یکی از داغترین موضوعات این روزها، نسخه الکترونیک و مباحث پیرامون آن است. با حذف دفترچههای کاغذی و اجباری شدن نسخه الکترونیک، کسبوکارهای زیادی در این زمینه شروع به کار کردهاند که هرکدام از آنها امکانات بهخصوصی را در سامانههای نسخهنویسی خود ارائه میکنند. در این بین، استارتاپهای موفقی همچون بسینا (دکترنکست) رشد بسیار ویژه و چشمگیری داشته و توانستهاند سهم بازار قابل توجهی نیز به دست آورند. دکتر سعید طاهری، بنیانگذار و مدیرعامل بسینا و مجید حسینینژاد، بنیانگذار علیبابا در یلدا سامیت ۱۴۰۰ از این رشد و سهم بازار شگفتانگیز سخن گفتند.
رویداد یلدا سامیت که با عنوان «یلدای کارآفرینان استارتاپی» شناخته میشود سالانه میزبان مدیران استارتاپهای بزرگ و کوچک، صندوقهای خطرپذیر، شتابدهندهها، فضاهای کار اشتراکی و فعالان حوزه استارتاپ و… است و امسال بنیانگذاران بسینا و علیبابا نیز در این رویداد شرکت کردند. در گفتگویی مشترک، حسینینژاد از سرمایهگذاری موفق خود بر بسینا گفت و طاهری نیز از علیبابا به عنوان یک پشتوانه و دلگرمی در زمان مواجهه با سختیها یاد کرد. از نکات مهمی که این دو به آن اشاره کردند، سرعت بسیار بالای رشد این کسبوکار است. یکی از دلایلی که بنیانگذار علیبابا سرمایهگذاری بر دکتر نکست را موفقیت آمیز میداند، همین سرعت بالا در رشد و رسیدن به اهداف تعیین شده و همچنین بازدهی بالای کسبوکار و ربودن گوی سبقت از سایر رقباست.
طاهری در کنار توانمندی در مدیریت کسبوکار خود، به سبب پشتوانه علمی از سطح بالایی از دانش برخوردار است و همین شناخت کمک میکند تا این مدیرعامل جوان، با دانش و آگاهی بالایی رو به جلو حرکت کند. البته دانش طاهری به علم پزشکی و داروسازی محدود نمیشود و علاقه ایشان به اینترنت اشیاء، آنالیز داده، هوش مصنوعی و… سبب شده تا محصول نهایی بسینا(دکترنکست) به صورت ویژهای دانش را به خدمت انسان درآورد و برای رسیدن جامعه به زندگی سالمتر و آیندهای شادتر گام بردارد.
تمامی این موارد سبب میشوند که بسینا به یک نیاز اساسی جامعه تبدیل شده و دیر یا زود به بخش جدانشدنی زندگی مردم تبدیل شود. همانطور که خرید آنلاین، تاکسیهای اینترنتی و… اکنون بخش مهم و انکار ناپذیر زندگی روزمره ما هستند، سلامت الکترونیک نیز نقشی مهم و حیاتی در زندگی ما ایفا خواهد کرد. همین امر سبب میشود تا کسبوکارهای مشابه بسینا از ارزش و جایگاه ویژهای برخوردار باشند چرا که این محصولات و خدمات هستند که میتوانند به آرزوی دیرینهی بشر جامه عمل پوشانده و برای افزایش طول عمر انسان، کم شدن بار بیماریها، کاهش خطاهای پزشکی، به صفر رساندن ایجاد زمینه تداخل دارویی و… گامهای موثری بردارند.
اکنون باید به این سوال پاسخ داد که کسبوکارهایی که زندگی نسل بشر را بهبود میبخشند تا چه اندازه ارزشمند هستند؟
این ارزش همان چیزی است که سرمایهگذار دکترنکست با رضایت و خیال راحت از آن سخن میگوید. همان ارزشی که باعث میشود تا مجید حسینینژاد با خاطری آسوده از سرمایهاش در بسینا بگوید و با افتخار از مزایای این پلتفرم صحبت کند. سامانه دکترنکست خدماتی نظیر «پرونده الکترونیک سلامت»، «نسخهنویسی الکترونیک» و «نوبتدهی آنلاین» را به پزشکان ارائه داده و به تمام نیازهای کاری آنها در قالب یک سامانه جامع پزشکی پاسخ میدهد. البته در این مسیر تمام چرخه درمان دیده میشود و پزشک، بیمار، داروخانه، آزمایشگاه و…. جایگاه ویژه خود را داشته و فرآیندهای مربوط به هر بخش به درستی ساخته و پرداخته شدهاند.
خدماتی که بیماران از این سامانه دریافت میکنند شامل «یافتن متخصصین»، «نوبتگیری آنلاین»، «دفترچه بیمه الکترونیک»، «پرونده الکترونیک پزشکی» و «آموزش آنلاین» است. بدین ترتیب، کاربران میتوانند متخصصین شهر خود را پیدا کنند، به راحتی از بهترین پزشکان در همه جای ایران نوبت بگیرند و با برجستهترین متخصصان کشور مشورت کنند.
نجات جان بیش از ۴۵ هزار نفر با بسینا
این کسبوکار دستاورهای بزرگ و مهمی از جمله ایجاد بیش از ۱۴۰ شغل به صورت مستقیم و ۵۰ شغل غیرمستقیم را داشته است. از طرفی دیگر بسینا را میتوان حافظ جان انسانها هم دانست؛ طبق آخرین آمار در یک سال گذشته، بیش از ۴۵ هزار تداخل دارویی توسط بسینا تشخیصدادهشده و از به خطر افتاد جان افراد جلوگیری شده است. تداخل دارویی یکی از مهمترین اتفاقاتی است که سالانه جان هزاران نفر را میگیرد و این دستاورد برای دکتر طاهری و تیم ایشان موفقیت بزرگی محسوب میشود. بیش از ۲۲ هزار پزشک و ۷ هزار مطب، کلینیک و بیمارستان در سامانه دکترنکست فعال هستند و بیش از ۱.۵ میلیون نسخه الکترونیک توسط این سامانه تجویز شده است.
طاهری در یلداسامیت ۱۴۰۰ از نتایج موفقیتآمیز اجرای صحیح طرح سلامت الکترونیک میگوید و آن را عاملی بر کاهش حداقل ۳۰ درصد از مجموع بار بیماریهایی نظیر مشکلات قلبیعروقی، سکتههای مغزی، دیابت و فشارخون و… در ۵ سال آینده میداند. این مهم بدون افزایش دانش و آگاهی مردم از وضعیت سلامتی خود و راههای پیشگیری و کنترل بیماریهای رایج و پرخطر در کشور محقق نمیشود. دکتر طاهری به مردم ایران وعده زندگی بهتر و سلامتی روزافزون مردم جامعه را در صورت اجرایی شدن این طرح میدهد و میگوید این سامانه با برطرف کردن بخشی از نیاز جامعه در حوزه سلامت الکترونیک و بهکارگیری امکاناتی نظیر هوشمصنوعی رشد خوبی خواهد داشت و این رشد به داشتن جامعهای سالمتر کمک میکند. امروز وقت آن رسیده که علم و تکنولوژی باری دیگر زندگی بشر را متحول کنند.
مطلب پیشنهادی: گزارش برگزاری ششمین یلدای کارآفرینان استارتاپی ایران