محتوای برند اخبار استارتاپی

گفت‌وگو با محمد زین‌العابدینی، مدیر پروژه‌‌ اپلیکیشن زیره و هم بنیانگذار کارسو

یک سیستم جامع برای مدیریت شرکت‌ها

کارسو

منابع انسانی بخشی است که دیگر کارمندان کمتر از جزئیات آن باخبر هستند، اما همیشه هم پیش می‌آید که باید به این واحد سری بزنند! مجموعه کارسو و بنیانگذاران آن اما به‌خوبی این حوزه را می‌شناسند و مدتی است تلاش می‌کنند با ارائه‌ مجموعه نرم‌افزارها و سخت‌افزارهایی، کار این حوزه را تسهیل کرده و اشتباهات احتمالی آن را به حداقل برسانند.

گفت‌وگو با محمد زین‌العابدینی، هم بنیانگذار کارسو

محصولات متنوع کارسو با وجود یکپارچه‌بودن، استقلال خود را دارند و این مزیت را دارند که هر شرکت می‌تواند بنا به نیاز خود، از بخشی از این محصولات استفاده کند. در این مصاحبه، با محمد زین‌العابدینی، یکی از بنیانگذاران کارسو کمی گپ زدیم.

برای شروع اجازه بدهید با خودتان بیشتر آشنا بشویم.

من محمد زین‌العابدینی هستم. در رشته مهندسی نرم‌افزار تحصیل کردم و تقریبا 13سالی هست که در این حوزه مشغول به کار هستم. در ابتدا، کار خود را در فاوای تهران (نیروی هوایی ارتش) آغاز کردم و حدود یک سال و نیم آنجا بودم. سپس وارد یک شرکت نرم‌افزاری شدم که در حوزه سیستم‌های ERP فعالیت می‌کرد.

حدود 2سال هم در آنجا برنامه‌نویس بودم. پس از آن وارد شرکت کارانس (صباپیامک) شدم و در آنجا هم در حوزه بک‌اند به زبان Net. فعالیت می‌کردم. بعد از آن به عنوان تحلیلگر سیستم در شرکت به افزار مشغول شدم و اکنون هم در همین شرکت کار می‌کنم.

پس از مدتی و با گسترش اپلیکیشن‌های بومی، شرکت هم از ما خواست تا محصولاتمان را به سوی اپلیکیشن‌های اندروید و IOS سوق بدهیم و از ما خواستند تخصص خود را در این حوزه بالا ببریم. بر همین اساس، حدود 2سال را به برنامه‌نویسی اندروید و IOS پرداختم و بعد از آن مدیر پروژه شدم. از حدود 4سال پیش هم استارتاپ کارسو را با کمک چند نفر از همکاران راه‌اندازی کردیم و اکنون هم مدیر پروژه‌‌ اپلیکیشن زیره و هم بنیانگذار اپلیکیشن کارسو هستم.

کارسو چه کار می‌کند و ایده اولیه آن از کجا آمد؟

کارسو حوزه مدیریت منابع انسانی را پوشش می‌دهد. سیستم‌هایی مانند حضور و غیاب، حقوق و دستمزد، سیستم مسیریابی کارکنان روی نقشه و محصولات متعدد دیگری که در این حوزه هست.
در حقیقت کارسو قرار بود در ابتدا صرفا یک سیستم حضور و غیاب ساده باشد؛ با توجه به اینکه در شرکت خودمان گاهی فراموش می‌کردیم ورود و خروج بزنیم و انتهای ماه همکاران حسابداری به ما تذکر می‌دادند.

این شد که به ذهنمان رسید محصولی در این حوزه تولید کنیم که افراد بتوانند به صورت شخصی داده‌های ورود و خروج خود را ثبت کنند. پس از شروع به کار روی این اپلیکیشن، مرتب ایده‌های گسترش آن به ذهنمان می‌رسید و فرایند را ادامه دادیم تا آنکه دیدیم جواب می‌دهد و کاربرهای شرکت خودمان استقبال خوبی از آن می‌کنند. پس از آن به فکر توسعه کارسو افتادیم به شکلی که محصول جامعی باشد که شرکت‌های دیگر هم بتوانند از آن استفاده کنند.

کارسو به عنوان یک سیستم مدیریت منابع انسانی کار خود را آغاز کرد و محصولات متعددی و البته یکپارچه را در آن تولید کردیم. هرکدام از این محصولات هم نام تجاری مختص خود را دارند. کارساعت‌؛ سیستم حضور و غیاب، کارپول؛ سیستم حقوق و دستمزد، کارسال؛ سیستم تقویم درون سازمانی، کارپوشه؛ سیستم مدیریت جامع اطلاعات پرسنلی، کارفود؛ سیستم اتوماسیون تغذیه و کارمپ؛ سیستم مسیریابی کارمند روی نقشه و کارتیک؛ دستگاه حضور و غیاب است.

الان چند سال از عمر کارسو می‌گذرد؟

4 سال است اما یک سال است که فعالیت اصلی آن در تجاری‌سازی و ارائه خدمات به صورت حرفه‌ای آغاز شده است. این زمانی بود که به فکر توسعه افتادیم و دوست خوبمان آقای ساسان سیفی به عنوان مدیر مارکتینگ و فروش به ما اضافه شدند و بالطبع، شرایط بهتر شد.

در این بازه زمانی شرکت تا چه میزان پیشرفت کرده؟

در آغاز کار 5 نفر بودیم؛ خودم، محمد تلخابی، مهدی صباغ‌‌زاده، وحید تجری و احمد حسینی اما با توجه به اینکه همه کارمند بودیم، پس از مدتی که شرایط مالی سخت بود، به غیر از مهدی صباغ‌زاده بقیه بچه‌ها از ما جدا شدند. پس از آنکه وارد کافه‌سرمایه شدیم و به دنبال جذب سرمایه‌گذار رفتیم، تغییرات خوبی رخ داد.

در کافه‌سرمایه چه اتفاقی افتاد؟

با توجه به اینکه ما محصولمان را ارائه کرده بودیم، در کافه‌سرمایه تقریبا 10 شرکت فعال در این حوزه، از جمله طرفه‌نگار و فناپ و فینوا با ما ارتباط گرفتند و از پروژه هم راضی بودند اما به توافق‌های مالی نرسیدیم. البته مواردی هم بود که شرکت‌ها می‌خواستند ما ضمانت بدهیم که اگر استارتاپ به سود‌دهی نرسد، مبلغ سرمایه‌گذاری‌شده را به شرکت سرمایه‌گذار برگردانیم.

متاسفانه در جامعه استارتاپی این اتفاق در حال رخ‌دادن است و برخی از استارتاپ‌ها به این خواسته‌‌ سرمایه‌گذار تن می‌دهند. اما ما قبول نکردیم و در نهایت شرکت به‌افزار که در آن مشغول به کار هستم و اینجا مدیر پروژه اپلیکیشن زیره هستم با توجه به شناختی که روی من و تیمم داشت، روی کارسو سرمایه‌گذاری کرد.

در حال حاضر چقدر از بازار را در اختیار دارید؟

در این یک سال 25 شرکت تجاری و 251 کاربر با استفاده شخصی از این محصول در حال استفاده هستند. تعداد افرادی هم که در کارسو رجیستر شده‌اند (مجموع افراد فعال و غیر‌فعال در حال حاضر) 4328 نفر است.

محصول شما چه تفاوتی با محصولات مشابه دارد؟

ببینید با توجه به اینکه در شرایط کرونا هستیم، بسیاری از شرکت‌ها به دنبال سیستم آنلاین حضور و غیاب هستند و محصول ما به 4 روش این کار را برای مشتری انجام می‌دهد. ممکن است برخی شرکت‌ها به صورت دورکاری و بنا به اعتماد به کارمند، حضور و غیاب را انجام بدهند و کارمند از هر جایی که بخواهد می‌تواند ورود و خروج بزند.

یا سیستم GPS است که روی نقشه، مختصات جغرافیایی شرکت را ثبت می‌کنند و کارمند صرفا در آن محدوده می‌تواند ورود و خروج بزند. یا اگر دستگاه ساعت‌زن در شرکت داشته باشند و می‌خواهند آن را آنلاین کنند، ما این دستگاه را به کارسو متصل می‌کنیم و به محض ثبت ورود و خروج در دستگاه، اطلاعات به سرور ما ارسال می‌شود. یا آنکه می‌توانند از دستگاه کارتیک استفاده کنند. شرکت‌های مشتری ما در ابعاد متفاوت هستند. هم شرکت‌های کوچک هست و هم شرکت‌های بزرگ با 200 یا 300 نفر پرسنل.

اما مشکل اینجاست که برخی از این شرکت‌ها متاسفانه با محتوای اصلی در حضور و غیاب آشنا نیستند و صرفا به یک ورود و خروج ساده بسنده می‌کنند. اما نرم‌افزار ما یک نرم‌افزار جامع است که به‌راحتی می‌تواند با نرم‌افزارهای بزرگ رقابت کند و حضور و غیاب بخش کوچکی از سیستم کارسو است.

همچنین برخی از مشکلاتی که کاربران داشتند و سوالات پر تکرار را با کمک محتواهای ویدیویی و تصویری در وب‌سایت اصلی خودمان و در اینستاگرام در اختیار مشتری قرار داده‌ایم. در حقیقت می‌خواهیم کاری کنیم که کاربرانمان بتوانند دانش و آگاهی استفاده از این محصول را در این سیستم تجربه کنند و بعد هم آن را به کار ببرند.

به همین دلیل، هنگامی که مشتریان ما وارد می‌شوند و می‌خواهند از اپلیکیشن استفاده کنند (حتی زمانی که دمو را تهیه کرده‌اند و مبلغی بابت آن پرداخت نکرده‌اند) به صورت تلفنی با آنها تماس می‌گیریم، سیستم را در شرکتشان راه‌اندازی می‌کنیم و تمام محتواهای آموزشی را برای آنها می‌فرستیم.

کارسو

محصول شما تا چه میزان جزئیات را در نظر گرفته؟

با یک مثال برایتان توضیح می‌دهم. در سیستم کارپول، اول احکام حقوقی تعریف می‌شود، زیرا بسیاری از شرکت‌ها بر پایه حقوق کارگری به کارمندهای خود حقوق می‌دهند و مجموعه‌ای مزایا را به آنها منتسب می‌کنند و بیمه را با مبلغ ثابتی رد می‌کنند. ما کاملا قسمت بیمه را به صورت شخصی‌سازی شده نوشتیم.

به این صورت که کارفرما به شکلی که راحت باشد بیمه را تعریف کند. آیا مزایا را اضافه کند، کامل حساب کند یا پایه‌ای، مالیات حساب بشود یا نشود، اضافه کاری با چه درصدی ثبت شود. ببینید قانون بیمه، 7درصد 23‌درصد است. برخی کارفرماها به کارمند می‌گویند بیمه را پنجاه-پنجاه رد کنیم اما با شرایط دیگری، این گزینه پوشش داده بشود.

اینها توافقاتی هستند که بین کارفرما و کارمند صورت می‌گیرد. بسیاری از شرکت‌ها با توجه به این تغییرات گسترده، سیستم حقوق خود را در اکسل می‌بندند؛ اما در محصول ما کارفرما می‌تواند تمام آن داده‌ها را وارد کند و با چند کلیک ساده، دستمزد کارمند را محاسبه کرده و فیش حقوقی را تحویل بدهد.

این گستردگی محصول و خدمات شما، نیازمند احاطه به حوزه منابع انسانی است. چطور به این احاطه رسیدید.

زمانی که من در شرکت پارسینا مشغول به کار بودم، در حوزه حقوق و دستمزد، حضور و غیاب و سیستم‌های ERP فعال بودیم و زیر نظر دوست عزیزم مهندس رزاقی سیستم‌های زیادی را نوشتیم. کار من تحلیل سیستم و جمع‌آوری داده بود و زمانی که دولوپ را آغاز کردم، با کار آشنا شده بودم. این تجربیاتی بود که تقریبا 6سال پیش از راه‌اندازی کارسو کسب کرده بودم.

برای آینده چه برنامه‌هایی دارید؟ کارسو چه مسیری را دنبال می‌کند؟

گام اولمان حوزه منابع انسانی بوده و گام دوممان حوزه مدیریت مالی است و می‌خواهیم سیستم‌های مختلفی را در حوزه مالی به مشتریانمان ارائه بدهیم تا مجموعه‌مان برای اداره یک شرکت بتواند هرچه بیشتر تکمیل شود. در خود حوزه منابع انسانی هنوز 3 نرم‌افزار هست که به‌زودی آنها را آماده و ارائه می‌کنیم.

یکی از این نرم‌افزارها، کارتابل است که سیستم اتوماسیون نامه‌نگاری و مکاتبه بین پرسنل است. سیستم کارچت که پیام‌رسان درون‌سازمانی است و سیستم کارهاب را هم داریم که سیستم مدیریت پروژه بوده و مفهومی است شبیه به ترلو‌. پس از تولید این محصولات می‌خواهیم به سراغ سیستم‌های مالی برویم.

خب محصولات شما به گونه‌ای است که هم به صورت آنلاین خدمات ارائه می‌دهید و هم با دستگاه حضور و غیابی که دارید، خدمات سخت‌افزاری هم ارائه می‌دهید. حضور در دو حوزه متفاوت را چطور توانستید مدیریت کنید؟

خب ما در حوزه نرم‌افزار تخصص داشتیم و وارد آن شدیم. اما زمانی که به فکر افتادیم که یک محصول سخت‌افزاری در کنار محصولات دیگرمان ارائه بدهیم، ایده‌های مختلفی به ذهنمان رسید.

همین دستگاه کارتیک هم که الان تولید کردیم، می‌خواهیم آن را توسعه بدهیم تا به صورت خودکار داده‌ها را به سرور ارسال کند. تصمیم ما این بود که از نیروهای متخصص حوزه سخت‌افزار استفاده کنیم و همایش‌های مختلفی را شرکت کردیم تا بتوانیم با افراد صاحب‌نام در این حوزه مشورت بگیریم و ما را با فعالان این حوزه آشنا کنند. با یک شرکت دانش‌بنیان آشنا شدیم و خوشبختانه نتیجه داد و دغدغه‌هایمان در دو شکست قبلی کاملا رفع شد.

این تصور همیشگی وجود دارد که سیستم‌های اداری برنامه‌های خشک و بی‌روحی هستند و آموختن کار با آنها و در مجموع کار کردن با این سیستم‌ها سخت است. اما دموهایی که من در سایت شما دیدم اینگونه نبود و این حرف شامل محصول شما نمی‌شود. چطور به این طراحی رسیدید؟

در ابتدای کار، پس از آنکه تحلیل اولیه را روی داده‌ها انجام دادیم و نیازسنجی‌ها تکمیل شد، با دوست خوبمان آقای احمد حسینی صحبت کردیم و از تخصص ایشان در حوزه UI و UX استفاده کردیم تا به یک طراحی مناسب برسیم.

ما روی UX تمرکز زیادی داشتیم، فرایندهای مختلف را بررسی کردیم، نرم‌افزارهای فعال در این حوزه را تحلیل کردیم و متوجه این زمختی و شمایل نه چندان نرم این نرم‌افزارها شدیم. به همین دلیل تلاش کردیم طراحی مناسبی داشته باشیم. حتی پس از ارائه محصول نیز دست از کار نکشیدیم و حدود یک سال بعد، با بازخوردهایی که از مشتریان مختلف به دستمان رسید، طراحی را بازنگری کردیم و حدود 6 ماه پیش بود که طرح جدیدی ارائه کردیم که امروز می‌بینید.

اشاره کردید به جمع‌کردن بازخوردها. در کار شما بازخورد بسیار مهم است. برای تشویق مشتری به نظر دادن و استفاده از این بازخوردها چه کاری انجام داده‌اید؟

تجربه‌‌ خوبی که از تماس‌های کاربران به دست آوردم این بود که از تماس‌های افرادی که از سیستم شما راضی هستند و مرتب با شما ارتباط برقرار می‌کنند خسته نشویم. یکی از مشتریان خوب ما که صاحب کارخانه ریسندگی هستند در ابتدا که با کارسو آشنا شده بودند و از سیستم حضور وغیاب ما استفاده می‌کردند، نظرات و پیشنهادهایی داده بودند که ما در حضور و غیابمان اعمال کرده بودیم.

پس از مدتی که سیستم حقوق و دستمزد ما را هم به کار بردند، با شفافیت کامل به من گفتند که از سیستم حضور و غیاب راضی هستم اما اگر تغییراتی که می‌خواهم در سیستم حقوق و دستمزد اعمال نکنید، سیستم شما را کنار می‌گذارم!

خب برخی از شرکت‌های این حوزه، چندان به چنین حرفی روی خوش نشان نمی‌دهند. حرف ایشان هم تهدید بود و هم به نوعی دلسوزی بود که از من می‌خواست محصول را توسعه بدهم.

این حرف برای من نقطه قوت بود و برای همین هم با توجه به درخواست‌هایشان، ما سیستم را بازنگری کردیم تا مشکلشان را حل کنیم و در کنارش با دیگر مشتریان هم ارتباط گرفتیم و ایده‌های توسعه را با آنها در میان گذاشتیم و پس از دریافت نظرات آنها، تغییرات را اعمال کردیم.

هر شرکت جدیدی هم که به ما مراجعه می‌کند، بالطبع ممکن است ایده‌ها و نظراتی را برای بهبود کار داشته باشد. ما همه این ایده‌ها را جمع می‌کنیم، بررسی می‌کنیم و اگر برای همه شرکت‌ها کاربرد داشت، حتما اعمال می‌کنیم.

سخن پایانی؟

همه افرادی که در این حوزه فرایندهایی را طی کردند و چه با شکست یا موفقیت، محصولی تولید کرده‌اند، یک نقطه مشترک داشته‌اند. آن هم این است که وقتی شما می‌خواهید یک محصول را تولید کنید، عملا فردی هستید که سرت درد می‌کند برای مشکلات و می‌خواهید با مشکلات دست و پنجه نرم کنید.

برای دوستان خوبی که وارد حوزه استارتاپ وارد می‌شوند و کار می‌کنند، این موضوع را می‌خواهم بگویم که در راهی که طی می‌کنید، سهولت و آسانی وجود ندارد و باید جنگید تا بتوان به محصول مد نظرتان برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.