مخاطب را دوست داشته باشید تا گوگل شما را دوست بدارد

گوگل چه محتوایی دوست دارد؟

0

گاهی اوقات باید کلیشه‌ها را کنار بگذارید و ایده‌های جدیدتری را مطرح کنید. مثل رقبا به سراغ موضوعات نروید. مثلا وقتی در مورد خلق استراتژی بازاریابی محتوا تولید می‌کنید می‌توانید کل مسئله را به چند بخش تقسیم کنید.

رازی در کار نیست. همه می‌دانیم که برای رتبه‌گرفتن در گوگل باید محتوای باکیفیت تولید کنیم. High Quality Content؛ این اصطلاح را بارها و بارها از زبان متخصصان سئو و حتی خود کارکنان گوگل شنیده‌ایم. تا چند سال پیش کلیدواژه‌ها سلطان بی‌چون و چرای سئو بودند. شما متنی حتی بدون کیفیت می‌نوشتید و به اندازه کافی کلیدواژه به آن تزریق می‌کردید و رتبه خوبی می‌گرفتید، اما این فرمول دیگر جواب نمی‌دهد. حالا باید برای کاربر محتوا تولید کنیم یا به عبارت دیگر، محتوایی تولید کنیم که کاربر خوشش بیاید، مشکلات کاربر را حل کند، اطلاعات لازم را به او بدهد و انتظاراتش را برآورده کند. اگر بخواهیم صادق باشیم، تعداد کسب‌و‌کارهایی که با این فرایند آشنایی دارند و محتوای جذاب و کاربردی تولید می‌کنند، هنوز آنقدر زیاد نیست. اما همیشه رقبایی وجود دارند که مثل شما این راز نه‌چندان پوشیده را می‌دانند و سعی می‌کنند محتوایی باکیفیت تولید کنند.
شما برای تولید محتوای دلخواه گوگل دو چالش روبه‌روی خودتان دارید:
۱. اینکه واقعا محتوایی باکیفیت و متناسب با مخاطب‌ هدف‌تان بنویسید.
۲. اینکه در رقابت از رقبای باکیفیت‌تان جلو بزنید.
همه فکر می‌کنند که لینک‌سازی طبیعی امکان‌پذیر نیست؛ یعنی هیچ گربه‌ای محض رضای خدا موش نمی‌گیرد. یعنی هیچ‌کس قرار نیست به محتوای باکیفیت شما لینک بدهد، اما این کاملا اشتباه است. وب‌سایت Detailed از وب‌سایت‌های حوزه مارکتینگ تعداد لینک‌هایی که ‌هر سایت در طول یک هفته می‌گیرد را مشخص می‌کند. مثلا وب‌سایتی مثل Hubspot هفتگی به صورت میانگین ۵۰۰ لینک طبیعی می‌گیرد. چرا؟ چون محتوای باکیفیت تولید می‌کند. این معجزه‌‌ محتوای باکیفیت است. از همه جهت به نفع شماست؛ مخاطب را راحت‌تر به مشتری تبدیل می‌کند، برای شما اعتبار خلق می‌کند، سایر سایت‌ها به شما لینک می‌دهند، در گوگل رتبه می‌گیرید و رتبه‌ قدرتمندتان را هم حفظ می‌کنید. به زبان دیگر محتوای شما در چشم گوگل و کاربر دلبری می‌کند. چیز دیگری لازم دارید؟
اما چطور می‌توان محتوای باکیفیت و جذاب و گوگل‌پسند تولید کرد؟ در ادامه به شما خواهیم گفت.

تحقیق کنید و باز هم تحقیق کنید

هر چیز باارزشی که خلق می‌شود، یک پیشینه‌‌ تحقیقی دارد. افرادی روی آن تحقیق کرده‌اند، اطلاعات را به دست آورده‌‌ و سعی کرده‌اند آن را خلق کنند. آنها روی شانه‌های غول‌ها ایستاده‌اند. اولین مرحله از خلق محتوای باکیفیت هم تحقیق است. چطور؟
به جای اینکه دنبال یک محتوا برای ترجمه باشید، دنبال یک مشکل بگردید. ببینید کاربران شما چه مشکلی دارند و سعی کنید برای این مشکل محتوا تولید کنید.
کلیدواژه‌های متناسب با موضوع‌تان را پیدا کنید. بله، کلیدواژه همچنان مهم است. مخصوصا در زبان فارسی‌ اما اهمیت آن روز‌به‌روز کمتر می‌شود.
رقبایتان را در این کلیدواژه‌ها بیابید. تعداد بک‌لینک‌ها و قدرت دامنه آنها را بررسی کنید و محتوایی که برای این کلیدواژه‌ها تولید کرده‌اند را بخوانید.
کلیدواژه‌های مرتبط و مخصوصا کلیدواژه‌های طولانی یا LongTail را پیدا کنید.
ببینید چطور می‌توانید محتوایی بهتر از رقبا خلق کنید. محتوای رقیب چه چیزهایی کم دارد؟ چه نقص‌هایی دارد که می‌توانید پوشش دهید؟
اینجا ابزارهای زیادی به کمک شما می‌آیند. مثلا از Google Keyword Planner برای پیدا کردن کلیدواژه‌ها استفاده می‌کنید. از Quora و AnswerThePublic برای پیدا کردن مشکلات کاربران و موضوعات استفاده می‌کنید. Ahrefs و Moz و SEMrush برای تحلیل رقبا و پیدا کردن کلیدواژه‌ها و … کاربرد دارند.
مسئله‌ای که اینجا وجود دارد و کمتر کسی به آن توجه می‌کند، Content Gap است؛ یعنی خلأ محتوا؛ یعنی موضوعی که هیچ‌کدام از رقبای شما سراغ آن نرفته‌اند. یعنی کلیدواژه‌ای که هنوز محتوای خوب و باکیفیت برای آن تولید نشده است. با پیدا‌کردن این خلأهای محتوایی شما خیلی زود رتبه اول گوگل را به خودتان اختصاص می‌دهید و حتی نیازی نیست به فکر رقابت باشید.

یک زاویه دید جدید پیدا کنید

مشکلی که تقریبا تمام محتواها (مخصوصا محتوای وب فارسی) دارند، این است که تکراری هستند. هر کس بخواهد در مورد یک موضوع صحبت کند، دقیقا چیزهایی را مطرح می‌کند که رقبا هم به آن اشاره کرده‌اند؛ با لحن و کلماتی دیگر. در حقیقت وقتی شما هیچ ارزش افزوده‌ای خلق نمی‌کنید انتظار هم نداشته باشید که سایر سایت‌ها به شما لینک بدهند. شما به یک زاویه دید جدید نیاز دارید تا محتوایی تازه‌تر، پویاتر و قدرتمندتر خلق کنید. حالا زاویه دید جدید یعنی چه؟

از نقطه نظر مخالف به قضیه نگاه کنید‌

یک راه جذاب برای خلق محتوای ناب این است که از زاویه‌ای انتقادی به آن موضوع نگاه کنید. حداقل باید بخشی از محتوای شما فرم انتقادی داشته باشد. مردم فقط به محتوای مثبت و موافق نیاز ندارند. گاهی اوقات گفتن یک عیب برای یک محصول یا یک مسئله ارزش خلق می‌کند. مثلا اگر به سایت‌های تکنولوژی قدرتمند مثل TechRadar و … نگاه کنید، خیلی‌ وقت‌ها واقعا یک محصول را می‌کوبند.
سایر Consumer Report هم از جبهه‌‌ مخالف به موضوعات نگاه می‌کنند و هم مزایا را بیان می‌کنند و همین شیوه باعث شده است تا مخاطبان زیادی را جذب کنند.

فرم و زمینه متفاوتی در نظر بگیرید‌

گاهی اوقات باید کلیشه‌ها را کنار بگذارید و ایده‌های جدیدتری را مطرح کنید. مثل رقبا به سراغ موضوعات نروید. مثلا وقتی در مورد خلق استراتژی بازاریابی محتوا تولید می‌کنید می‌توانید کل مسئله را به چند بخش تقسیم کنید. مثلا بازاریابی از طریق وبلاگ به یک استراتژی متفاوت نسبت به بازاریابی ویدئویی نیاز دارد. یا بازاریابی از طریق محتوا در شبکه‌های اجتماعی فرایند متفاوت‌تری دارد. می‌توانید به جای تیتربندی کلیشه‌ای و مشابه رقبا با چنین رویکردی سراغ موضوعات بروید.

شخصی‌تر بنویسید‌

متاسفانه این چیزی است که در محتوای وب فارسی به‌ندرت می‌بینیم. این یک زاویه دید بسیار قدرتمند است. گاهی اوقات باید از تجربه شخصی‌تان در مورد یک موضوع بنویسید و با کاربران به اشتراک بگذارید. این تجربه شخصی به دلیل تم داستان‌واری که دارد، کاربران را بیشتر با موضوع درگیر می‌کند و راحت‌تر درک می‌کنند.
در ضمن چنین محتوایی خیلی زودتر وایرال می‌شود، چون از تریگر احساسی بهره می‌برد. تحقیقات نشان می‌دهد برای اینکه محتوای شما وایرال شود و افراد زیادی آن را به اشتراک بگذارند، باید احساسات کاربران را درگیر کنید. این متن‌های خشک و خالی که هر روز در دنیای وب می‌بینیم هیچ شانسی برای زنده‌ ماندن ندارند.

داده‌ها و آمارها را وارد جریان محتوا کنید

گاهی یک جدول یا یک نمودار حرف‌هایی می‌زند که نمی‌توان در چندین پاراگراف بیان کرد. مردم دوست دارند چیزی که می‌خوانند، علمی و دقیق باشد. هیچ کس دوست ندارد محتوایی بخواند که روی هوا نوشته شده ‌و هیچ سند و مدرکی برای اثبات آن وجود ندارد. گوگل هم محتوای مستند و مستدل و علمی را بیشتر دوست دارد. (منظور ما علمی نوشتن و محتوای آکادمیک نیست. منظور استفاده از نمودارها، داده‌ها، نمونه‌های مطالعاتی‌، آمارها و … است)
نمونه‌های تحقیقاتی یا Case Study ارزش بسیار بالایی بین مخاطبان دارند و چون کاملا متناسب با تجربه و تحقیق و بر پایه داده‌های عملی و یا شبیه‌سازی است، مخاطبان بسیار زیادی دارد و از نگاه گوگل هم بسیار ارزشمند است.
مصاحبه با یک فرد نسبتا معروف در حوزه‌‌ کاری شما که تخصص کافی در یک موضوع را دارد، می‌تواند نگاه‌های بیشتری را به سمت شما متمایل کند.
نظرسنجی‌ها و رأی‌گیری‌هایی که خودتان انجام می‌دهید و نتایجی که از آنها کسب می‌کنید، برای بسیاری از افراد جالب توجه هستند. مخصوصا برای شبکه‌های اجتماعی‌ اما گوگل هم به این نظرسنجی‌های لوکال و جذاب اهمیت می‌دهد چون از نقطه‌نظری تازه به موضوعات نگاه می‌کنید.

از محتوای موجودتان مجددا استفاده کنید

تعداد کمی از کسب و‌ کارهای ایرانی سراغ بازاریابی ویدئویی می‌روند، اما باید بدانید:
۱. پست وبلاگی که داخل ویدئو وجود دارد، شانس بیشتری برای رتبه‌گرفتن دارد.
۲. محتوای ویدئویی در همان صفحه اول نتایج گوگل حتی بالاتر از رقبای دیگرتان ظاهر می‌شود.
۳. پلتفرم‌هایی مثل یوتیوب به الگوریتم‌های خاصشان محتوای شما را به کاربران و مخاطبان احتمالی پیشنهاد می‌دهند.
۴. ویدئو قدرت تعامل، اقناع و فروش بالاتری دارد.
شما می‌توانید محتوای قدیمی‌تان را در فرمت ویدئو منتشر کنید. این همان استفاده مجدد از محتواست. می‌توانید محتوای قدیمی‌تان را به یک اینفوگرافی تبدیل کنید و در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید تا محتوای قدیمی‌تان از این طریق ترافیک بگیرد. اینفوگرافی‌ها قابلیت لینک‌‌شدن و وایرال‌شدن هم دارند. پادکست هم جزو ترندهای روز دنیای محتواست که می‌توانید از آن استفاده ‌کنید.
محتوا مثل شیر است. فرآورده‌های آن مثل ماست و پنیر و خامه و دوغ و … هم طرفداران زیادی دارند. خواص زیادی هم دارند. فرآورده‌های دیگر محتوا مانند ویدئو، عکس، اینفوگرافی، پادکست و… می‌توانند علاوه بر ترافیک بیشتر، قدرت شما را هم از نگاه گوگل بالاتر ببرند. چون هم لینک می‌گیرند و هم به شکل مختلفی توسط کاربران مختلف مصرف می‌شوند. شاید کسی دوغ دوست داشته باشد اما تمایلی به خوردن شیر نداشته باشد. راستی با چه زبانی باید گفت که گوگل عاشق ویدئو‌ست؟ محتواهای قدیمی‌تان را مجددا به شکل ویدئو منتشر کنید و نتایج آن را ببینید.

جمع‌بندی و چند ثانیه بلند فکر کردن‌

نکته‌ای را جا انداختیم، شاید چون خیلی بدیهی است. محتوای باکیفیت را نویسنده‌های باکیفیت تولید می‌کنند. شما نمی‌توانید از یک نفر که هیچ تجربه‌ای در نوشتن ندارد، بخواهید که برای شما برادران کارامازوف بنویسد. نوشتن برای وب هم اصولی دارد. نویسنده‌ها و تولیدکنندگان محتوا با این اصول آشنا هستند. پس باید کار تولید محتوا را به یک نویسنده و خالق محتوا بسپارید. این بسیار مهم است. مراحلی که در اینجا گفته شد، تنها اصول تولید یک محتوای باکیفیت هستند. بخش عمده‌ کار به خلاقیت شما و ایده‌هایی که در محتوا دارید، برمی‌گردد. اینکه چه محتوایی برای مخاطب هدف شما مناسب‌تر است. در یک بازه‌ زمانی خاص چه محتوایی تولید کنید. چطور محتوا را برای گوگل بهینه‌سازی کنید. چطور لینک‌سازی داخلی سایت را تقویت کنید و مسائلی از این دست که باید مدیریت کنید. گاهی باید خارج از جعبه فکر کنید. حین انتخاب کلیدواژه‌، انتخاب موضوع، حین نوشتن و حین استفاده مجدد از محتوا باید ایده‌های جدیدتری را وارد کار کنید. راستی ایده‌ جدید شما برای خلق محتوای بعدی وب‌سایت‌تان چیست؟

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.