واکنش شتاب‌دهنده جهش به تیتر اول هفته گذشته شنبه

شتاب‌دهنده معجزه صبر برای رسیدن به موفقیت را شرط لازم میداند

0

با دیدن تیتر صفحه اول شماره ۲۰۰ هفته‌نامه شنبه که نقل‌قولی از آقای آرین افشار بود که احترام فراوانی برای ایشان قائل هستم، دچار حیرت شدم و به نظرم آمد که تیتر‌کردن نقل‌قولی به این نادرستی آیا در جهت رسالت رسانه شنبه صحیح است؟

با تماس‌هایی که با دیگر دوستان و همکاران حوزه شتاب‌دهی داشتم، دریافتم که آنان نیز با بنده هم‌نظر هستند و شرایط شتاب‌دهنده‌ها را به تاریکی تیتر نوشته‌شده نمی‌دانند.

جناب آقای آرین افشار، بنده معتقدم که برای این نتیجه‌گیری، دوربین مشاهده‌گرتان را در ناامیدکننده‌ترین نقطه ممکن کار گذاشته‌اید. بهتر است بررسی کنیم که نقش و رسالت شتاب‌دهنده چیست و جایگاه آن کجاست.

آیا غیر از این است که شتاب‌دهنده باید استارتاپ را در نقطه A تحویل گرفته و پس از چند ماه به نقطه B برساند و مقدمات جذب سرمایه مرحله‌ بعدی را برای استارتاپ فراهم کند؟ لذا اگر ملاک بررسی موفقیت یا شکست شتاب‌دهنده‌های ایران، تعداد سرمایه‌گذاری و میزان سرمایه جذب شده در نقطه B برای استارتاپ‌هایشان باشد، در مقایسه با درصد جهانی، آمار آنقدرها هم نگران‌کننده نیست و نمی‌توان شکست شتاب‌دهنده‌های ایرانی را نتیجه‌گیری کرد.

بر همگان روشن است که یکی از ورودی‌های مهم اکوسیستم استارتاپی، شتاب‌دهنده‌ها هستند و این نقطه اتصال سرمایه‌گذاران و استارتاپ‌ها، وظایف دیگری از جمله ارائه آموزش‌های تخصصی، شبکه‌سازی میان اعضا و حمایت از برگزاری ایونت‌های مرتبط را نیز برعهده گرفته است.آیا به‌راستی شکست شتاب‌دهنده‌ها شکست کل اکوسیستم استارتاپی نخواهد بود؟

arian-afshar

تیتر صفحه اول شماره ۲۰۰ هفته‌نامه شنبه و گفت‌و‌گو با آرین افشار:

شتابدهی و شتابدهنده‌ها در ایران شکست خورده‌‌اند

آیا ما اجازه خواهیم داشت که با این حدس که هم‌اکنون زمان مناسبی برای فعالیت شتاب‌دهنده‌های ایرانی نیست، جریان انباشت دانش و تجربه را متوقف کرده و به بیش از ۷ سال فعالیت شتاب‌دهنده‌ها در ایران پشت کنیم؟

چطور می‌شود که فکر کنیم شتاب‌دهنده‌ای که معجزه صبر برای رسیدن به موفقیت را شرط لازم خود می‌داند و آن را به عنوان اصل غیرقابل انکاری به سرمایه‌گذاران توصیه می‌کند، آن را در ذات شتاب‌دهندگی و بدنه سیستمی خود نادیده بگیرد و حالا که به VC تبدیل شده، این صعود را بیگانه از هرگونه تاثیر فعالیت شتاب‌دهندگی خودش بپندارد؟ عزیزان، حالا که کشور در وضعیت نامطلوب اقتصادی و سرمایه‌گذاری است، بدانیم که تنها راه‌حل حمایت از تیم‌های استارتاپی و پایین‌آوردن ریسک سرمایه‌گذاران خصوصی(یعنی همان اندکی که باقی مانده‌اند) وجود و حضور شتاب‌دهنده است ولاغیر.

همچنین یکی از نقاط امیدواری، تاسیس مراکز نوآوری در سرتاسر کشور است و بشخصه معتقدم که قلب تپنده هر مرکز نوآوری، شتاب‌دهنده آن است.بنده نیز همچون دیگر همکاران به تمام مشکلات پیش‌روی شتاب‌دهنده‌های ایرانی آگاه هستم و شرایط فعلی را برای فعالیت و موفقیت، بسیار سخت‌تر از سالیان گذشته تصور می‌کنم، با این وجود، راه‌حلی که در شتاب‌دهنده جهش می‌تواند به افزایش شانس موفقیت در شرایط فعلی کمک کند، فعالیت به عنوان شتاب‌دهنده تخصصی در حوزه‌های متناسب با علاقه، دانش و تجربه سرمایه‌گذاران است.

به این طریق استارتاپ‌ها می‌توانند از سرمایه، دانش و تجربه‌ای که سرمایه‌گذاران به واسطه سال‌ها فعالیت در آن حوزه به دست آورده‌اند، استفاده و همچنین به چشم یکی از بهترین گزینه‌های جذب سرمایه ‌در راندهای بعدی به ایشان نگاه کنند. از نگاه سرمایه‌گذاران و صاحبان شرکت‌های بزرگ نیز فعالیت و سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها و محصولات نوآور در حوزه تخصصی خودشان، بخشی از برنامه سالانه و دلیل پیشی‌گرفتن از رقبا تلقی خواهد شد.

کاوه گودرزی، مدیرعامل شتاب‌دهنده جهش

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.