کارآفرینی با عینک گردشگری

0

 نخستین رویداد استارتاپ تریپ دانشگاهی با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران، جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف و گروه کارآفرینان اسپارک در آبان ماه امسال برگزار ‌می‌شود. این برنامه به نوعی کارآفرینی با رویکرد گردشگری است که تلاش دارد ضمن آموزش اصول مهم کارآفرینی، کارگاه‌های عملی تیم‌سازی و پرورش ایده را تشکیل دهد. بیش از ۳۶ درصد از استارتاپ‌هایی که در استارتاپ ویکند تشکیل شده‌اند، هنوز به فعالیت خود ادامه می‌دهند و بیش از ۸۰ درصد از شرکت‌کنندگان نیز تصمیم به ادامه همکاری با تیم یا استارتاپ خود را دارند. استارتاپ تریپ دانشگاهی همانند استارتاپ ویکند یـک رویـداد آموزشی-تجربی غیـرانتـفـاعـی است و در سه روز آخر هفته برگزار می شود. در این رویداد آموزشی مشتاقان کـارآفرینی در حوزه گردشگری گرد هم می آیـند تا با اشتراک‌گذاری ایـده‌هایشـان و تشکیل تیم‌ها به راه‌اندازی مدل‌های کسب‌و‌کار بپـردازند.

شرکت‌کنندگان این رویداد در چهار دسته شامل کسب‌و‌کار، فنی، طراح و گردشگری قرار می‌گیرند. افرادی که در کسب‌و‌کار مهارت دارند، کسانی هستند که با مفاهیم کسب‌و‌کار آشنا هستند و می‌خواهند نقش‌هایی مانند بازاریابی، توسعه طرح تجاری، رهبری گروه، روابط عمومی، تهیه مدارک و اسنادسازی را برعهده داشته باشند. بخش فنی شامل افرادی است که تخصص فنی در برنامه‌نویسی و شبکه دارند.

شرکت‌کنندگانی که در دسته طراح قرار می‌گیرند درواقع طراحان خوبی هستند؛ طراحی لوگو، آیکون‌ها، تصاویر و طراحی گرافیکی سایت از نقش‌هایی است که این افراد در این رویداد ایفا می‌کنند. در نهایت افرادی که علاقه‌مند به حوزه گردشگری هستند، کسب‌و‌کار گردشگری دارند و یا به دنبال ایده‌های بکر برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار در حوزه گردشگری هستند، در دسته گردشگری قرار می‌گیرند. ظرفیت درنظر گرفته شده برای ثبت‌نام در این رویداد ۱۰۰ نفر درنظر گرفته شده که این ظرفیت در بین ۴ دسته مختلف از شرکت‌کنندگان به تناسب حجم آن دسته تقسیم شده است.

در روز اول این رویداد کارآفرینان جوان دور هم جمع می‌شوند، از همدیگر یاد می‌گیرند و سعی می‌کنند که ایده‌هایشان را به واقعیت به مرحله اجرا برسانند؛ به هر شرکت‌کننده ۶۰ثانیه فرصت داده می‌شود که ایده نوآورانه خود را برای شروع یک کسب‌و‌کار جدید ‌مطرح کند. سپس از شرکت‌کنندگان در مورد بهترین ایده‌ها رأی‌گیری می‌شود.

در روز دوم شرکت‌کنندگان به تیم‌های ۷ یا ۸ نفره تقسیم شده و هر گروه سعی می‌کند ایده‌ای را پخته‌تر کند و به مرحله اجرا برساند. قسمتی از تیم سعی می‌کند که مدل تجاری آن ایده را طراحی کرده و با صحبت با مشتریان بالقوه آن را اعتبارسنجی کند، قسمت دیگر از تیم سعی می‌کند که نمونه اولیه آن محصول یا کالا را برنامه‌ریزی کرده تا بتوانند آن را برای آزمایش به مشتریان بالقوه عرضه کنند.

در نهایت در روز سوم تیم‌ها در کمال خستگی سعی در اتمام کارهای لازم برای ارائه نتیجه فعالیت‌هایشان به هیات داوران را دارند.

سخنرانان این مراسم دکتر محمدرضا زالی(رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران)، دکتر علیرضا فیض‌بخش(موسس مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف) و دکتر جلیل خاوندکار( پایه‌گذار و مدیر مرکز رشد و پارک علم و فناوری استان زنجان) هستند و ۹ نفر از افراد باتجربه در زمینه کسب‌و‌کارهای استارتاپی از جمله مدیران علی‌بابا و شتابدهنده پرش نیز به عنوان منتور در کنار تیم‌ها در این سه روز حضور دارند. ۴ داور نیز در این رویداد حضور دارند و بر فعالیت‌های تیم‌ها نظارت کرده و در پایان رویداد ۵ ایده از بهترین‌ها را انتخاب می‌کنند. همچنین این رویداد فرصت خوبی برای تیم‌های شرکت‌کننده است تا بتوانند با سرمایه‌گذاران ارتباط برقرار کرده و ایده‌های خود را به آنها معرفی کنند.

رویداد استارتاپ تریپ دانشگاهی در روزهای ۲۶ تا ۲۸ آبان ماه برگزار می‌شود و علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر می‌توانند به آدرس startup-weekend.ir مراجعه و یا با شماره تلفن ۶۶۰۷۵۶۲۴-۰۲۱ تماس حاصل کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.