استارتاپ های سلامت در خط مقدم مقابله با کرونا هستند

نگاهی به فعالیت استارتاپ‌های حوزه سلامت در بحران کرونا

1

در طول بیش از یک ماه گذشته که ورود ویروس کرونا به کشور تایید شد،‌ استارتاپ‌های مختلفی سعی کرده‌اند به صورت شبانه‌روز کاربران خود را در حوزه‌های مختلف محتوا و آموزش، مشاوره آنلاین، تست آنلاین کرونا، چگونگی گذراندن دوره‌های نقاهت در این ایام راهنمایی و هدایت کنند.

اوایل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ بود که برای مقابله با سیل و کمک به مناطق سیل‌زده نخستین‌ همکاری‌ استارتاپ ها با دولت شکل گرفت و برخی از استارتاپ ها با انواع هشدارها و ارائه سرویس‌های ویژه در تلاش بودند تا سطح خسارت و تلفات احتمالی را کاهش دهند.

حال پس از گذشت یک‌سال سخت و پرفراز و نشیب در این روزها کشور درگیر بحرانی دیگر به نام ویروس کرونا است که به سرعت در حال شیوع و گسترش است.

در طول بیش از یک ماه گذشته که ورود ویروس کرونا به کشور تایید شد،‌ استارتاپ ‌های مختلفی سعی کرده‌اند به صورت شبانه‌روز کاربران خود را در حوزه‌های مختلف محتوا و آموزش، مشاوره آنلاین، تست آنلاین کرونا، چگونگی گذراندن دوره‌های نقاهت در این ایام راهنمایی و هدایت کنند.

از سوی دیگر علاوه بر این استارتاپ ها بسیاری از سازمان‌های بهداشتی و درمانی و دانشگاه‌هاییان نیز با عرضه سامانه‌ها و اپلکیشن‌هایی چون اپلکیشن ماسک و سامانه ۱۲۳ سعی کردند نقشی در مقابله با این ویروس ایفا کنند.

استارتاپ «دکترساینا» از جمله استارتاپ هایی است که در زمینه مشاوره پزشکی ونوبت‌دهی آنلاین فعالیت می‌کند. «دکتر ساینا» تست آنلاین کرونا و مشاوره رایگان ارائه می‌دهد.

به گفته مسئولان این استارتاپ، در یک ماه گذشته «دکتر ساینا» رشد ۷ برابری در تعداد کاربران داشته است و کاربرانی که از این پلتفرم خدمات دریافت می‌کنند از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشته‌اند و این تیم در کنار این فعالیت‌ها، محتواهای گوناگونی در خصوص کرونا تولید می‌کنند.

همچنین تیم ساینا تست آنلاین کرونا را نیز در سایت خود قرار داده اند و پشتیبانی خود را از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب عرضه می‌کنند.

«هاسپیتل» هم که از دیگر استارتاپ های سلامت است، با شیوع ویروس کرونا تلاش کرده است تا با حجم بیشتری خدمات مشاوره‌ای به مردم ارائه دهند تا افراد از خانه خارج نشوند.

در این استارتاپ، پویشی در میان پزشکان به نام «تخصص من رایگان» ایجاد شده و آنها اعلام ‌کردند که دراین روزها مشاوره رایگان ارائه می‌دهند.

هدف این است تا افراد مشکلات سلامت خود را به صورت آنلاین یا تلفنی با پزشکان مطرح کنند بدون آنکه از خانه خارج شوند. در پلتفرم هاسپیتل، یک دسته‌بندی جدا برای ویروس کرونا تعریف شده است.

پزشکانی که دراین مورد به روز هستند، می‌توانند به نگرانی و سوالات مردم پاسخ دهند. همچنین در این زمینه تولیدمحتواهایی صورت گرفته است.

استارتاپ «شفاجو»، از دیگر پلتفرم‌هایی است که در زمینه مشاوره و رژیم آنلاین و معرفی مراکز درمانی فعالیت می‌کند.

این استارتاپ در زمان شیوع کرونا و انتشار اخبار گوناگون و شایعات، سعی کرده است تا با تکیه بر منابع معتبر و مقاله‌های علمی به منبع قابل اعتمادی برای کاربران تبدیل شود.

استارتاپ «زوپ» نیز در این روزها در زمینه مشاوره آنلاین و ویدیویی سعی می‌کند تا کاربران را راهنمایی کند و نگرانی آنها در مورد کرونا را کاهش دهد.

«بهزی» از دیگر استارتاپ های حوزه سلامت است که در زمینه آموزش خود مراقبتی، پیگیری و پایش مستمر بیماران فعالیت می‌کند.

در این روزها هم این تیم به بیمارانی که دوره نقاهت خود را می‌گذرانند و آنهایی که به کرونا مبتلا شدند؛ اما نیازی به بستری شدن در مراکز درمانی ندارند، آموزش‌های خود مراقبتی لازم را می‌دهد و وضعیت سلامت آنها را مدام پایش می‌کند.

به تازگی اپلکیشن «ماسک» نیز با سرپرستی تیمی از استادان، دانش‌آموختگان و دانشجویان دانشگاه‌های شریف، شهید بهشتی و امیرکبیر و با همکاری جمعی از متخصصان علوم پزشکی راه‌اندازی شده است.

عملکرد این اپلکیشن با دیگر سامانه‌ها و اپلکیشن‌های این حوزه متفاوت‌تر است و علاوه بر آگاهی‌بخشی و ثبت وضعیت سلامت افراد در زمینه ثبت «تماس‌های نزدیک» کاربران نیز فعالیت می‌کند.

در اپلکیشن «ماسک» موارد تماس نزدیک ثبت می‌شود تا در صورتی که فردی بیمار تشخیص داده شد، به اطرافیان او اطلاع داده شود.

گفتنی است با گذشت نزدیک به دو ماه از شیوع کرونا در کشور همکاری قابل توجهی میان دولت و استارتاپ ها شکل گرفته است و مردم نیز آرام آرام به این پلتفرم‌ها اعتماد کرده و افزایش کاربران آنها در این مدت بیانگر این حقیقت است.

با اینکه نمی‌توان پیش‌بینی کرد که این اوضاع چه زمان به پایان می‌رسد؛ اما شاید بتوان به ادامه این همکاری و ارائه سرویس‌های بهتر با زیرساخت‌‌های قویتر توسط استارتاپ ها به مردم امیدوار بود.

۱ دیدگاه
  1. امین می‌گوید

    البته اپلیکیشن دکتر سوال رو یادتون رفت

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.