با حضور گستردهای که فضای دیجیتال در فعالیتهای اقتصادی یافته است و به عنوان یکی از ابزارهای مهم بازاریابی به شمار میرود، عنصر رقابت در قالب یک چالش جدی برای برندها مطرح شده و به همین منظور نیز باید بتوانند برای پیادهسازی یک برنامه بازاریابی مناسب، فضای رقابتی کسبوکار خود را به خوبی بشناسند تا در نهایت بتوانند در میدان بازاریابی که همتایان آنها نیز در آن حضور دارند، برنده شوند.
در ادامه ۴ استراتژی مؤثر برای موفقیت در بازارهای رقابتی معرفی خواهند شد:
اضافهکردن محتوای جدید
برای باقیماندن در یک فضای رقابتی، نیاز دارید که خواستههای مخاطبان خود را به خوبی درک کرده و محتوایی جدیدتر و متفاوتتر از آنچه دیگر رقبا ارائه میدهند، تهیه کنید. مطمئنا ایجاد خدمات جدیدی که در راستای خدمات قبلی یک برند باشد، میتواند مخاطبان بیشتری را برای آن برند ایجاد کرده و در نتیجه گستردهتر شدن دایره مخاطبان، موفقیت بیشتری را برای آن رقم بزند.
به این مثال ساده توجه کنید: در یک مسیر پر رفت و آمد در خیابانی که محل عبور دانشآموزان است، چندین مغازه اغذیهفروشی قرار دارند که نیازهای غذایی دانشآموزان مانند ساندویچ، نوشیدنی، چیپس، کیک و… را میفروشند، همه این مغازهدارها در یک چالش رقابتی قرار دارند، حال اگر یکی از آنها به خرید یک دستگاه فتوکپی بپردازد، میتواند علاوه بر فروش کالای قبلی خود، نیاز دانشآموزان مبنی بر کپی جزوات و … را نیز برطرف کرده و در میان دیگر رقبای خود موفقتر باشد، چون دانشآموزان علاوه بر اینکه در حال خوردن کیک و آبمیوه هستند، اسناد خود را نیز کپی میکنند.
بسامد محتوا را افزایش دهید
کیفیت محتوا یکی از اصول اساسی بازاریابی به شمار میرود، به طوری که همیشه این تصور وجود داشت که کیفیت مهمتر از کمیت است، اما محققان بازاریابی در سالهای اخیر به این نتیجه رسیدهاند که علاوه بر کیفیت، باید به عنصر بسامد و فرکانس نیز توجه کرد، زیرا کمیت محتوا هم میتواند در جذب مخاطبان و جلب توجه آنها بسیار تأثیرگذار باشد.
جالب است بدانید طی تحقیقی که محققان انجام دادهاند، تعداد پستهای فیسبوک در سال ۲۰۱۳ به ۲٫۵میلیون رسیده بود و در توییتر نیز این مقدار، ۲۸۰کا بوده است؛ در حالی که مقدار پستهای این دو رسانه اجتماعی در سال ۲۰۱۶ به ترتیب به ۳٫۳ میلیون و ۵۰۰کا رسیده بود، آمار فوق نشاندهنده این نکته هستند که برای موفقشدن در فضای رقابتی رسانهای، افزایش مقدار محتوا و خصوصا تناوب و تکرار آن هم میتواند بسیار مؤثر واقع شود.
کلیدواژههای رقبا را هدف قرار دهید
اگرچه هر برندی برای فعالیتهای بازاریابی خود، خصوصا در فضای دیجیتال، کلیدواژههای مخصوص به خود را دارد، اما اتکای صرف به کلیدواژههای خود و عدم ارتباط با آنچه رقبا به عنوان کلیدواژه انتخاب کردهاند، میتواند یک نکته منفی در روند بازاریابی به شمار رود.
به همین دلیل نیز توصیه میشود کلیدواژههای رقبای خود را رصد کرده و از آنها در تنظیم کلیدواژههای خود استفاده کنید؛ زیرا در نهایت، هنگامی که در رسانههای مجازی و وبسایتها، این کلیدواژهها جستوجو شوند، محتوای شما نیز به عنوان یک محتوای مرتبط به نمایش درخواهد آمد و امکان بازدید مخاطبان بیشتری فراهم خواهد شد.
هویت خود را در رسانههای مختلف تثبیت کنید
برای ساختن یک هویت تجاری و تثبیت آن، اتکا به یک رسانه کافی نیست، به این معنا که یک برند موفق باید بتواند هویت خود را از طریق رسانههای مختلفی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر و … به نمایش بگذارد، زیرا هر یک از رسانههای مذکور، امکانات خاصی را در دسترس برندها قرار دادهاند و میتوان با یک برنامهریزی هماهنگ، محتوای مورد نظر خود را از طریق آنها ارائه داد.
از آنجایی که فضای رقابتی در بازارهای امروز بیشتر به سوی رسانههای مجازی کشیده شده است، برای ماندن در این فضا و تثبیت هویت یک برند، باید بتوان محتوای مورد نظر را گسترش داد و در اشکال مختلف رسانهای به کار برد. برای رسیدن به این مهم نیز داشتن یک تیم کامل از متخصصان بازاریابی دیجیتال که با فضای هر یک از رسانههای اجتماعی امروز آشنایی دارند، ضروری است.
0 دیدگاه