سرور چیست و راهنمای خرید سرور

0

سرور یکی از مواردیست که طرفداران زیادی دارد و بسیاری از وبمستران و کاربران از آن برای اهداف مختلف استفاده می کنند. احتمالا شما هم به دنبال خرید سرور هستید و آگاهی لازم را در این خصوص ندارید. در این مطلب می خواهیم نگاهی داشته باشیم به روند خرید سرور و پس از آن سرور اختصاصی را مورد بررسی قرار دهیم. همراه ما باشید.

سرور چیست؟

فکر می کنم بهتر است در ابتدا کمی با سرور و تعریف آن آشنا شویم و بعد از آن به انواع مختلف آن نگاهی بیندازیم. سرور یک کامپیوتر قدرتمند است که توسط سخت افزار و نرم افزار بروزی پشتیبانی می شود. این کامپیوتر همیشه روشن است و برای سرویس دهی به کاربران استفاده می شود. در واقع شما به عنوان کاربر هر زمان بخواهید وارد سایتی شوید پس از ارسال درخواست مورد نظر، این درخواست به سرور ارسال شده و فایل های مورد نظر برای شما روی رایانه شخصی بارگذاری می شود. سرورها قدرت انتقال داده در پهنای باند و سرعت بالا را دارند. توضیحات بیشتر در رابطه با اینکه سرور چیست را می توانید در این مقاله بخوانید.

 

ویژگی های سرور

برای خرید سرور شما باید ویژگی هایی را مدنظر قرار دهید. به هرحال سایت شما ممکن است میزانی از کاربر را داشته باشد که هاست جوابگو نباشد و برای ادامه کار نیاز دارید تا برای سایت خود اقدام به خرید سرور کنید. در زیر به چند نمونه مهم از این ویژگی ها می پردازیم:

  • هزینه

وقتی صحبت از هزینه می شود، آن هم برای خرید سرور مطمئنا باید بودجه ای را کنار گذاشته باشید. پلن های مختلف سرور وجود دارد که قیمت خود را دارد و شما باید ابتدا به کانفیگ سرور مورد نظر و سپس قیمت آن نگاه کنید و پس از مقایسه بهترین انتخاب را برای سایت خود داشته باشید.

  • پشتیبانی

دو نوع پشتیبانی را در نظر بگیرید. یکی پشتیبانی که هاستینگ مورد نظر به شما ارائه می دهد و آیا ارائه دهنده هاستینگ مورد نظر شما پشتیبانی از سرویس های خود دارد یا نه. در این مورد می توانید از آنها در مورد نحوه پشتیبانی سوال کنید.

نوع دوم پشتیبان گیری (بکاپ) است. بهرحال سرویس شما همیشه در معرض خطر و تهدید است و این موضوع داده های شما را در خطر قرار می دهد. هاستینگ مورد نظر باید به شما اطمینان دهد که به صورت دوره ای از اطلاعات شما بکاپ تهیه و داده های شما از هر خطری مصون است.

  • عملکرد

عملکرد به خروجی شما باز می گردد. مطمئنا بیشتر سراغ سایتی می روید که کمترین زمان آپتایم را داشته باشد. نوع عملکرد به کانفیگ سرور شما باز می گردد. علاوه بر این سعی کنید از جایی اقدام به خرید سرور کنید که سرعت آپتایم آن ۹۹/۹۹ درصد را ارائه دهد.

  • و … نیاز شما

به نوعی مهمترین ویژگی های سرور مرور شد. دیدید که سرورها انواع مختلفی دارند و شما می توانید به راحتی سرور خود را انتخاب کرده و آن را خریداری کنید. نکته مهم در این باره این است که نیاز شما چیست. پس از اینکه موارد گفته شده در بالا را مدنظر قرار دادید حالا بیایید و ببینید نیاز شما چیست. این به شما کمک می کند تا انتخابی درست داشته باشید. بهتر است نیاز خود را لیست کنید. البته هدف شما برای استفاده از سرور هم مهم است. اگر قصد استفاده از سرور را برای یک وبسایت دارید می توانید از یک سرور با حجم ترافیک بالا استفاده کنید.

انواع سرور

انواع سرور

تا اینجا دانستید که سرورها چطور عمل می کنند. انواع مختلف سرور وجود دارد که به دو دسته کلی سرور مجازی و سرور اختصاصی تقسیم بندی می شوند.

  • سرور مجازی (VPS)

سرور مجازی (Virtual Server) یکی از انواع سرویس ها است که مقرون به صرفه است. در این سرورها منابع اختصاصی تر از سرور اشتراکی استفاده می شود و توسط مجازی سازها به قسمت های مختلف به صورت مجزا تقسیم بندی می شود. سرعت آپتایم در این سرورها بالاست و این سرورها از هاردهای NVMe بهره می برند. سرورهای مجازی روی دیتاسنترهای ایران، اروپا و آمریکا قرار دارد.

  • سرور اختصاصی

سرور اختصاصی همانطور که از نام آن پیداست به صورت کاملا اختصاصی در اختیار مشتری قرار می گیرد. سرور اختصاصی انواع مختلفی دارد. چه از لحاظ کانفیگ سخت افزاری، چه از لحاظ سیستم عامل.

سرور اختصاصی هم مانند سایر سرویس ها مزایا و معایبی دارد که باید به آن توجه کنید. منابع انحصاری، قدرت پردازش بالا در کنار پهنای باند بالا و امنیت فوق العاده سرور اختصاصی را به یکی از قدرتمندترین سرویس ها تبدیل کرده است. در کنار این ها ارتقا سخت افزار، پشتیبانی از ترافیک بالا و میزان دسترسی برای مدیریت سرور از دیگر ویژگی های این سرویس است. مزایای سرورهای اختصاصی گفته شد. اما هر سرویس معایبی هم دارد. مهمترین عیب سرورهای اختصاصی هزینه بالای آنها است. دومین عیب این سرویس هم این است که برای مدیریت آن باید تخصص کافی داشته باشید تا بتوانید کارهای مربوط به سرور را انجام دهید.

انواع سرور اختصاصی ایران سرور

سرورهای اختصاصی ایران سرور روی دیتاسنترهای داخلی و خارجی قرار دارد. در این قسمت به مرور انواع سرورهای اختصاصی ایران سرور می پردازیم:

  • سرور اختصاصی ایران

دسترسی بالایی برای سایت های ایرانی دارد و سرعت بالایی را به شما ارائه می دهد. سرورهای داخلی برای سایت های داخلی خدمات مختلفی را با کیفیت بالا تضمین می کنند.

  • سرور اختصاصی آلمان

یکی از قدیمی ترین سرورهای اروپایی است که روی دیتاسنتر هتزنر قرار دارد. زمان آپتایم بالا در کنار فایروال سخت افزاری و پهنای باند بالا امکانات فوق العاده ای را در اختیار کاربر قرار می دهد.

  • سرور اختصاصی فرانسه

این سرویس روی دیتاسنترهای OVH فرانسه قرار دارد. یک شبکه اختصاصی با سرعت بالای ۱۴ ترابایت بر ثانیه و امنیت بالای سخت افزاری و سرعت پینگ پایین یک سرویس فوق العاده است.

  • سرور اختصاصی کانادا

این سرویس روی دیتاسنترهای iWeb و OVH قرار دارد. سرور اختصاصی کانادا باتوجه به اینکه در نزدیکی Backbone های اینترنت قرار دارد و از شبکه ای پایدار و پشتیبانی قوی استفاده می کند یک سرویس عالی برای کاربران ایرانی محسوب می شود.

  • سرور اختصاصی IBM

یکی از قدیمی ترین و قدرتمندترین شرکت ها در زمینه رایانه IBM است. این شرکت با بهره گیری از دیتاسنتر Soflayer به عنوان یکی از مشهورترین دیتاسنترهای جهان سرویسی عالی برای کاربران است.

انواع سرور اختصاصی از نظر سیستم عامل

سرورهای اختصاصی به دودسته از نگاه سیستم عامل تقسیم بندی می شود. سرور اختصاصی ویندوز و سرور اختصاصی لینوکس. سرور اختصاصی لینوکس معمولا با توزیع های مختلف Ubuntu، CentOS، Debian ارائه می شود و ویژه سایت هایی است که با PHP طراحی می شوند. در مقابل سرور اختصاصی ویندوز ویژه طراحی سایت هایی است که با ASP طراحی شده اند. حالا اگر سایت شما با زبانی مانند PHP طراحی شده بهتر است از سرور اختصاصی لینوکس استفاده کنید.

چطور می توانم یک سرور اختصاصی بخرم؟

حالا که با انواع سرورهای اختصاصی آشنا شدید می توانید انتخاب خوبی برای خرید سرور و به خصوص خرید سرور اختصاصی داشته باشید. ابتدا هاستینگی که می خواهید از آن خرید کنید را انتخاب کنید. به طور مثال می توانید برای خرید سرور به سراغ سایت ایران سرور رفته و پلن های مختلف این هاستینگ را مورد بررسی قرار دهید. بعد از اینکه بررسی های لازم در این خصوص انجام شد پلن خود را سفارش دهید. کارشناسان ایران سرور درخواست شما را بررسی می کنند و از طریق یک ایمیل امکان دسترسی به سرور را در اختیار شما قرار می دهند. کانفیگ و تحویل سرور اختصاصی حداقل چند روزکاری زمان می برد.یکی دیگر از سرویس هایی که ایران سرور ارائه می دهد، سرور مجازی VPS می باشد که با هزینه کمتر نسبت به سرور های اختصاصی (Dedicated Server) تهیه کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.