ریتش نام اویو را به این دلیل برای اتاقها انتخاب کرد که تداعیکننده حس «همچون خانه خودتان» است. به این معنی که اگرچه در جایی ارزان ساکن هستید، اما قرار نیست خدمات نامطلوب دریافت کنید و باید حس کنید در خانه خود هستید و آن حس راحتی که هرکس در خانه خود دارد را بتواند در مکان دیگری هم تجربه کند
Podcast (%d8%b1%d8%a7%d8%af%db%8c%d9%88-%d8%b4%d9%86%d8%a8%d9%87): Download
ریتش آگاروال متولد ۱۶نوامبر۱۹۹۳ در شهرستان کوتاک در ایالت اوریسا هند است. او تحصیلات خود را در استان محل سکونت خود گذراند. از خانواده متوسط طبقه مرواری است که در ایالت اوریسا ساکناند. خانواده وی پیشینه تجارت دارند. با این حال قبل از اینکه میلیونر شود از نظر مالی شرایط مالی خوبی نداشتند. با این حال خانواده همیشه از او حمایت میکرد که باعث شد تا امروز او تبدیل به چنین فرد موفقی شود و همیشه به هر تصمیمی که میگرفت اعتماد داشتند. او به عنوان بنیانگذار اُراول شناخته میشود؛ اولین شرکتی که تأسیس کرد که بعدا تبدیل به اتاقهای اویو شد. ملیت وی هندی است.
ریتش آگاروال در ۱۸سالگی از منطقه ادیشا رایگادا وبسایتی را طراحی کرد که در آن اطلاعات مربوط به فهرست و رزرو اقامتگاهها و هتلها را قرار میداد. ریتش زمانی قصد شرکت در آزمون مهندسی داشت اما هیچوقت به دانشگاه نرفت. در حالحاضر در میان شاخصترین و ثروتمندترین بنیانگذاران استارتاپ های دنیای امروز قرار دارد.
در طی روزهایی که در رایگادا بود همهچیز برایش سرگرمکننده بود اما کارهایش نسبت به سایر بچهها غیرمتعارف بود. او عاشق کامپیوتر بود و زمان طولانی با کامپیوتر کار میکرد. دوست داشت هرچیزی را درباره کامپیوتر بداند تا بتواند چیزهای جدیدی یاد بگیرد. در همان زمان متوجه علاقهاش به نرمافزار شد. هرچه بیشتر با آن آشنا میشد اشتیاق دانستنش هر روز بیشتر و بیشتر میشد. برخی از زبانهای برنامهنویسی اصلی مانند پاسکالو بیسیک را آموخت. جالب اینکه او از ۸سالگی شروع به کدنویسی کرد پس نرمافزار عشق اولش شد. با رسیدن به کلاس دهم به این نتیجه رسید که قصد دارد با برنامهنویسی زندگی خود را بگذراند.
در ۱۷سالگی ریتش سفر کارآفرینی خود را آغاز کرد. اُراول را به عنوان یک شرکت محدود خصوصی در سال۲۰۱۲ راهاندازی کرد. این اولین استارتاپ او بود. شرکت اُراول برای مشتریان طراحی شد تا از این پلتفرم برای رزرو مکانهای ارزانقیمت استفاده کنند.
در ۱۹سالگی سفرکردن را آغاز کرد. به هر مکانی که برای اسکان مسافران وجود داشت میرفت. هر روز با مسافران ساکن در این اماکن ارتباط داشت و با آنها صحبت میکرد و از تجربیات و انتظارات آنها از مکانی که ساکن بودند میآموخت. با این کار میتوانست از تمام مواردی که یک مسافر از محل اقامتش انتظار دارد آگاه شود همچون نحوه پذیرایی برخورد کارکنان ارائه خدمات بهداشتی نحوه ارائه وعدههای غذایی و حتی وعدههای مخصوص هر کشور شهر منطقه برای آشنایی با فرهنگ آنها. این کار باعث میشدکه با افراد مختلف و نگرشها انتظارات و نیازهای متفاوت آشنا شود و اینچنین شد که در سال۲۰۱۳ ایده اتاقهای اویو را با هدف اسکان ارزانقیمت و استاندارد اجرایی کرد تا این کار نقطه اصلی کسبوکارش شود.
باتوجه به پلتفرم اطلاعات در تحقیقات نیویورکتایمز که حاصل اطلاعات درباره شرکتها بود اتاقهای اویو شرکت یونیکورن استارتاپ بعدی است که نیازهای مشتری را مطابق با بودجه آنها برآورده میکند.
در اواخر سال۲۰۱۱ ریتش با اشتیاق زیاد نسبت به راهاندازی ایدههای نو و خاص به دهلی نقل مکان کرد و همزمان برای آزمون اساِیتی (SAT) که آزمون ورود به دانشگاه در آمریکاست آماده میشد تا برای مطالعات بیشتر به آمریکا برود. اما خوشبختانه یا متأسفانه هرگز در این آزمون شرکت نکرد. او وقت خود را فقط صرف خواندن درباره کارآفرینان استارتاپ ها تجارت و به ویژه AIRBNB (وبگاهی برای کرایه مکانهای اقامتی) نمیکرد. ریتش به دانشکده آموزشی لندن در دانشکده اقتصاد هند پیوست اما ۳ روز بیشتر نتوانست در کلاسها شرکت کند چون اشتیاقش به ماجراجویی فراتر از آن چیزی بود که بتواند در یک محیط آموزشی قرار گیرد و وقت خود را صرف مطالبی کند که در دانشگاهها میآموزند.
ریتش همیشه کمبود وجود هتل اتاق و اقامتگاههایی با ارائه امکانات مناسب و در عینحال مقرونبهصرفه و برآوردهکردن نیازهای اساسی مسافران را احساس میکرد. با بهرهگیری از این فرصت اولین سرمایهگذاری خود را در سال۲۰۱۲ آغاز کرد و آن را شرکت اُراول نامید. این شتابدهنده در حوزه خواب و صبحانه در سراسر هند فعالیت میکرد.
ایدهاش در سپتامبر ۲۰۱۲ از سوی Venture Nursery و برنامه شتابدهنده پذیرفته شد و بعدا یکی از برندگان برنامه Thiel Fellowship در سال ۲۰۱۳ شد. او علاقه خود را دنبال کرد و در همان زمان ایده خود را در Thief Fellowship که یک برنامه دوساله است ارائه داد و موفق شد تا در میان ۱۰سرمایهگذار برتر قرار گیرد و ۱۰۰هزاردلار از پیتر تیل بنیانگذار پیپال و سرمایهگذار اولیه فیسبوک دریافت کند. اعتمادبهنفس این سرمایهگذار جدید موجب شد فعالیتش را هدفمندتر و منظمتر دنبال کند اما بهنظر میرسید برای پیشرفت در کسبوکار مدرن دنیای امروز هنوز کافی نیست و راه دشواری پیشرو دارد.
ریتش متوجه شد که مهمترین موضوع حین مسافرت پیداکردن یک هتل خوب مناسب و مقرونبهصرفه برای اقامت است. اما باز هم مثل همیشه اکثر افراد در مکانهایی اسکان مییابند که شلوغ بینظم غذاهایی با کیفیت پایین محل نامناسب خواب فاقد خدمات بهداشتی سرویسدهی نامناسب کارکنان هستند فقط به این دلیل که قیمتشان ارزان است. او تصمیم گرفت انجمن اجتماعی آنلاین را ایجاد کند و اطلاعات لازم درباره همه مکانهای خوب را در یک پلتفرم جمعآوری کند.
ریتش درباره مدل جدید کسب و کار در این انجمن مطلب مینوشت. نام اویو را به این دلیل برای اتاقها انتخاب کرد که تداعیکننده حس «همچون خانه خودتان» است. به این معنی که اگرچه در جایی ارزان ساکن هستید اما قرار نیست خدمات نامطلوب دریافت کنید و باید حس کنید در خانه خود هستید و آن حس راحتی که هرکس در خانه خود دارد را بتواند در مکان دیگری هم تجربه کند. تنها هدفش تحقق ایده ساخت بزرگترین اتاقهای زنجیرهای کارآمد مدرن با استانداردهای تعیینشده برای هرکس با هر میزان بودجه بود. اکنون اتاقهای اویو بزرگترین سرمایهگذاری در هند و خارج از هند هستند.
او همچنین کتابی به نام «Kaleidoscope» (به معنی تغییرپذیربودن و زیبابینی است که هدف اصلی ریتش از احداث این اتاقها بود) نوشت که جزو ۲۵ داستان کوتاه برنده جایزه شد و از بین چندین داستان که در مسابقه آنلاین از طریق SpringTide کاندیدا شده بودند انتخاب شد. به غیر از این او عاشق مسافرت رفتن و سفرهای طولانی جادهای برای کسب تجربه است و اوقات بیکاری علاقه دارد بسکتبال بازی کند.
آگاروال پورتال اقامت مقرونبهصرفه و ارزان را برای رزرو هتلهای ارزان و بزرگ راهاندازی کرد. تا سپتامبر ۲۰۱۸ این شرکت تا یک میلیارد دلار افزایش بودجه داشت. در ژوئیه سال۲۰۱۹ گزارش شد که او ۲میلیارد دلار سهام شرکت را خریده و سهامش را ۳برابر کرده است.
طبق فهرست هورون ریچ ارزش خالص ثروت او در سال۲۰۲۰ به میزان ۱.۱میلیارد دلار (۷۲۵۳ کرور) تخمین زده شده است. در حال حاضر این شرکت طبق آخرین دور بودجه ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارد.
بنیانگذار و مدیرعامل ریتش آگاروال از طریق هلدینگهای مهمانپذیر در سال۲۰۱۹ مبلغ ۲میلیارد دلار در دور اول و سرمایهگذاری مدیریت اولیه را در دور دوم با حمایت از بانکهای جهانی و شرکای مالی وی کسب کرد و مشمول مصوبات نظارتی و سهامدار شد.
شرکای سرمایهگذاری لایتاسپید و Sequoia India حامیان اولیه اویو بخشی از هلدینگ خود را برای کمک به بنیانگذار جهت افزایش سهامش فروختند. در سال۲۰۱۹ اویو درآمد ۹۵۱میلیون دلاری خود را ثبت کرد؛ ۴.۵برابر افزایش در سال در مقایسه با ۲۱۱میلیون دلار در سال اول.
اویو به دلیل شباهتهایش با WeWork توجه ویژهای را در موقعیت استارتاپ های سافتبانک به خود جلب کرده است. هر دو سعی در تغییر کسبوکار سنتی املاک و مستغلات مبتنی بر فناوری دارند. هر دو بنیانگذاران جوان کاریزماتیکاند.
او هماکنون در سن ۲۴سالگی بزرگترین تاجر هند و دارای جوایز ملی و بینالمللی زیادی است.
جوایزی که دریافت کرده است عبارتند از:
- جایزه «۳۰ under 30» از مجله فوربس در بخش فناوری مصرفکننده
- از سوی TATA First Dot بهعنوان ۵۰ کارآفرین برتر در سال۲۰۱۳ انتخاب شد که این جوایز را NEN اعطا میکند.
- جایزه عالی کارآفرینی TiE-Lumis در سال۲۰۱۴
- جایزه کارآفرین جوان جهان تجارت
- جایزه استارتاپ ET سال ۲۰۱۸
- قرارگرفتن بین ۸ نفراز جوانترین مؤسسان استارتاپ سال ۲۰۱۳
- جوایز جهانی کارآفرینان دانشجویی
- برنده جایزه جهانی کارآفرینی دانشجویان
- ارزش خالص مالی او در مارس۲۰۱۷ برای اتاقهای اویو نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار بود.
حقایق جالب درباره ریتش آگاروال
او جایزه کارآفرین جوان دنیای تجارت را در سال۲۰۱۵ دریافت کرد. او دائما در لیست ۱۰ کارآفرین برتر هند در فهرستهای مختلف قرار دارد. نخستین فرد هندی است که موفق به دریافت بورس تحصیلی Thiel شد.
وقتی ۲۰ساله بود اویو را تأسیس کرد. امروز اویو با سرعت به سمت یکی از بزرگترین هتلهای زنجیرهای جهان پیش میرود.
ویژگیهای اتاقهای اویو
اتاقهای اویو (به سبک اویو) به اتاقها و هتلهای اویو معروفند؛ زنجیرهای از هتلها خانهها اتاقها و فضاهای زندگی اجارهای راحت و امن که بهسرعت در سراسر دنیا در حال رشد هستند. این استارتاپ در سطح جهان با هزاران هتل خانهها با نام خانههای تعطیلات و میلیونها اتاق در صدها شهر هند مالزی امارات نپال چین برزیل مکزیک انگلیس فیلیپین ژاپن عربستان سعودی سریلانکا اندونزی ویتنام ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر گسترش یافت. اولین هتل در سال۲۰۱۳ در گورگان واقع در ایالت هاریانا افتتاح شد. اما الان در ۸۰۰ شهر با بیش از ۲۳هزار هتل و ۸۵۰هزار اتاق و ۴۶هزار خانه تعطیلات تأسیس شدهاند.
مدل کسبوکار «اتاقهای اویو» مبتنی بر مدل تجمیعی هتل است که به مشتریان کمک میکند تا با بودجه کم اتاقی با امکانات خوب با قیمت ۹۹۹روپیه با استفاده از اپلیکیشن رزرو کنند. مهمترین ویژگی و شعارشان این است که امکانات مشابه و همان خدمات عالی که در اتاقهای گران ارائه میشود را با قیمت مناسب به شما ارائه میدهند.
آنها درآمدشان را از طریق کمیسیونهای هتلهای ارزان و مقرونبهصرفه تأمین میکنند. مدل کسبوکارشان شبکهای از این نوع هتلها با این برند است و البته متفاوت از سایر عملکرد و برنامه هتلهاست. این اتاقها دارای کیفیت استاندارد اینترنت صبحانه و کلیه خدمات پشتیبانی اما با قیمت مناسب هستند که به مشتریان ارائه میشود.
این اتاقها همیشه ارزان نیستند اما تخفیفهای خوبی دارند. مالک اتاق را برای اویو رزرو میکند و قیمت توافقشده برای مدت تعیینشده را دریافت میکند. در این مدل کسبوکار حق بهرهمندی از برند و لیسانس را دریافت میکنند. آنها اطمینان مییابند که متضرر نمیشوند و در عین حال درآمد هم کسب میکنند و از سوی برند اویو هم حمایت میشوند و مهمتر اینکه با برند اویو فعالیت میکنند. رزرو هتل برای زوجهای مجرد همیشه دردسرساز است اما در هتلهای اویو این کار کاملا قانونی است. در اتاقها دوربین مخفی وجود ندارد و این هم مزیت دیگری است.
اویو با هتلها برای ارائه تجربه مشابه در پذیرش مهمان در شهرهای مختلف همکاری میکند. اندکی پس از راهاندازی شرکت اُراول ریتش آگاروال بخشی از کمکهزینه را از پیتر تیل دریافت کرد. در حال حاضر اویو بیش از ۱۷هزار کارمند در سطح جهان دارد که از این تعداد تقریبا ۸هزار نفر در هند و آسیای جنوبی هستند. هتلها و خانههای اویو به عنوان یک هتل زنجیرهای تمامعیار شناخته میشوند. این شرکت ادعا میکند سیستم مدیریت کمکهزینه بر فعالیتها و تجربه مشتری و همچنین ایجاد حدود یک میلیون فرصت شغلی فقط در هند و جنوب آسیا برای سرمایهگذاری در هزینه سرمایهای(capex) نظارت میکند. اویو همچنین ۲۶موسسه آموزشی را برای علاقهمندان به این کسبوکار در سرتاسر هند راهاندازی کرده است.
از دیدگاه بنیانگذار اویو صبر در نظم است. آگاروال در مصاحبهای اظهار داشت که شرکت وی مفاهیم جدیدی را به کار برده است که نیاز به طرز فکر نوین دارد. او مخصوصا از اهداف بلندپروازانه دفاع میکند.
او اظهار میکند امیدوارم مدیران اویو اهداف بلندپروازانه داشته باشند و خودشان باید همچون مسیر جهتدار برای سایر مدیران باشند. سهامداران اویو اظهار میکنند که از دیدگاه خودشان برنامه مناسب و درخور توجهی به کسبوکارشان دارند و طبق برنامه کاریشان به فعالیتشان ادامه میدهند.