شتاب برنامه‌ای راهبردی در سطح ملی است که با هدف حمایت از فرهنگ کار‌آفرینی و پشتیبانی از ایده‌های کارآمد و نوآورانه، در فضایی کاملا علمی و پژوهشی برگزار می‌شود.

بی شک هر کسب و کاری که در پی موفقیت و پیشرفت خود باشد، به هر نحوی به دنبال ایجاد نوآوری در محصولات یا خدمات خود است. چرا که در عصر امروز که سرعت پیشرفت فناوری‌ها روز به روز در حال افزایش است، سازمان‌ها و صاحبان کسب و کار‌ها برای بقا و رشد راهی جز منطبق کردن خود با تغییرات محیط پیرامون خود ندارند و موفقیت‌شان عمدتا ریشه در نوآوری دارد.

شرکت تلاونگ هم از آن دست از مجموعه‌هایی است که برای کسب ایده‌های برتر و نوآوری در محصولات خود گام برداشته است. تلاونگ اقدام به برگزاری یک رویداد با عنوان رویداد شتاب مجازی تخم مرغ کرده است و از افراد دارای ایده‌های نوآورانه خواسته است که ایده خود را که از مرحله تولید تا توزیع را شامل می‌شود از طریق سایت www.uastartup.uast.ac.ir ثبت کنند تا در صورت پذیرفته شدن توسط داوران این رویداد، به مرحله اجرا برسد.

لازم به ذکر است که تلاونگ برای ایده‌های برتر جوایزی را نیز در نظر گرفته است. برای آشنایی با اهداف و جزئیات بیشتر این رویداد با جناب آقای پیشکار معاون پژوهش و نوآوری مرکز تلاونگ به گفت و گو نشسته‌ایم.

  • در ابتدا درباره رویداد شتاب مجازی تخم مرغ کمی بیشتر توضیح دهید.

در واقع رویداد شتاب برنامه‌ای راهبردی در سطح ملی است که با هدف حمایت از فرهنگ کار‌آفرینی و پشتیبانی از ایده‌های کارآمد و نوآورانه، در فضایی کاملا علمی و پژوهشی برگزار می‌شود. در سال‌های اخیر دانشگاها با همکاری مراکز علمی مختلف در سراسر کشور و در راستای رشد و جذب سرمایه برای ایده‌های مستعد و یا شرکت‌های نوپایی که می‌توانند به شرکت مادر وصل شوند، اقدام به برگزاری رویداد‌های شتاب تخصصی کرده‌اند.

این رویداد‌های شتاب باعث ایجاد آشنایی بین سرمایه‌گذاران با کارآفرینان و افراد دارای ایده‌های نوآورانه می‌شود که سبب افزایش هدفمند نوآوری، افزایش آگاهی دانشگاه به عنوان مولد دانش و همچنین پرورش نیرو‌های کار متخصص با توجه به بازار کار خواهد شد و افراد علاقه مند پرانگیزه و دارای ایده های ناب مرتبط با حوزه‌های موضوعی آن رویداد شتاب تخصصی به عنوان متقاضی ورود پیدا می‌کنند و مطابق برنامه از قبل تعیین شده، پس از ثبت ایده‌های خود و مراحل عملیاتی سازی کردن ایده‌ها، آن‌ها را تبدیل به محصول می‌کنند و در اختیار مراکز رشد و نوآوری قرار می‌دهند. در این راستا شرکت تلاونگ یک رویداد ملی تحت عنوان رویداد شتاب تخصصی و مجازی تخم مرغ برگزار کرده است.

  • افراد چگونه می‌توانند به این رویداد ورود پیدا کنند و ایده‌های خود را ثبت کنند؟

ابتدا باید به وب سایت دانشگاه جامع مراجعه کنند. در قسمت ثبت ایده رویداد شتاب، گزینه رویداد ملی شتاب مجازی تخم مرغ را انتخاب کنند و نسبت به ثبت ایده خود اقدام کنند. بعد از این مرحله، ایده‌ها وارد مراحله مربی‌گری می‌شوند؛ یعنی اینکه متخصصین این حوزه در مورد اینکه این ایده‌ها چگونه می‌توانند تبدیل به یک محصول شوند نظر می‌دهند.

پس از این مرحله ایده‌ها وارد مرحله داوری می‌شوند و داوران متخصص نظر می‌دهند و ایده‌های برتر را انتخاب می‌کنند و ایده‌های برتر تا مرحله تجاری‌سازی توسط شرکت تلاونگ تحت حمایت مادی و معنوی و پشتیبانی اجرایی و تخصصی قرار می‌گیرند.

اما این پایان کار رویداد نیست و پس از آن، خود شرکت روی ایده افراد سرمایه‌گذاری می‌کند که افراد یا شرکت‌ها یا پژوهشگران در این ایده سهیم هستند و مطابق قرار‌داد‌هایی که میان شرکت و افراد منعقد می‌شود، از آن سهمی خواهند داشت و مالکیت مادی و معنوی برای شخص ایده دهنده محفوظ خواهد بود.

  • طرح و ایده‌ها صرفا برای مرحله تولید است یا مرحله توزیع را هم شامل می‌شود؟

ما در واقع برای این رویداد محور‌های موضوعی در نظر گرفتیم. محور‌های موضوعی رویداد تخصصی در چند حوزه مختلف است، یک محور مربوط به تولید خوراک است یعنی اینکه افرادی که می‌خواهند ایده دهند باید در راستای ارتقای بهره‌وری و کیفیت خوراک، کاربرد کنسانتره‌ها در صنعت مرغ داری، نهاده‌ها، افزودنی‌ها و دیگر موارد مشابه برای تولید تخم مرغ باشد.

دومین مورد درباره تولید تخم مرغ و مکانیزاسیون تخم مرغ است بدان معنا که افرادی که ایده دارند می‌توانند در زمینه اینکه چگونه کمترین میزان دخالت دست را در بسته بندی داشته باشیم، ایده‌های خود را ثبت کنند. موضوع دیگر در مورد غنی سازی است که یکی از دغدغه‌های روز جامعه پزشکی ما است.

بحث استفاده از تخم مرغ های امگا سه و تخم مرغ هایی که به هر شکلی غنی شده‌اند و می‌توانند از بروز برخی بیماری‌ها پیشگیری کنند… همچنین در خصوص فناوری و بسته‌بندی نیز افراد می‌توانند ایده دهند؛ بسته بندی‌های نوین و محصولات جدیدی بر پایه تخم مرغ وجود دارد کهدر تلاونگ ثبت شده است و در حال تولید است یا در بازار وجود دارد مثل تلا‌رول که سفیده پخته شده به صورت سوسیسی است، تلا‌ویچ و محصولات دیگری که بر پایه تخم مرغ شرکت تلاونگ تولید کرده است و همچنان به دنبال پیدا کردن محصولات جدید‌تر است.

محور بعدی در مورد روش‌های فرآوری و ماشین‌آلات و حوزه فروش و مارکتینگ است اینکه چگونه ما می‌توانیم واسطه گری را کاهش دهیم، بهینه سازی حمل و نقل و زنجیره سرد را کنترل کنیم. به این دلیل که تخم مرغ در واقع محصولی است که نیاز به زنجیره تامین سرد دارد و زمانی که شما می‌خواهید آن را به دورترین نقاط کشور ارسال کنید، این کنترل زنجیره سرد مهم است که افراد در این حوزه ایده داشته باشند.

همچنین در خصوص محور خرده فروشی و اینکه ما چگونه می‌توانیم هزینه‌ها را کاهش دهیم و در معرفی محصولات جدید بهره‌وری بهتری داشته باشیم. موضوع دیگر در خصوص فرهنگ مصرف و جایگاه بسیار بالای تخم مرغ در تامین پروتئین است؛ حدود 500 پروتئین ناشناخته و 20 پروتئین شناخته شده در تخم مرغ وجود دارد که این می‌تواند جایگاه تخم مرغ در تامین پروتئین جامعه را بهبود بخشد.

  • اندازه بازار تخم مرغ و تخم مرغ صنعتی چه قدر است؟

تخم مرغ در واقع رتبه‌بندی می‌شود و با رتبه‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد. تخم مرغی که در شرکت تلاونگ تولید می‌کنیم تخم مرغ شناسنامه‌دار است. تفاوتی که میان تخم مرغ شناسنامه‌دار و تخم مرغ فله‌ وجود دارد این است که تخم مرغ شناسنامه دار از فرآیند تولید تا مصرف، تحت رصد یک شرکت است که عضو انجمن تولید‌کنندگان تخم مرغ شناسنامه دار ایران است و در واقع شرکت تلاونگ هم پیشرو در این زمینه است و از فرآیند تولید تا مصرف، خدمات پس از مصرف و رضایت مصرف کنندگان رصد می‌شود.

تخم مرغ شناسنامه دار در واقع دارای تاریخ تولید، انقضا و رتبه بندی است که در اندازه‌های مختلف مانند 60 یا 50 گرمی می‌تواند باشد که در بسته بندی‌های مختلف در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد.

با توجه به بیماری کرونا بحث استفاده از تخم مرغ شناسنامه دار و بسته بندی شده برای خانوار‌ها بسیار حائز اهمیت است که فرایند بهداشتی از از صفر تا صد و تا زمان بسته بندی و حتی تا زمانی که در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد کاملا مورد رصد باشد.

در حقیقت همیشه مدیران ارشد شرکت به دنبال اهمیت نوآوری و ورود نوآوری در مجموعه خودشان هستند و به همین ترتیب به منظور ورود نوآوری در مجموعه، اقدام به برگزاری این رویداد شتاب تخصصی تخم مرغ کرده‌اند.

  • مرکز نوآوری تلاونگ چه کار‌هایی را انجام می‌دهد؟

شرکت تلاونگ یک مرکز آموزش علمی و کاربردی تحت عنوان دانشگاه تلاونگ دارد که با توجه به ارتقای سطح دانش و اهمیت موضوع آموزش به خصوص در بین دست اندرکاران صنایع غذایی و طیور، در سال 92 اقدام به کسب مجوز و راه اندازی مرکز علمی و کاربردی تحت نظارت دانشگاه جامع علمی و کاربردی کرد که تا کنون حدود هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی نا پیوسته در دوازده رشته تحصیلی در زمینه علوم طیور، صنایع غذایی و رشته‌های وابسته فارغ التحصیل داشته است که حدود 800 نفر آنها وارد بازار کار شده‌اند. خود مرکز آموزش در واقع یک مرکزی تحت عنوان مرکز نوآوری دارد.

  • به طور کلی نوآوری چیست؟

اگر بخواهم در مورد نوآوری صحبت کنم باید بگیم که امروزه تشکیل واحد‌های توسعه و تحقیق در هر سازمانی برای تولید ایده‌ها و نوآوری دیگر چندان به صرفه و کارآمد نیست. یعنی ما نمی‌توانیم افراد مختلف با تحصیلات تکمیلی را استخدام کنیم و این افراد در بخش توسعه و تحقیق مستقر شوند.

امروزه اغلب سازمان‌های بزرگ بر آن شدند که بر پایه یک مرکز نوآوری که فرآیند بخش توسعه و تحقیق را کوتاه‌تر کرده است، با ایجاد فراخوان‌های مختلف در حوزه‌های گوناگون جذب ایده کنند و ضمن کاهش هزینه‌های مالی و صرفه جویی در زمان بهروه‌وری، بازده فرآیند اجرایی سازی ایده ها را افزایش می‌دهد.

مراکز نوآوری نسبت به واحد‌های توسعه و تحقیق امتیازاتی مثل فراهم کردن فضا، امکانات، پشتیبانی، حمایت‌های مادی، معنوی، مالی و فنی برای گروه‌های ایده‌پرداز در جهت تبدیل ایده‌ها به محصولشان را دارند.

تعاریف متعددی از نوآوری می‌ توان ارائه کرد. اگر بخواهیم در مورد اهمیت نوآوری صحبت کنیم، در واقع برای موفقیت یک نام تجاری ضروری است که هر مجموعه‌ای همواره به دنبال جواب یک پرسش باشند که چگونه ما می‌توانیم یک قدم جلوتر برویم؟ اما برای پیدا کردن این جواب بیشتر مجموعه‌ها و شرکت‌ها با یک سری مشکلات مواجه هستند از جمله آنکه این یک قدم جلو رفتن، نیاز به زمان طولانی، محدودیت بودجه و ترس از شکست دارد که این موارد شرکت‌ها را معمولا عقب می‌نشاند.

نکته حائز اهیمت دیگر در بحث نوآوری این است که برای ایجاد نوآوری باید ریسک پذیر بود و نکته اصلی نوع نوآوری است که همیشه باید به دنبال نوعی از نوآوری باشیم که برای کسب و کارمان ارزش افزوده داشته باشد. همچنین آنکه نوآوری تنها معرفی ایده‌ها و روش‌های جدید نیست.

یعنی اینکه ما بگوییم صرفا محصولی را تولید کنیم و ایده‌های جدید را معرفی کنیم، نامش نوآوری نیست بلکه نوآوری می‌تواند به عنوان فرآیندی تعریف شود که شامل فعالیت‌های متعدد برای کسب راهکار‌های جدید در بحث تولید و ساختار سازمانی باشد.

به طور کلی می‌خواهم بگویم که نوآوری به سادگی به دست نمی‌آید و به ندرت می‌توان آن را محصول نبوغ دانست بلکه اغلب اوقات محصول گفت و گو و تعامل مشترک است. بدان معنا که اگر ما بخواهیم نوآوری را وارد یک مجموعه کنیم، باید این تعاملات و گفت و گو‌ها میان افراد مختلف و افرادی با تحصیلات دانشگاهی متفاوت شکل گیرد تا آن نوآوری برای بقا، رشد اقتصادی و موفقیت یک مجموعه، خود را نشان دهد.

  • چه میزان تخم مرغ با روش سنتی و چه میزان با روش نوین عرضه میشه؟

حجم بسیار زیادی از تخم مرغ در کشور ما به صورت سنتی و به شکل بسته بندی فله‌ای عرضه می‌شود اما سازمان دام پزشکی اخیرا الزام کرده است که شرکت‌ها و مرغ داری‌ها باید اقدام به فروش تخم مرغ به صورت بسته‌بندی کنند و این مهم دارد اتفاق می‌افتد و اکثر مجموعه‌ها به دنبال این هستند که تخم مرغ‌شان را به صورت بسته بندی به دست مصرف کننده برسانند ولی هنوز حجم زیادی به صورت فله‌ای در بازار به فروش می‌رسد.

  • چشم انداز شما در آینده درباره رشد و استقبال مردم به چه شکل است؟

به هر حال انتظارات مشتری آن هم در دوران مدرن و با گسترش فناوری‌ها و ایده‌های نوین به صورت چشمگیری افزایش یافته است و به تبع بالا رفتن انتظارات مشتری، شرکت‌ها هم باید به دنبال برآورد این انتظارات باشند. یعنی اگر کسب و کاری یا شرکتی خود را با نیاز‌های مشتریانش تطبیق ندهد، یا مشتریانش را از دست خواهد داد یا کاهش فروش خواهد داشت که این بحث اهمیت نوآوری در مجموعه‌ها و شرکت‌ها را می‌طلبد و باید توجه شایانی به آن شود.

  • چه مقدار تخم مرغ به دلیل روش سنتی از بین میره؟

برآورد و آمار دقیقی در این حوزه نیست ولی تخم مرغی که به صورت بسته‌بندی شده و شناسنامه دار وارد بازر نشود، ماندگاریش کاهش پیدا می‌کند در نتیجه باعث بروز یک سری بیماری‌ها و مشکلات تغذیه‌ای برای افراد مختلف می‌شود. مورد بعدی بحث بهداشتی بودن تخم مرغ است که اگر این فرآیند به صورت درست انجام نشود، در زنجیره از تولید تا مصرف حجم زیادی از تخم مرغ یا از بین می‌رود یا اگر به دست مصرف کننده هم برسد، کیفیت مطلوبی ندارد .

  • استفاده از روش‌های نوین چه سختی‌هایی دارد؟

روش‌های نوین در واقع همان است که به سادگی به دست نمی‌آید. در حقیقت باید گفت و گو‌ها و تعاملات مشترک بین افراد و سازمان‌های مختلف اتفاق بیافتد تا آن نوآوری در مجموعه بوجود بیاید. در واقع تنها داشتن یک محصول فوق العاده و شگفت انگیز منجر به رضایت و وفادری نمی‌شود بلکه زمانی ما می‌توانیم مشتری را راضی نگه داریم که بتوانیم خدمات را بهبود دهیم که این مهم از طریق همین ایده‌های نوآورانه اتفاق می‌افتد.

این ایده‌ها هم فرآیند جمع آوری و هم اجرای می‌تواند از طریق رویداد‌های شتاب اتفاق بیافتد که به دلیل بیماری کرونا ما مجبور هستیم فرآیند رویداد شتاب‌مان را به صورت مجازی برگزار کنیم. ولی ما تجربه برگزاری رویداد‌های دیگری داشتیم که به صورت حضوری و در استارتاپ‌های سه روزه بوده است که افراد مختلف با ایده‌ها و تحصیلات متفاوت، به صورت تصادفی گروه‌بندی شده‌اند و ایده‌های مختلف را مربی‌گری و در نهایت برای ما تبدیل به یک محصول کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.