کپی‌رایت، ضرورت موفقیت استارتاپ‌ها!

0

فرض کنید یک تیم خوب و چابک دارید ایده هم خوب است از روش‌های درستی هم برای اعتبارسنجی در استارتاپتان استفاده کرده‌اید در مرحله‌ای هستید که MVP (کمینه محصول پذیرفتنی) را آماده کرده‌اید نتیجه‌های خوبی هم گرفته‌اید و دیگر تصمیم دارید پروژه را به صورت آزمایشی لانچ کنید تا بازخوردهای واقعی‌تری بگیرید.

در این مرحله با یک‌سری چالش‌ها مواجه می‌شوید؛ مثلا اینکه چه شعاری انتخاب کنیم؟ چه کار کنیم که بازدیدکننده‌ها و مشتری‌ها ارزش کلیدی ما را درست درک کنند؟ از چه لحنی استفاده کنیم؟ چه چیزهایی را اول نمایش دهیم؟ پیغام‌ها را به کاربرها به چه ترتیبی نمایش بدهیم؟ و… در اینجا اگر با دو مفهوم بسیار مهم آشنایی داشته باشید خیلی می‌تواند به شما کمک کند؛ یکی بحث استراتژی محتواست و دیگری مبحث کپی‌رایتینگ است. البته شاید استراتژی محتوا را باید زودتر از این مرحله به کار بگیرید (از همان روزهای اول که در حال طراحی تجربه کاربری هستید). در مورد استراتژی محتوا در آینده صحبت خواهیم کرد. در اینجا می‌خواهیم شما را با مفهوم کپی‌رایتینگ آشنا کنیم.

معمولا استارتاپ‌ها علاقه دارند دقیقا ارائه آسانسوری خودشان را در وب‌سایتشان قرار‌ دهند آن هم به‌عنوان اولین محتوایی که مشتری با آن مواجه می‌شود! این در حالی است که ارائه آسانسوری برای ارائه به سرمایه‌گذار خوب است نه برای مشتری! باید در اینجا خیلی دقیق و هوشمندانه به ارزشی که پیشنهاد می‌دهید اشاره کنید آن هم از دیدگاه مشتری و کاربران احتمالی‌تان. پیشنهاد می‌دهم یک متخصص محتوا در تیمتان داشته باشید یا اینکه مشاوره بگیرید و یا حتما خودتان اطلاعاتی در زمینه کپی‌رایتینگ کسب کنید. از آنجایی که استارتاپ‌ها معمولا با هزینه کمی باید فعالیت کنند‌ بد نیست خودتان هم در زمینه کپی‌رایتینگ اطلاعات کسب کنید. حداقلش این است که دیگر اشتباهات فاحش را در ارائه ارزش کلیدی خود انجام نمی‌دهید.

در این زمینه سجاد بهجتی عزیز یک ویدئوی آموزشی کامل و رایگان در وب‌سایت وبیاد منتشر کرده که پیشنهاد می‌دهم حتما آن را ببینید.

در انتها هم دو تعریف از آقای شهیدی و تورج صابری‌وند برای درک بهتر مفهوم کپی‌رایتینگ ارائه می‌دهم که امیدوارم مفید واقع شود.

 

 کپی‌رایتینگ چیست؟ کپی‌رایتر کیست؟

کپی‌رایتینگ یکی از مشاغل کلیدی تبلیغات است که برای افزایش «اثرگذاری» تبلیغات به وجود آمده است. وظیفه کپی‌رایتر جستجوی بهترین پاسخ برای این دو سوال اساسی است: در تبلیغات خود چه بگوییم؟ چگونه بگوییم؟

کپی‌رایتینگ دانش و هنری است برای کنار هم چیدن خلاقانه کلمه‌ها. هدف آن معرفی ایده‌های تجاری شخصی و… است تا از بین حجم عظیم تبلیغ‌ها و پیام‌ها بیشتر از رقیب‌ها مورد توجه قرار بگیرد خوانده شود ارتباط برقرار کند علاقه‌مند کند و بفروشد. این معرفی چنان است که مخاطب را وادار به انجام کاری می‌کند. مخاطب پس از خواندن کلمه‌هایی که کپی‌رایتر نوشته است می‌خواهد چیزی بخرد جایی برود تماسی بگیرد رای به کسی دهد نامه‌ای را تا انتها بخواند و…

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.